• Skehamn2010

    Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?

    För det är ju inte helt ovanligt att killar skyller på att tjejerna såg mycket äldre ut än vad dom egentligen var.

    Säger tjejen att hon är 18 så måste han ju tro på det eller?

    Vad tycker ni?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?
  • Fru U
    LindaJohansson81 skrev 2010-02-17 19:26:25 följande:
    Individuellt anser jag.Som sagt när jag var 16-20 så hade jag ett förhållande med en 14 år åldre man, som fungerade alldeles utmärkt.
    Men de flesta är inte mogna nog att fatta det beslutet. Vi kan diskutera enskilda fall men är det inte det stora flertalet som är intressantast?
    Svaren bor i hjärtat
  • LindaJohansson81
    Jollybolly skrev 2010-02-17 19:28:29 följande:
    tycker inte att det är lugnt. låg själv med vuxna karlar när jag var en bra bit under 18, helt frivilligt i den stunden. men man är inte förmögen att inse vad man håller på med och varför när man är så ung. man är så himlans uppe i att göra revolt mot föräldrar, hitta sig själv och hitta rätt i sin sexualitet och bör snarare utforska den med någon som är i samma ålder och/eller på någorlunda samma nivå istället för att att vara förverkligande av någon vuxen mans sexfantasier.
    Men jag då? Som ALDRIG i mitt liv hade velat bli tillsammans med en omogen 15-årig kille när jag själv var 15. Ska jag vara ensam hela livet då? Eftersom jag inte dras till killar i min egen ålder och har aldrig gjort.
  • Elenas hasselbackspotatis 86

    23åring tycker jag är lite extremt. Om en 18 årig kille har sex med en 14årig tjej o hon sagt till honom att hon är ex 16 så kan killen inte skyllas för nåt.

    men en 23 årig kille har knappast nåt att göra med en 16 årig tjej... (låt oss anta att han trodde hon var ca 16)

    (jag har inte läst tråden alls)

  • LindaJohansson81
    pepprar skrev 2010-02-17 19:30:14 följande:
    Nej men det är ju DIN känsla, jag har aldrig blivit lurad. Och ångrar mig inte. Jag är glad över de erfarenheter jag har haft jag är tacksam för att jag har haft så bra pojkvänner som jag har haft. Jag är oerhört tacksam att jag visat att jag själv tagit ansvar för mitt liv och låtit mig uppleva alla de bra saker som jag upplevt.

    Så mina barn kommer att lära sig använda en kondom och ha säker sex.
  • Elenas hasselbackspotatis 86
    Elenas hasselbackspotatis 86 skrev 2010-02-17 19:34:12 följande:
    23åring tycker jag är lite extremt. Om en 18 årig kille har sex med en 14årig tjej o hon sagt till honom att hon är ex 16 så kan killen inte skyllas för nåt.men en 23 årig kille har knappast nåt att göra med en 16 årig tjej... (låt oss anta att han trodde hon var ca 16)(jag har inte läst tråden alls)
    Okej. Jag insåg nu att tjejen sagt att hon va 18.

    Kan man bevisa att tjejen ljugit så kan man inte skylla killen för nåt, varför skulle han misstro henne?
  • Jollybolly
    LindaJohansson81 skrev 2010-02-17 19:30:19 följande:
    Men jag då? Som ALDRIG i mitt liv hade velat bli tillsammans med en omogen 15-årig kille när jag själv var 15. Ska jag vara ensam hela livet då? Eftersom jag inte dras till killar i min egen ålder och har aldrig gjort.
    jag vet inte, jag ville ju inte heller ha jämnåriga killar. min nuvarande är 13 år äldre och vi träffades när jag var 19 och vi har det hur bra som helst.

    däremot så kan jag tänka tillbaka på de där killar som borde vara de vuxna i sammanhanget och insett att jag var förliten för det vi höll på med då, både sexuellt och det där kroglivet osv. tycker bara att vuxna ändå har nåt slags ansvar för barn och ungdomar i sin omgivning.. det var killar som bara umgicks med så unga tjejer därför att de inte ville ha relationer med ansvar och allt vad det innebär och jag tycker faktiskt att de utnyttjade oss på det sättet.

    jag förespråkar inga lagändringar, tycker bara att det är moraliskt fel.
  • Mei
    www.familjeliv.se/Forum-5-175/m50829174.html

    Omröstningstråd för att få svar från fler på min fråga som jag ställde till Linda. Och som svar till hellokillerN så tog jag nu kille för att det var frågan i TS här. I min omröstning så är det partner för det spelar ingen roll om det är killar, tjejer, homo eller heteropar. Ditt påpekande är dock relevant.
  • Queenie70

    Man begär ju knappast ID på dem man bonkar med, så vad ska han göra om hon ser äldre ut och säger att hon är 18. Han kan ju knappast lastas i alla fall. Dock brukar det ju märkas på uppförandet om nån är 18 eller 14. Eller det vette fan förresten.....Folk blir vuxna senare nuförtiden.

  • LindaJohansson81
    Jollybolly skrev 2010-02-17 19:37:47 följande:
    jag vet inte, jag ville ju inte heller ha jämnåriga killar. min nuvarande är 13 år äldre och vi träffades när jag var 19 och vi har det hur bra som helst. däremot så kan jag tänka tillbaka på de där killar som borde vara de vuxna i sammanhanget och insett att jag var förliten för det vi höll på med då, både sexuellt och det där kroglivet osv. tycker bara att vuxna ändå har nåt slags ansvar för barn och ungdomar i sin omgivning.. det var killar som bara umgicks med så unga tjejer därför att de inte ville ha relationer med ansvar och allt vad det innebär och jag tycker faktiskt att de utnyttjade oss på det sättet. jag förespråkar inga lagändringar, tycker bara att det är moraliskt fel.
    Jag säger inte att det inte finns vuxna som utnyttjar yngre, MEN det jag påstår är att det inte är så för ALLA. Det finns mogna 14-åringar likaså som det finns lika omogna.
    Men att dra alla över en kam och kalla killarna för perversa äckel är att ta i.
  • HellviHumle
    Queenie70 skrev 2010-02-17 19:40:36 följande:
    Man begär ju knappast ID på dem man bonkar med, så vad ska han göra om hon ser äldre ut och säger att hon är 18. Han kan ju knappast lastas i alla fall. Dock brukar det ju märkas på uppförandet om nån är 18 eller 14. Eller det vette fan förresten.....Folk blir vuxna senare nuförtiden.
    Kanske dags att höja myndighetsåldern till 20 igen? Eller 21 som det var förr!
    Jag är inte bara fjollig fittpappa. Jag är faktabög också!
Svar på tråden Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?