Inlägg från: Solaris |Visa alla inlägg
  • Solaris

    *Snackis 10*

    Bra att du fixat nya trådar gravid!

    Daggkåpa & Stina -  Ja, det är verkligen hektiskt kaotiskt , men samtidigt alldeles,alldeles underbart att ha barn!
    Jag tänker ochså ofta på hur det var när vi bara hade Alida, jisses vad mycket tid som fanns över då


    Amber - Usch då med RS & öroninflammation.  Kan tänka mig att det är fullt ös med tre och tjejerna  full aktivitet på. Skönt att läggningen gick bra.


    LMH- Håller tummarna för att den flyttat sig så du kanske slipper snitt. Hur har du mått förövrigt?

    Heeso- Det är väl i idag du har bf om jag inte missminner mig?

    Jag undrar lite hur ni gör  beträffande 5mm-metoden samt hur man kan lära barnet att somna själv?
     igårkväll vaknade Knut  och gallskrek för full hals och ,vi försökte att låta bli att gå in till honom direkt och väntade runt 2-3 minuter innan vi gick in, men tillslut orkade vi(läs jag) inte höra honom ligga där och gallsrika, så jag gick in och ammade honom till sömns.
    Hade tänkt dra ner en del på amningen nu och att han ska kunna somna utan att amma först, men hur lätt är det??????
    Har ni andra några tips?


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Solaris

    Go´kväll!

    Har varit inne och läst så gått som dagligen men har inte så mycket nytt under solen  mer än att det är bökigt att dra ner på ammandet, hade Knut fått bestämma hade han nog fortsatt lääänge , men samtidigt blir han ju inte mätt på det och snart fyller han ju 1.
     Kvälls/morgonamningen kommer jag nog fortsätta med ett par månader till, men vi får se.
    Han har börjat bitas ,nu när han fått totalt 4 tänder, två uppe & två nere. Oftast säger jag till honom  med lite småskarp röst, men då blir han jätteledsen samtidigt gör det ju ont när han biter till. Idag har tack och lov inte bitits

    Igår vann jag en traderauaktion på en rosa POP-jacka åt Alida. Egentligen hade jag hellre sett att det blivit en brun eller turkos, så Knut kan ärva, men samtidigt har jag börjat ge efter för hennes "rosa"-behov, så nu blev det en rosa.
    Det allra bästa var att säljaren bor i grannkommunen så de behöver inte skicka den, utan jag kan åka och hämta den istället.

    Längtar förresten mig helt blå efter vår "stor-träff" i april. Ska bli så, himlans mysigt att träffa er alla och tjöta och umgås gravid - Hur går det för dig med kvällsammande och nattningar? har du några knep, vi är ju i som sagt rätt lika sits med varsin liten nattmarodör


    Usch , för en massa förvärkar Ullen, fast man vet ju aldrig liten kanske vill träffa mamma, pappa och storasystrarna tidigare än tänkt?


    Låter som maximal otur, Stina. Önskar man kunde göra nåt för att hjälpa... Ska hålla mina tummar nästa gång du( om du nu skulle göra det) köpa en trisslott...
    Tiden springer verkligen iväg vad stora våra stora barn blir, 4 år, jisses.....


    LMH, önskar dig stort lycka till, det kommer gå fint ska du se, får se om du hinner före Ullen eller om det blir kanske tvärtom t.o.m Mia - Ja, nu finns det ju så mycket fint ute i butikerna både till oss & kidsen. Slog till på ett par jeansleggings åt Alida sist jag var ute och kollade i affärer.'

    Heeso - Just det vräkninskontrakt kanske borde upprättas för liten nu


     


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Solaris

    Instämmer med Heeso, de verkar ha ett digert utbud av barnprylar på Barniallt, Stina. Har för mig att den butiken ligger uppe i Strömmensberg om jag nite minns fel.
    När jag jobbade i äldrevården jobbade jag på ett boende i närheten.


    Varmt välkommen tillbaka, Trollsan, såklart du ska hänga med oss här och även på träffarna!
    Måste kännas underbart nu, blir nästan lite rörd till tårar(glädje) när jag läser ditt inlägg.

    Mysigt med dockteater, gravid, och trevligt att "få" det.
    Jag var på Buratino en gång med Alida innan vi flyttade från stan, riktigt mysig teater om jag får säga det själv. Vill definitivt gå dit igen.
    Vilken händig kille, kanske blivande snickare?

    Det har uppstått ett vattenläcka på Alidas förskola så två avd. har de fått stänga så , på Alidas gamla avd. har de trängt ihop de som är utan lokal .
     Alidas grupp är på grannavd, vilket är jättetrångt och kaotiskt så hon får vara ledig denna veckan tills de fått flytta in i sin nya lokal.

     Det bästa av allt är att jag "får" de dagarna tillgodo som hon inte är där denna veckan och får välja en måndag eller fredag om jag vill Annars går hon ju alltid tis,ons.tors.


     


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Solaris

    Massor av grattis till lille Max på 1-årsdagen!!!!{#lang_emotions_nalle}
    Och va härligt med mycket att glädjas åt nu , Barbella, både med R:s återanställning, och att du kan vara föräldraledig i ett halvår till.
    Jag ska ochså vara det.Om jag inte får nytt jobb här uppe är planen att börja jobba i slutet av augusti, sedan ska C vara föräldraledig i ca. 2 månader och sedan hoppas vi på förskoleplats.

     Usch för migträn, LMH.  Blir bättre när ltien är ute så du får ta diklofenak.

    Gravid- Ja, nu är det snart dags för dig då. Men det låter helt ok med tanke på att det är 3 dagar/veckan. Ska U ta ut lite föräldraledighet då när du jobbar?

    Heeso & Ullen - Hoppas ni båda slipper vänta längre nu utan att det sätter igång snart

    För ett litet  tag sedan  bytte vi  från babyskydd till bilstol till Knut och jag föreslog att vi skulle sälja babyskyddet, men det var inte C pigg på, ifall vi vill ha fler, ja,ja, får se när det blir . Är just nu väldigt nöjd med våra två små skatter, men man vet ju aldrig....


     


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Solaris

    Härligt med lite mer aktivitet i tråden.

    LMH - Håller med ang. eländiga vintern, tänk vad lite duggregn och plusgrader kan gör en glad   


    Ullen -  Jo lite av anmälningsplikt är det nog för dig  särskilt i och med att du har lite förvärkar och lite öppen


    Amber - Va härligt med en liten semestertripp och mysigt för Emil att få ha mamma, mormor och moster helt för sig själv ochså. Hur många % ska du jobba?
    Ska A vara föräldraledig?

    Från att ha varit världens mest tuttigaste lilla kille så har Knut äntligen börjat äta större portioner mat och gröt. Min hemlagade mat tycker han är allra bäst.
    Så nu vågar vi planera in lite barnfria aktiviteter. Tänkte försöka komma iväg på bio under påskhelgen, då barnens farmor & farfar lovat ställa upp som barnvakter.


    Gällande sommar och semesterplaner så finns det inga än så länge.
    Vi borde ta tag i och göra i ordning vår källare nu i sommar så det finns nog varken pengar eller tid till att göra någon längre tripp.
    Dock har  vi lovat Alida att vi ska åka tåg(eftersom hon är  väldigt fascinerad av tåg) så en liten tripp upp till huvudstaden blir det  och övernatta  på hotell.


    Våra planer på C:s föräldraledighet är lite omkullkastade, kan man säga.
    De har supermycket att göra på hans jobb i höst så han kommer "bara" ta semester i augusti, min sista månad som föräldraledig, så planen är att få in Knut på förskola i September, får se hur lätt det är ,
    Då får C ta inskolningen är det tänkt.
    Sedan ska han vara föräldraledig kombinerat med semester i ca. 2-3 månader sommaren 2011.... Känns långt fram i tiden...

    Idag ringde min chef och undrade när jag ville komma tillbaka och hur många % jag vill gå in på. Så nu blir det att jag börjar jobba i september , 75%. Verkar stört omöjligt att hitta ett förskollärarjobb på närmare håll och jag vill helst inte säga upp min tjänst och bara vara timansställd. 


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Solaris

    {#lang_emotions_baby}Åh, så roligt har tänkt på dig, Heeso, massor av grattis till lilltösen, verkar vara ett "tjej"-år i år, då min kusin fick en tös till i slutet av {#lang_emotions_nalle}februari {#lang_emotions_sunny}


    Ullen - Det låter som det inte är så långt kvar för dig iallafall. Spännande och se vad för effekt städandet fått nu då
    Förstår att du längtar efter det ena och det andra, vin, cigg snygga kläder....,  men  snart så.......


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Solaris
    Ullen - Spännande, låter som det verkar vara på G nu..... hoppas M slipper jobba imorgon , då Stoort lycka till nu om förlossningen drar igång i det närmaste.

    gravid - Tänk  för ett år sedan då hade var vi höggravida...

    LMH - Då är  ni  nästan färdiga  med nästan alla "måsten" inför bebbens ankomst.

    Idag fyller Knut 1 år, jisses vad tiden gått fort. Minns det som igår. Vid den här tiden hade jag kommit ner t. BB  och skulle duscha...
    Senare idag blir det 1 -årskalas, bäst att gå & dekorera tårtan
    Alida 060928 & Knut 090321
  • Solaris

    Usch, då stackars Elina. Hoppas febern gått ner nu iaf. Feber är inget kul.


    Jättespännande nu, UllenK,men som TinaLisa skrev så så forr det är klart "glömmer" man hur ont det gjorde , men visst blir man lite "påmind" och orolig så här i slutet om hur ont det faktiskt gör.

    Va` roligt att fixa och göra om hemma, Daggkåpa, Josef Frank har  många fina mönster, tycker  jag, så det blev säkert görsnyggt!


    Här har vi haft en hektisk kalas-helg med två halvkrassliga småttingar. Födelsedagen blev lyckad med god tårta, och paket, även om Knut gillade snörena & papprena bäst


    Två nätter i rad har Knut hållit oss uppe pg.a att han inte kunnat sova, misstänker att det är tredagarsfeber då han varit väldigt varm och gnällig. Har ni några tips vad man kan göra mer än att ge panodil Supp så han kan sova?


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Solaris

    God morgon alla!

    Ullen - Bra att tvättmaskinen hinner komma ( vilket det verkar som det ska göra! ) innan bebben. Det blir ju mycket tvätt så bebisen kanske "väntar" tills det är fixat Heeso- Låter inget vidare med svanskotan. Fick nåt liknande när Alida föddes och hade(tyvärr) on i nästan ett halvår efter. Hoppas det går över fortare för dig.

    gravid - Låter härligt med lite semester! , var det bra ananrs där i Sunne? vi funderar på någon skidsemester nästa vinter så Alida får testa slalom

    LMH -  LÅter lite osm de pratar" FÖR MYCKET"  om bebisens ankomst på förskolan, och inte särskilt pedagogiskt heller, även om det säkert är tanken. Förberedelser är bra ,MEN  kanske inte för mkt. fokus på att  ¨han ska vara rädd om dig, även om de menar väl.
    Vi pratade med Alida om att snart kommer småsyskonet och hon fick vara med och bädda vaggan och tvätta bebiskläderna, men inte så mkt. mer.

    Idag får Alida vara hemma från förskolan , då hon hostat en del på morgonen. 
    Var på bvc igår och nu väger Knut 9515g och är 73 lång, imorgon ska barnen få andra dosen av svinissprutan.


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Solaris

    Heeso - Jag tog upp det på efterkontrollen med barnmorskan, men fick inga råd,  mer än att jag skulle höra av mig om det inte gick över efter 5-6 månader.
    Var iofs inte 100% nöjd med henne, tyckte aldrig jag fick konkreta råd , jämfört med hon som jag hade när jag väntade Knut.


    Vilket härligt väder det varit idag. Trots att Alida var lite hostig gick vi ut  en sväng så de fick leka i sandlådan.
    Var även och handlade mat med bägge barnen, och det hör inte till vanligheterna, eftersom jag oftast handlar när Alida är på förskolan.
    Jisses vilken tid det tar eftersom Alida vill "hjälpa" till och dylikt. 
    Nu låter det som jag gnäller, men det är ju egentligen mysigt när hon är med och "hjälper till", men det är lite tidsödande.
    Sedan får jag nog skylla på trötthet då Knut håller oss vakna om natten  och så gjort några nätter nu.

    Har fortfarande inte slutat med nattamningen, men nu är det slut med tuttandet på nätterna, så till helgen och i Påsk ska vi köra stenhårt med ingen mat nattetid, utan bara somna om med napp.
    Har för mig att du , Barbella hade lite gissel med detta, hur fick ni bukt med det?

    Köpte "Somna utan gråt" nyligen så den ska vi börja"plugga" nu.

    Apropå på Påsk vad ska ni andra hitta på under påskhelgen? Här blir det öva Knut i att inte äta nattetid, och bara koppla av hemma annars.
    Ett biobesök ska vi få till , är det tänkt då C:s föräldrar för en gångs skull kan vara barnvakter.


     


    Alida 060928 & Knut 090321
Svar på tråden *Snackis 10*