Inlägg från: Tjingelingan |Visa alla inlägg
  • Tjingelingan

    Umeåpluttar födda Juni-Augusti 2008 (Tråd nr 9)

    ÅÅÅ vad störigt när jag just skrivit ett inlägg som bara försvann...
    Vad bra att du håller koll på när det är dags för ny tråd Annelie=)

    Jag gillar vinter...jag gillar snö, men visst räcker det väl nu? Det kommer väl inte ens ha tinat till midsommar om det fortsätter i den här takten... Vi har dessutom lite problem med vantar. Selma blir frustrerad när hon inte kan greppa saker som hon vill i sina tumvantar. Vi har tänkt att prova några varmare fingervantar, men jag är rädd att hon ska frysa. Är det någon som har provat några bra fingervantar? Kanske inte ens funkar på dom små händerna...

    Ja oj vad våra små växer så det knakar, även vi fick ge oss ut på en shoppingrunda och inhandla byxor och strumpor här i veckan. På inköpslistan stog också trosor till lilltjoppan, hon har slutat med blöja på dagarna nu, var tog bebisen vägen?

    Till helgen åker vi till Selmas kusiner i Uppsala, blir kul! Hoppas bara att det värsta snökaoset är över, för ni vet hur det är där nere...två snöflingor i kors så är det kört!

  • Tjingelingan

    Cajsa: Skönt att få förskola närmare men synd att ni fick veta det just när Theo var färdig inskolad:( Man kan verkligen ifrågasätta organisationen...

    Malex: Har Isabellas förkylning gett med sig? Var det RS-viruset? Skönt att du är på tillbaka gång efter op iaf!

    Nu är vi hemma eftetr kusinträff i Uppsala, oj vad roligt dom hade våra små liv!

  • Tjingelingan

    Ja huvva för all sjukdom det verkar vara överallt, hoppas både stora och små kryar på sig snart!

    Aman: Även vi har både fodrade och ofodrade stövlar till Selma, precis som Isak har hon ett par fodrade Everest från Stadium, och ett par tretorn utan foder. Vi har nyss köpt dom på REA, sen återstår att se hur mycket dom kommer att användas.

    På tal om REA så hittade vi overall till Selma för nästa vinter på Intersport, halva REA-priset gjorde att vi bara betalade 200 kr... jag älskar att fynda!

    Vi har så mycket diskussioner och strider här hemma just nu. Selma har dom senaste veckorna blivit så otroligt trotsig. Hon vill förståss göra allt själv, men sen gör hon ju aldrig det vi ber henne om. Det kan vara allt från att klä på sig, inte kasta saker på golvet, till att inte stoppa handen i vattenglaset. Vi vill ju inte tjata på henne i allt hon gör, men samtidigt måste man ju ha kläder när man går ut och vi bör väl poängtera när hon gör fel...eller? Sen vips så vänder det på en fjärdedels sekund och så är hon superglada supergoa Selma igen. Barnuppfostran är inte alltid så enkelt... Hur har ni det med den egna viljan där hemma?

    Sköt om er i snöovädret=)

  • Tjingelingan

    Lina: Vi köpte strl 100, och den känns tokstor, men förmodligen kommer hon behöva det :) Lycksele djurpark låter toppen tycker jag!

    Skönt att höra att det är fler med starka viljor, det hör väl helt enkelt till åldern. Jag önskar bara att det skulle vara lite lättare att förstå dom små liven ibland. En studiedag i deras hjärna skulle vara intressant!

  • Tjingelingan

    Grattis Emmy, så kul! Fy vad jobbbigt att du behövt må illa, tänk att det kan vara så olika mellan graviditeterna för visst mådde du ganska bra när du väntade Klara?

    Vi har ett par PAX promenadskor i skinn till Selma som hon kan ha nu i vår, sen i sommar har vi ett par Nike-sandaler, men ska nog skaffa ett par "springskor" oxå. Emmy: Vi hade ett par jätte söta vita Adidas skor i skinn förra sommar till Selma, det gick alldeles utmärkt, dom går ju att torka av!

    Lina: Jobbigt med knuffandet, har tyvärr inget bra tips då vi inte lyckas så bra själva med vårat lilla busfrö. Jag tror stenhårt på att det är en period dom har och hoppas den snart ska vara över ;)

  • Tjingelingan

    Jag ska oxå springa 5 km på blodomloppet, måst dock ta mig tid att springa lite mer nu innan det är dags. Fastän jag inte jobbar heltid så får jag knappt dagarna att gå ihop. Imorgon har vi utvecklingssamtal på förskolan vilket blir intressant =) Känns ändå som att vi pratar så pass mycket med personalen att vi vet läget ganska bra, men blir kul att se lite mer vad lillhjärtat har gjort.

    Väldigt lugnt här i tråden nu, det går verkligen i vågor det där. Hoppas ni lever och mår. Visst är det härligt att det är vår!?

  • Tjingelingan

    Emmy: Utvecklingssamtalet gick bara bra, mycket jag redan visste, men roligt att höra hur de ser på hennes utveckling. När man inte har barn sen förrut har man ju inte så mycket att jämföra med så det var roligt att höra ett proffs syn på det hela. Jag fick se en massa bilder på vad dom pysslat med, smart att ta med ett usb-minne det ska jag försöka komma ihåg till nästa gång!

  • Tjingelingan

    Nu var det lugna puckar här igen. Visst är det oxå så att man sitter mycket mindre vid datorn nu när det är vår, ljust och härligt ute!? Hur har ni det? Här hemma har vi en lten sångfågel. Selma går omkring och sjunger hela dagarna, det är så mysigt tycker jag=) Även hon känner kanske av att det är vår!

    Sköt om er

  • Tjingelingan

    Jag blev faktiskt inte speciellt förvånad när jag läste att lilla Mirakel skulle stänga. Dom ligger ju konstant efter i kollektioner och rear ju inte ut sånt som andra butiker (inte i umeå då) gjort sig av med för länge sen för att få plats med nytt. Men jag håller med om att det är tråkigt, nu finns ju nästan bara de vanliga "kedjorna" var.

    Ang Lycksele får jag se hur vi gör, Selma fyller ju år den 5:e, så den helgen har vi kalasande för fullt vilket gör det svårt att åka. Sen så kommer vi nog att åka till stugan (som ligger 2 mil utanför Lycksele) helgen den 12-13/6 så då kommer vi nog att gå på djurparken i vilket fall. Skulle vara att vi kanske blir sugna igen om ni bestämmer er för helgen efter... Det är ju så mycket som alltid ska hinnas med så här i Maj/Juni!

    Ja Lina, vi kommer att vara borta hela Juli, hur länge ska ni andra vara lediga i sommar förresten? Jag lyxar till det och tar ledigt 10 veckor!

    Grattis säger jag igen Erika, även om jag grattade när jag läste din status på fb! ;)

    Ha en skön helg!

Svar på tråden Umeåpluttar födda Juni-Augusti 2008 (Tråd nr 9)