Inlägg från: gravid74 |Visa alla inlägg
  • gravid74

    *Snackis 10*

    Soda: Välkommen hem låter helt underbart. Då är det förhoppningsvis något som ingår i deras ålder kanske. Hoppas att det snart går över.

    Idag har vi firat 6-årigbröllopsdag. Vi skulle egentligen lämnat bort Axel till mina föräldrar men de var sjuka så han fick stanna hemma. Jag gjorde en god middag så vi hade en trevlig kväll och båda barnen somnade ganska tidigt. Nu ska vi också gå och lägga oss. God natt alla goa mammor.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Har haft en tuff jobbvecka med endast en jobbdag . Perfekt att jobba onsdag -fredag en sån här vecka . Dessutom kommer mina elever att praoa under under  två av mina jobbdagar nästa vecka så då får jag det förhoppningsvis ganska lugnt, fast jag får åka runt och besöka dom.

    Hemma har vi fått ett litet trotsmonster. Axel kan få såna hemska utbrott. Igår var allt fel hela eftermiddagen. Först sa jag att vi skulle laga makaronipudding. Det vill jag inte ha idag sa han då. Okej sa jag , då kan vi göra fiskgratäng för jag hade ingredienser till det. Det blir gott sa han då. Men efter en timme kom han på att han ville ha makaronipudding i allafalll och fick ett sånt utbrott över att jag hade gjort fiskgratäng och han tyckte att vi skulle kasta den på soptippen. Sen följde utbrotten det ena efter det andra. Vi var ganska glada när han gick och la sig vid sju. Han var så himla trött men det ville han ju inte erkänna så klart.

    Anton är i allafall en solstråle för det mesta, fast just nu är han lite kinkig men jag tror att det beror på att han håller på att få en kindtand, han är helt svullen i tandköttet stackaren.

    Ullen: Skönt att Axels öga är bra nu. Ja med den kalla vintern borde vi få en varm och fin sommar kan man tycka. {#lang_emotions_sunny}Solaris: Hade varit roligt att se hur ni bor men Axel är på dagis den dagen så det blir lite ont om tid för mig, dessutom vet jag faktiskt inte om jag vågar åka så långt med Anton. Han gillar inte att sitta själv därbak utan i värsta fall skulle han  illvråla hela vägen.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Glömde att fråga om det är någon som känner till någon bra restaurang i närheten av Södra Vägen  eller övre delen av Avenyn som har bord lite avskilt? Jag håller på att planera en möhippa och då vore det bra om man kan få sitta lite avskilt. Innan ska vi vara på Panoramahotell så det vore bra om det låg i närheten så att vi snabbt kan ta oss dig.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Vi har U.s syster och familj på besök. Hennes sambo älskar att fisk så idag har vi varit vid havet och fiskat, fast vi fick ingen fisk. Axel tyckte ändå att det var en jätterolig dag.

    I förrgår sa Axel ytterligare en rolig sak. Plötsligt sa han "Nu är klockan halvfem". Jag tittade på klockan och såg att det faktiskt stämde. "Hur kan du veta det", sa jag då. "Det sa dom på radion din klant svarade han då. Han är väldigt uppmärksam vad dom säger på radion.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Hej i värmen! Vilka härliga dagar. Jag har haft en glassig vecka. Mina elever har varit på prao tisdag till torsdag så jag har åkt runt och hälsat på dom. Idag har Axel varit på hattparad med förskolan. Jag och Axel hade gjort en hatt till honom. Kan tipsa om Tussilagobarnmarknad den 29/5 klockan 10-14 i Brämaregårdens församlingshem. Calibo: Tim verkar vara en modig kille som vågar åka Flume ride, det tror jag inte att Axel kommer att åka förrän tidigast nästa sommar.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Axel är ute och leker med grannpojken och Anton kryper omkring och är nöjd så jag passar på att titta in här. U är iväg på restaurang med en kompis.

    Igår kom vi hem från Skåne efter 4 dagar där. Axel har hjälpt farfar att bygga ett trädäck. Han var ganska lynnig emellanåt så ibland ville han aldrig åka dit mer och i andra stunden skulle vi stanna där för alltid En dag fick han ett sånt fruktansvärt utbrott bara för att han inte fick ett ägg till lunch. Strax därefter fattade vi att han var jättetrött för han la huvudet på bordet och somnade och sov sen i 3,5 timme och då väckte jag honom. Trodde att han var sjuk för han brukar aldrig somna så där och inte så sova så länge men när han vaknade var han pigg och glad men somnade såklart inte förrän 22.30 den kvällen.

    igår var det gårdfest på Axels förskola. Jag var med i ett lotteri och idag när U hämtade Axel hade jag vunnit en pizza på vår närmaste pizzeria

    Anton har i helgen stått själv för första gången. Han gillar även att traska runt när jag håller honom i händerna. Trodde förra sommaren att han skulle gå tidigt för han vände sig och satt så extremt tidigt men så blev det inte. Nu är frågan om han går före Axel som gick vid 15 månader. Anton blir 14 månader på måndag.

    Barbella: Härligt med lite större och skönt att slippa trappor

    Stina: Grattis till förskoleplatsen


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Vad roligt att se dig här igen Skojsan men vad tråkigt att du drabbats av elkänslighet. Det låter väldigt jobbigt.

    Idag har hela familjen tagit en cykeltur. Det var premiär för Anton i cykelstolen. Till Axel har vi en påhängscykel vilket är jättebra. Han sitter på en halv cykel bakom U och trampar när han känner för det

    Nu har jag bara 2 veckor kvar att jobba innan semestern. På onsdag ska jag med min klass på Liseberg. De har vunnit ett besök där med inträde och åkpass till alla, även mig


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Har precis kommit hem efter 6 timmar i regn på Liseberg med min klass. Vi hade vunnit både inträde och åkpass för att de städat i Göteborgs kommun (Bergsjön). Jag fick också ett pass så jag åkte mer än på länge. Vi hade väldigt trevligt, nu är det knappt en vecka kvar till avslutningen.

    Axel och U var på Ryaverket i lördags för de hade öppet hus. Där hade Axel gått en poängpromenad och idag fick han en film på posten som han vunnit

    Idag har vi ansökt förskoleplats till Anton, Vi har önskat 1 november för att hoppas få i januari.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Ska snart hämta Axel men passar på att skriva lite innan.

    Sista veckan för Axel på förskolan innan semestern. Jag är lite bekymrad in för hösten för alla 3 killar som Axel gillar och leker med mest kommer att sluta i och med semestern. Jag är rädd att det kommer att bli en kamp att få dit honom. Han leker iofs med några av flickorna men jag märker på honom att han föredrar att leka med pojkar. Det finns nästan bara tjejer på hans avdelning så det är synd att det är just pojkarna som slutar.

    Anton är inne i en jättegnällig fas, är helt hopplös när han ska äta, bara skriker och kastar maten omkring sig. Han har ännu inte börjat gå men det är nog inte så långt ifrån. Han kanske är frustrerad över det.

    I lördags hade vi möhippa för min bästa vän. Det var så kul men jag är fortfarande lite seg, är inte van att vara ute så sent.

    Axel var hos mormor och morfar under lördagen och de var på Liseberg. Innan var han väldigt modig och skulle åka massa läskiga saker, men när de kom dit var det inte mycket han vågade åka


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
Svar på tråden *Snackis 10*