Inlägg från: attblimamma |Visa alla inlägg
  • attblimamma

    Väntan på våra bebisar 2010 - Del 2

    Jag har också börjat fundera kring det här med täcken och kuddar.

    Vad gäller kudde till den nyfödda så ska man ha en fluffig kudde (inte en platt) i början. Sen när bebisen kan vända på sig själv ska man byta till en platt kudde. (Det står olika info överallt, men jag tror det är detta som stämmer! Man kan ju höra med barnmorskan eller de i butiken som säljer kuddarna )

    Jag tänker köpa standard kudde från Rätt start.

    Osydd kudde i början (fluffig)
    http://www.babyland.se/kudde-stnd,-38x55-ratt-start_x_RS9761.aspx

    Sydd kudde när bebisen kan vända på sig själv (platt)
    http://www.babyland.se/kudde-stnd,-sydd-38x55-ratt-start_x_RS9763.aspx

    Vad gäller täcke så är det lite svårt att veta hur vi ska göra. Vår lilla tjej kommer att komma i juni. Kommer det att bli för varmt med täcke? En del har påslakan med en filt i då det blir svalare, en del har sovpåse o.s.v.

    Jag tror att vi kommer att köpa ett standard täcke från Rätt start och pröva oss fram. Tycker vi att det verkar för varmt får man byta till filt eller kanske till och med bara ha påslakan. Täcket kommer ju användas när det blir kallare iallfall.

    Det här täcket kommer vi nog att köpa
    http://www.babyland.se/istoppstacke-stnd,-100x130-rattstart_x_RS9751.aspx

    I vagnen kommer vi bara att bädda med lakan och en kudde. Antigen samma kudde som vi har till spjälsängen eller så köper vi en till likadan. Dom är ju inte billiga direkt. Vi kommer nog inte att ha täcke utan bara en filt i vagnen.

    Min pappas sambo håller på att brodera på ett babytäcke till oss
    http://www.margaretha.se/butik/default.asp?gclid=CMKZ6qvfmaACFcOT3wodBxp2eA

    Men jag tycker att det är lite av en djungel av vad man ska välja och hur man ska välja täcke och kudde. Men jag tror att det i slutändan blir bra det man väljer!


    ♥ Den 8 juni 2010 ♥ jagvantarbarn.blogg.se
  • attblimamma

    Jag ställde frågan angående kudde till barnsjuksköterska i min kommun. Hon svarade följande: 


    "Hej!
     
    Ang. kudde så ska den vara ganska så platt. De fluffiga kuddarna blir ofta lite för varma runt kinderna då bebisen kan sjunka ner i kudden.
     
    Täcke eller ej är lite svårare att svara på för det beror ju på vädret men oftast räcker en filt på sommaren.
     
    Med vänliga hälsningar!
    Annie Fredriksson
    Barnsjuksköterska"

    Det betyder att jag ska ha en sydd kudde i början och kan fortsätta ha den sen. Man får olika svar vart man än vänder sig verkar det som. Men jag kommer att köpa den sydda kudden nu har jag bestämt mig för. Det är nog inte hela världen, då slipper jag ju byta sen.
    ♥ Den 8 juni 2010 ♥ jagvantarbarn.blogg.se
  • attblimamma
    Sparvöga skrev 2010-03-07 11:01:19 följande:
    Nu har vi äääntligen fått tummen ur och börjat fixa lite saker till bebisen! Igår tog vi en sväng till IKEA och köpte skötbord och lite småplock, och på vägen hem hämtade vi upp en begagnad spjälsäng som vi hittat på Blocket. Jääättefin var den! Hela kvällen igår gick åt till att skruva ihop saker, och idag har jag möblerat om sovrummet och ställt dit spjälsängen. Mysigt. På onsdag ska jag och svärmor åka till Gekås (Ullared), så där blir det väl en del småshoppande också kan jag tänka. Men jag funderar på det här ni skriver om kuddar och täcken och sånt. När svärmor hörde att vi köpt babykuddar (till vagnen och spjälisen) på IKEA så reagerade hon lite, för när hennes barn var små så skulle man absolut inte ha nån kudde. Och min sambos syster hade inte haft det till sin son heller när han föddes (för 3 år sedan). Så nu har man hört alla råd ifrån att inte ha nån kudde alls, att ha en sydd (platt) kudde till att ha en fluffig. Är det konstigt att man blir förvirrad??!  Hur är det med er andra då? Mår ni bra? Inte många dagar kvar för dig nu, livsmedel. Spännande!!!
    Mysig att handla lite bebissaker! Javisst blir man förvirrad med allt vad sägs om kuddar!

    I veckan var vi och hämtade barnvagnen, så den är på plats nu. Jag har sammandragningar så gott som varje dag, de började i vecka 25. Jag har fått lämna in ett urinprov för att se om jag har urinvägsinfektion. Har man urinvägsinfektion när man är gravid så gar man inte vanliga symptom utan det visar sig med sammandragningar. Jag har aldrig haft urinvägsinfektion så jag tror inte att det är de.

    Åh, jag skulle också vilja åka till Ullared och titta lite, men det känns som att det inte kommer att bli av =(
    ♥ Den 8 juni 2010 ♥ jagvantarbarn.blogg.se
  • attblimamma

    Jag var och kollade lite på filtar på Barnens hus. Jag hittade en enkel tunn flanell-filt, och tänkte det tygstycket kan inte kosta mycket. 99 kr skulle dom ha för en "tygbit med sick-sack sömn" runt.

    Då beslöt jag mig för att sy egna filtar. Jag har knappt sytt med maskin sedan jag tog symaskinskörkortet i grundskolan.

    Jag köpte två olika söta tyger med mått 70 x 90 cm och sedan kantband till det.

    Nu är jag klar med filtarna, och jag är jättenöjd! Det var så enkelt. Nåla och sy dit kantband -  sen har man en babyfilt!

    Det kan jag verkligen rekommendera! Det finns ju så många fina tyger.


    ♥ Den 8 juni 2010 ♥ jagvantarbarn.blogg.se
  • attblimamma

    Livsmedel: Hur går det? Man väntar spänt varje dag på att få höra om värkarna satt igång på rikigt och om bebis är påväg... H*n kan ju komma när som helst nu!

    Jag gissade på födsel den 18 mars, vilket skulle betyda att det idag är en vecka kvar. Men jag hoppas att h*n kikar ut tidigare!


    ♥ Den 8 juni 2010 ♥ jagvantarbarn.blogg.se
  • attblimamma
    livsmedel skrev 2010-03-14 11:32:27 följande:
    Hej igen! Fick värkar runt 2 inatt, tog två alvedon men det hjälpte inte. Lyckades somna om vid fem och sov till halv åtta. Har värkar lite då och då men inga regelbundna och inte så starka och resten av slemproppen har börjat lossna, ser inte trevlig ut! Haha.Ska gå en promenad om ett tag så kanske det kommer igång igen!Håll tummarna att det kommer bebis inatt!
    Å vad spännande! Då är det säkert pågång =) Ta en promenad du i det soliga vädret. Tänkt, snart har ni er bebis här!
    ♥ Den 8 juni 2010 ♥ jagvantarbarn.blogg.se
  • attblimamma
    Sparvöga skrev 2010-03-14 11:39:49 följande:
    Dags för lite nya magbilder! Har lagt upp ett par i mitt fotoalbum
    Ja, du har ju en riktig mage! Visst är det mysigt med gravidmagen...?!
    ♥ Den 8 juni 2010 ♥ jagvantarbarn.blogg.se
  • attblimamma

    Saua: Sammandragningar är det enda "besvär" jag har. Jag får dom varje dag, och väldigt ofta. Så har jag haft sen vecka 25. Det är ganska jobbigt. Barnmorskan säger att om dom börjar göra ont så ska man beaka det.

    Livsmedel: Du har varken skrivit här eller uppdaterat din blogg. Betyder det att bebis har kommit/är påväg!?!?! Spännande...


    ♥ Den 8 juni 2010 ♥ jagvantarbarn.blogg.se
  • attblimamma
    livsmedel skrev 2010-03-18 10:19:46 följande:
    Hej alla! Önskar jag hade positiva nyheter men jag går fortf hemma med värkar som vägrar bli regelbundna. Vi var in till förlossningen i tisdags eftersom jag blödde lite och jag var då öppen ca 2 cm. Allt var bra med bebis och blodet berodde troligen på att jag börjat öppna mig. Vi fick även se den lill* på skärm igen Som sagt, går bara hemma och väntar på regelbundna värkar så vi kan åka in!Om inget händer idag så har jag en tid hos Bm imorgon, då ska jag kräva en hinnsvepning!
    Jag trodde nästan att bebis var på gång! Man går bara och väntar på att höra det från dig. Men det kommer nog igång på rikigt snart! Jag gissade ju på att du skulle föda idag, den 18 mars. Jag hoppas att jag har rätt! =)
    ♥ Den 8 juni 2010 ♥ jagvantarbarn.blogg.se
Svar på tråden Väntan på våra bebisar 2010 - Del 2