Inlägg från: Kräftis 25 |Visa alla inlägg
  • Kräftis 25

    Tvillingar i april, tråd 3

    MrsR- Nu har jag oxå börjat längta mera efter bebisarna. Har nog inte heller vågat riktigt tidigare. Jag har även känt att det varit lite konstigt att bry sig om flera barn än min son. Allt fokus har ju varit på honom så länge nu....


    Jag vet att de kommer snart men nu vill jag inte vänta mer! 
  • Kräftis 25

    Jag har bara fyllt på med kläder i storlek 50 i garderoben. Men har kläder i större storlekar på lager då syrran har en tjej och min mamma har köpt en del begagnat. De växer ju så fort men jag tror att de kommer att kunna ha storlek 50 ett tag i alla fall.

    Vi har tagit fram spjälsängen men den bäddar jag inte förrän bebisarna är på plats. Vår son roar sig nämligen med att klättra upp och hoppa i den och i allt byggdamm vi har denna vecka så blir den inte så fräsch. 

    Nu hoppas jag att bebisarna snart kommer men det verkar som de tänker vara kvar. Får väl snällt vänta till igångsättningsförsöket i slutet av mars. Kanske födds de den 1 april!  

  • Kräftis 25
    Billie skrev 2010-03-16 18:50:43 följande:
    Kollade alla kläder jag köpt, som vanligt så är en del 50 och 56 lika stora och en del 50/56 inte alls mittemellan utan antingen 50 el 56. Grrr, kan det inte finnas ett standardmått!!!Favvoplagg är iallafall plyschbyxor med nervikbar mudd vid benslut och midja, de brukar gå att ha riktigt länge.Vår son leker också med spjälsängen och maken har den som klädhängare just nu, bäddar den när vi väl är hemma igen.Kräftis 25 - när har du igångsättningsdatum?
    Jag har inte tänkt på att kläderna kan vara lika stora. Får kanske börja jämföra då...

    Jag ska den 25:e på ultraljud och då ska de samtidigt undersöka om de kan sätta igång det runt den 29:e mars. Annars gör de någon slags svepning så kanske det startar upp processen. Har haft väldigt lite sammandragningar den senaste tiden så jag tror inte att jag är på G ännu. Och sist jag blev undersökt hade det inte hänt någonting. Blir lite frustrerad men samtidigt så är det väl kroppen som gör rätt.... Det är ju bra om de är kvar ett tag till och växer på sig lite till.

    Vad snällt att de kan sätta igång det redan 37+0 för dig Billie. Här vill de vänta till 38+0 men jag har inte haft något önskemål om tidigare. Men klart att jag vill att de ska komma snart! Vi kanske föder ungefär samtidigt då!
  • Kräftis 25

    Nu är det inte lång tid kvar innan bebisarna kommer. Känns lite nervöst, jag vet ju att det kommer bli jobbigt att klämma fram dem. Lite flashback har jag fått från förra förlossningen. Men man ska ju tänka positiva tankar, då går det ju lättare att få fram dem.... Får tänka på att man äntligen snart får se sina barn och slipper den tunga magen!


    Känner hela tiden att allt måste vara fixat för tänk om det sätter igång snart. Blir nervös när inte disk, tvätt är klar. Som om det vore så jätteviktigt. Allt löser sig ju, men jag tror att jag fokuserar hellre på det istället för på förlossningen. 
  • Kräftis 25

    Ida: Det gör så ont i hjärtat när jag hör vad som har hänt. Skickar styrkekramar till dig!

  • Kräftis 25
    Jag har nu fått två små flickor. De kom den 23:e mars vid tretiden (var i vecka 37+2). De vägde ca 2400 gram var och var 45 och 46 cm långa. Vattnet gick utan förvarning vid 5-tiden på morgonen och vi åkte in till förlossningen. Tog ett tag innan värkarna kom igång och ett tag gick det lite långsamt framåt men i slutet gick det fort. Det behövdes inte många krystningar innan Nova var ute och på en krystning var sen Emelie ute. Emelie föddes i säte (hon hade vänt sig sent). Jag hade ingen bedövning förutom lustgas. Kändes inte som det fanns tid för det när det väl gjorde så ont.
    Flickorna har fått ligga ett par dagar i värmesäng då de hade lite svårt att hålla värmen men det var aldrig någon fara. Blir ofta värmesäng när de är så små. Nu är de hemma och sover gott i sin nya spjälsäng. Märker att de blir lugna av varandra men det blir en hel del extra arbete med två som vill ha mat samtidigt. Tur att min man ska vara ledig ett bra tag, för det behövs. Bebisarna är mest aktiva på natten så nu måste jag passa på att sova lite för snart är det matning igen. 
  • Kräftis 25

    Ett tips är att ta med sig mjukt papper till BB. De har i alla fall på mitt sjukhus väldigt hårt papper att torka sig och bebisarna med.

  • Kräftis 25

    Grattis till Favoanna. Och lycka till er som snart ska få!  

  • Kräftis 25

    Lillamy- Min man ska vara hemma till midsommar. Sen ska han jobba till slutet av juli och vara hemma i augusti. Känns som det behövs då vi förutom tvillingarna har en kille som fyller 3 i sommar. Men jag börjar redan bäva för när han ska jobba... 


    Tänkte höra om någon här får ha sina äldre barn extra på dagis då ni fått tvillingar? I så fall hur mycket?
  • Kräftis 25

    FavoAnna- Jag har sökt dispens och önskade 24 timmar dvs 6 timmar på fyra dagar. Kommunen har godkänt det till den sista juni. Men jag ska försöka få förlängd dispens. Annars kommer det bli alltför jobbigt i längden både för mig och barnen. Mitt dagis  erbjuder inte att hjälpa till extra om man inte först har kommunens godkännande. De har för mycket att göra ändå. Du verkar haft tur med ditt barns dagis! 

  • Kräftis 25

    Normalt får föräldralediga ha barnen alla vardagar mellan kl. 9-12 eller tisdag, onsdag, torsdag mellan kl. 9-14. 

  • Kräftis 25

    Jag har en gravidförsäkring och då jag fick vara kvar på BB totalt fem dagar fick jag ca 1400 kr i ersättning. Så ett tips är att ta kontakt med försäkringsbolaget (om man har gravidförsäkring) om man fått vara kvar mer än vanligt på BB....

  • Kräftis 25

    Kul att läsa hur det går för er! Här är det fullt upp med. Maken har varit hemma nu sedan tvillingtjejerna föddes i mars och det har verkligen behövts. Men han ska snart börja jobba innan han tar semester igen så då börjar allvaret för mig. Nu kan jag ju sova igen på morgonen och få mer hjälp.

    Emelie har ont i magen och trivs inte i vagnen så det är synd. Vi kommer nog stanna hemma i sommar. Känns inte värt att lägga ner pengar och energi på att åka iväg. VI bor ju nära Kolmården så dit får maken åka med sonen.

    I natt höll sig bebisarna mellan kl. 22.00 till 08.00. De vakna bara till en gång när sonen kom upp kl. 02.00 och skrek att han ville titta på film (jättekul!) . Hoppas, hoppas de håller sig så länge igen.De äter ersättning och vi gav en hel del igår kväll. Jag pumpade en del i början men slutade då jag insåg att det var bättre att jag la ner min energi på barnen istället. Har inte ens provat att amma då jag mådde så dåligt när jag provade det med vår son.

    Nu måste jag sluta då jag ska trösta Emelie.... 

Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3