• miss Y

    Mitt nya liv tråd 7

    Hej tjejer!!
    Dags att göra en ny tråd upptäckte jag.

    Välkomna!! Här diskuteras allt ifrån vikt, motion, mat, barn, graviditeter och allt annat mellan himmel och jord som hör vardagen till {#lang_emotions_smile}

  • Svar på tråden Mitt nya liv tråd 7
  • miss Y

    LP84:
    va bra att du hittade hit. tänka sig, 7:e tråden. det betyder att vi har nu snackat i 1.5 år. jag har aldrig varit med om att en tråd överlever så länge å att man känner sig så välkommen som här

    jobbig spiral, men det blir ju lätt så. det är nog ofta så för de flesta.
    du får njuta av småbarnsåren å tänka att det är för en kort stund, för att på så sätt tänka att i framtiden kommer det blir lättare. du kommer se sen i tonåren, då kommer de aldrig upp men jag vet, de tär skitjobbigt att känna att man aldrig får sova. jag blir väckt mkt av min sambo som är uppe hela nätterna (han tänder gärna utanför, ska ställa klockan i sovrummet å den lyser, dörren gnissar, ja allt möjligt) å snoozar länge kl 05:25 ganska ofta varse jag ska upp 06:15 eller har sovmorgon och det är inte alltid jag lyckas somna om.

    det är öronproppar och i perioder ögonbindel som gäller och så har vi varsin madrass då han snurrar i luften när han vänder på sig i sömnen (ja, det är sant. jag har sett det själv. han hoppar upp snurrar runt ett halvt varv och så duns ner i madrassen). han är mao inte drömpartnern att dela säng med om man är lättväckt.

    haft en fin helg. känns som sambon och jag hittar allt mer tillbaka till kärleken och myset. det är bra. i helgen firar vi 4 år så jag har bokat bord ute. det sammanfaller någorlunda med min ÄL, det gillas skarpt. hur har din helg varit??

    desperate tänkte jag oxå se, serien gillar jag. fast säsong 3 såg jag bara enstaka avsnitt av tyvärr men det tog sig lite under säsong 4.

  • miss Y

    LP84:
    härligt att du har fler trådar som lever sina egna liv.
    det här är den enda tråd jag mer eller mindre liksom hänger i. finns en nystartad tråd men än så länge är vi bara 2 aktiva i den men vi har börjat prata mkt

    axeln låter ju inte alls bra. det är nog dags att kolla upp den. farligt att sporta

    jag har blivit smalare!! å mer muskulös!! rumpan och låren börjar bli riktigt smala och fit. armarna har fått lite mer synliga muskler å så vägde jag mig, jag är på väg ner lite i vikt min kropp hängde på när jag ökade på träningen, dock är den en aning slutkörd nu å fick ta det lite lugnare idag. ska vila nu i två dagar.

    ang. firandet har jag nu bokat bord på en av våra favoritresturanger som serverar italiensk mat på enkelt vis (inga krussiduller varse med maten eller med inredningen). senast vi var där satt man precis vid köket, man ser liksom in. mysigt massa folk, hemmagjord pasta, mkt bra priser, supergott vin. ja, helt perfa!! det blir nog pasta i tomatsås med vinkokta musslor och räkor (så gott) och 1 glas husets och sedan blir det nog ett ton glass framför melodifestivalen haha

    måste ju berätta att vi börjar jobba mer med vår relation här hemma. så mkt mer kärlek och mys!! nästan så man känner sig så där bubbligt kär igen. mer verkstad, mindre snack om man säger så hahaha I`m not complaining

    Maddisen:
    va bra att du ska få operera foten. hoppas det går bra och att du rehabiliterar dig snabbt.

  • miss Y

    LP84:
    God morgon!!

    Gudars va jag är trött. Fått aldeles för lite sömn på sista tiden. Har en karl som väcker mig ganska ofta å så sent i säng pga jobbet =/

    Ska försöka sova lite i eftermiddag, ta igen lite sömn.

    Hur vi har gjort?? Ja, mkt har väl att göra att jag börjar ta itu med mig själv. Jobbar på delar som jag har bidragit med i förhållandet som inte är bra och det har gjort att jag börjar må bättre och därmed blivit mer kärleksfull mot sambon som i sin tur då mår oxå bättre. Ja ngn form av spiral. Å sen började jag leka igång sexlivet lite försiktigt å vips så blev karln mer sugen haha å bra sex föder mer sex typ. Å vips är det inte alls lika ansträngande får till det, utan det ger energi.

    Men jag förstår dig med barnen. Man kan själv uppleva liknande på jobbet. Människor som hela dagen behöver hjälp och stöttning och motivation och så har stort behov av att kramas och mysa och vill att man ska ha massa tålamod i alla moment. Ibland när man kommer hem vill man bara ha tyst omkring sig (inte ens musik) och att kramas känns som "nej, låt mig vara"

    Å jag måste ju berätta att jag har fått så mkt positivt ifrån jobbet, massa beröm och positiv feedback. Jag som har varit så nervös och rädd för att ta på mig detta ansvar, rädsla för vad andra ska tycka... Både fått beröm av kollegor, chef, annan personal och sjukvårdsperson. Så roligt =D

    Så hur går det med dina "skador"?? Å hur är helgen??
    Här blir det att leka spinningpass till LA Ink, luncha och läsa bok (får läsa om massor, jag fattar inte riktigt. skitbra bok men det är många med å mkt som händer å missar man en mening så kan det ställa till det lite framöver), sova lite, resturang och glass till melodifestivalen. Har du sett på deltävlingarna i så fall vad tycks??

    Maddisen:
    hoppas allt går bra
    har du sett på melodifestivalen?? vad tycks??

  • miss Y

    Maddisen:
    Ja, finalen och den stora finalen är ju det som är det roliga. Vem gillar du mest då?? Jag är verkligen en Salem Al Fakir-brud. Älskar texten. Annars har startfältet varit rätt kasst, såg inget igår. Åt glass och kollade på Wolverine som var OK.
    Bortsett ifrån Salem så var Crusified Barbara bäst. Grymma brudar =)

    Öken blomman:
    Ååå undrade vart du höll hur. Bara Boppi som saknas.
    Hur har det gått?? Är det lilltjejen nu igen?? *kram*

    LP84:
    Precis så där höll jag på att förvandlas till ett permanent tillstånd, ngt som är svårt att förlika sig med då det inte är ens personlighet och inte så man vill vara. Man mår dåligt = sprider negativitet omkring sig = gör saker man inte vill = får negativt tillbaka/man får inte det man egentligen vill ha = mår ännu sämre. Är det så jag ska tolka din text??

    Man kan inte förändra andra, bara sig själv. Det är sanningen. Men för att inte göra våld på sig själv så handar allt om inställning och acceptans. Kan jag förhålla mig till det här "problemet" på ett annat sätt så jag ändå mår bra?? Jag kan tokirritera mig på smulor i köket t.ex. Men istället för att skälla å gnälla som gör att jag inte mår bra, kan jag ju tänka "vad fan gör några smulor som legat där ett par timmar och som kommer till slut hamna i vasken" eller "jag tar disktrasan med ett leende å tar bort dem, väck på 5 sek det var ju fan inte jobbigt" å min karl slipper höra gnäll, blir gladare å gör faktiskt mer hemma. Väldigt förenklad situation. Vet att det är oftast mkt mer komplext än ett par smulor, ville bara försöka illustrera förändringen.

    Så vad har hänt?? Inatt vaknade jag en förförande pojkvän (han hade bara tänkt ge mig en orgasm inte mer men jag ville ha en fortsättning). Det har inte hänt på skitlänge. What a suprise!! Vi har bara haft sex denna vecka för att vi velat, inga tankar på ÄL och att ngn har ställt upp, inget planerande. Så härligt!! Min karl storstädade badrummet en kväll när jag kom hem, blev superfint. Han är gladare, jag är gladare. Å jag får tänka till ibland kring saker å ting, att det inte är så farligt eller att jag kan göra det själv eller invänta tills han gör det vilket faktiskt sker bara lite senare än vad jag tycker är OK. Men det sker och det måste jag förlita mig på.

    Idag är det vår årsdag!! 4 år, tiden rinner iväg verkligen. Åt jättegod mat och så blev det glass och film hemma.

    Ang. melodifestivalen har jag gillat Salem Al Fakir och Crusified Barbara mest. Det där med Erik. haha påminner om hur jag blev när jag såg Calle Krisitianssson i Idol i höstas. Satt å nästan å dreglade framför TV:n hahaha

  • miss Y

    LP84:
    jag går ju på samtal sedan ett tag tillbaka. det hjälper väldigt mkt att ventilera och få lite mer förståelse kring sig själv. Man vet sanningen själv någonstans men man kan ibland behöva hjälp att hitta vägen dit. jag går inte dit å är ledsen å så. så ibland kan jag känna "behöver jag detta, ska man inte vara ledsen och liksom mer må dåligt" men jag behöver det av andra anledning så som ovan. att arbeta med sig själv för att få det man vill/mår bra av.

    men det är svårt när är trött. du är småbarnsföräldrar, du kanske få försöka sätta en lägre gräns för vad som är OK. det är ju jättesvårt att ha det fint hemma när man har två små busungar som rör till det på olika sätt och tar tid ifrån själva hemmet. Kanske ska börja där?? Å visa mkt uppskattning när din man gör saker. Positiv reinformance kommer man långt med när det gäller barn och karlar haha

    Tack så mkt!! Det är lugnt. Mkt text, mkt att sålla igenom =)

    Så vad händer idag??

  • miss Y

    LP84:
    om du är ett psyko så är jag det oxå, för jag är precis likadan. det första jag gör är att att städa köket innan frukost. kan inte slappa annars. jag mår oxå bättre om det är fint, men jag jobbar med att sänka gränsen, att inse att det är OK. sen menar jag ju så klart inte att det ska vara skitigt hemma, men skinande rent, visningshem är ju en omöjlighet att ha om man inte bor själv utan man, barn och husdjur. eller?? vi skulle må bättre av att sänka gränsen å när man är irriterad så får man ta diskussion å förklara mer "hur får det mig att känna" istället för att lägga fram det på ett sätt som lätt tolkas som "du gör inte ett skit".

    samtalen har fått mig att förstå att det var inte i själva förhållandet jag mådde dåligt i (var så illa att jag inte visste om jag älskade min sambo längre) utan i mig själv och hur jag betedde mig. var ofta avvisande och kände stress över att det inte var fint hemma, istället för att vila i en kram som vi båda skulle ha mått bra av.

    bra, vila du, det behöver du. jag ska fixa lite hemma oxå, sen ska jag ta fram min bok jag läser i. vi firade igår ordentligt å min sambo ska iväg på match (sover än). men det blev inget vin, vi var lite för trötta då vi typ inte tål något längre. gammal och nästan nykterist haha

  • miss Y

    Öken blomman:
    men fy sjutton vad jobbigt ni har haft det!! hoppas verkligen på en vändning här nu.
    på fronten inget nytt haha mer än att vi har jobbat massa med förhållandet så saker å ting är sååå mkt bättre. du kan läsa om det mellan LP och mig.

    LP84:
    ja, det låter verkligen som vi har upplevt liknande tendenser fast vi utan barn. bra med positiv inställning, det kommer man långt med. snackar gärna vidare om det hela om du känner för det

  • miss Y

    LP84:
    egentligen hade vi en jättekris redan mkt tidigt i vårt förhållande så vi fick lära oss att kommunicera med varandra. 99.9% av alla par hade definitivt gjort slut på tanke på hur tidigt det var, men inte vi. så vi har en menal inställning att allt ska liksom fixas och bli bra för det är vi 2. bra på sätt å vis, man vet att förhållandet pallar jävligt mkt och vi har diskuterat ämnen som andra par kanske inte ens tar upp förrän det är försent/när det väl är dags. så på så sätt är vi nog ganska så rustade.

    det är jobbigt med sömnbristen, man vet liksom inte hur man ska palla när man inte får sova ut. det händer titt som tätt här, inte pga barn, utan av oregelbundna arbetstider för oss båda, sambo som sover 2-3 h ibland per natt och dyl.

    jag har gjort en så god vegetarisk lasagne som jag bara måste tipsa om:
    "we go wegolåda"
    http://www4.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15572

    zucchinin med tomatsåsen och så keldas goda ostsås - mumma!! jag tog dock bort oliverna och så lade jag på mozarella (klickar) istället för riven ost. man blir bra mätt. dock tog jag 3 torkade plattor per person då jag gjorde för 2 personer (matlåda idag) å formen va lite för stor.

    Maddisen:
    ja, jag tror att finalen är på lördag. ska nog köpa min godispåse då =)
    å lägga alla mina pengar på Salem. hoppas inte jag jobbar på the grande finale utomlands - vilket land vann förra året??

  • miss Y

    LP84:
    ja så va det ja, tack för infon. jag har en förmåga att glömma sådant =)

    men vår kommunikation och öppenhet har tagit år, många tårar och frustration. men visst är det guld värd nu. men jag kan tänka mig att vi har nu så öppet och så icke-svartsjukt förhållande att de är mkt ovanligt. å så fjantar vi oss som attan hela tiden. när vi skulle sexa på den dagen jag fick positivt så gick förspelet till tonerna av djungelboken.... hade lite svårt sen när jag skulle iväg till träningen å blev sen, fick kuta in i salen å det som hade hänt strax innan var lite svårt att släppa så jag stod mest å fnittrade å ubedubade mig.

    vad duktig du är!! jag fick hör mkt rolig info. en kompis till har fått problem med delade magsmuskler. jag tipsade om plankan och nu har de gått ihop flera centimeter på mindre än en vecka. jag blev så glad för hennes skull =)

Svar på tråden Mitt nya liv tråd 7