Inlägg från: Favvoanna |Visa alla inlägg
  • Favvoanna

    Tvillingar i april, tråd 3

    Hej!
    Har oxå bara läst ett tag och inte orkat skriva så mkt. Nu börjar det närma sig på allvar för mig. Har planerad snittid näsa vecka i 37+5. Känns lite nervöst, men ska bli helt underbart. Har varit en tung graviditet från början till slut, men nu ser man verkligen slutet.
    Har oxå fått höra att min mage inte är så stor. Hade dock ett sf-mått på 42 för 1½ v sen och jag är bara 161 cm. Magen känns iaf enorm

    Så fruktansvärt det som hände Ida. Tårarna bara rann när jag läste. Hur kunde det hända? Hon låg väl inlagd sen länge?!

  • Favvoanna
    Ida: Mina tårar slutar inte rinna. Så fruktansvärt sorgligt och orättvist, men så fint skrivet!
    Många varma kramar till dig och din familj
  • Favvoanna

    Billie: Mitt planerade snitt är imorgon så kommer du igång kanske vi får bebisar på samma dag!
    Lycka till!

  • Favvoanna

    Mina fina tvillingtjejer kom till oss i tisdags med akut snitt 1½ timme innan det planerade snittet. Som tur var hade vi fått komma in kvällen innan så vi var på plats när det satte igång.
    Tvilling 1 vägde 3275 g och va 49 cm och tvilling 2 2610 g och va 47 cm. Så ganska stadiga. Vi har inte bestämt oss för namn ännu.
    Planen är att åka hem imorgon och det ska bli så skönt och mysigt att få komma hem till påsk!

    Grattis till dig Kräftis!!

  • Favvoanna
    mamma0005 skrev 2010-04-01 18:56:51 följande:
    Grattis till alla bäbisar!Själv var jag på TUL idag och de här bäbisarna hade inte växt någonting på 2 veckor så imorgon klockan 9:00 ska vi infinna oss för igångsättning vilket då blir 36+4. Är också nervös men hoppas allt går fort och bra.
    Så spännande! Kommer säkert gå jättebra! Lycka till!
  • Favvoanna
    Kräftis 25 skrev 2010-04-02 19:56:01 följande:
    Lillamy- Min man ska vara hemma till midsommar. Sen ska han jobba till slutet av juli och vara hemma i augusti. Känns som det behövs då vi förutom tvillingarna har en kille som fyller 3 i sommar. Men jag börjar redan bäva för när han ska jobba...  Tänkte höra om någon här får ha sina äldre barn extra på dagis då ni fått tvillingar? I så fall hur mycket?
    Vi får ha våra barn 4 dagar i veckan, 8.30-13.30, alltså 20 timmar/vecka. Men vi har ett jättebra dagis som redan sagt att vi bara kan säga till om vi behöver mer hjälp. Hur är det hos er?
  • Favvoanna
    Kräftis 25 skrev 2010-04-02 20:28:29 följande:
    FavoAnna- Jag har sökt dispens och önskade 24 timmar dvs 6 timmar på fyra dagar. Kommunen har godkänt det till den sista juni. Men jag ska försöka få förlängd dispens. Annars kommer det bli alltför jobbigt i längden både för mig och barnen. Mitt dagis  erbjuder inte att hjälpa till extra om man inte först har kommunens godkännande. De har för mycket att göra ändå. Du verkar haft tur med ditt barns dagis! 
    Det är ett privat dagis så ja, jag har haft tur. Dom är verkligen superbra där. I kommunen här får man bara ha barnen 8-11. Vet inte om man skulle kunna få dispens.
    Hoppas du får förlängd dispens, men om du inte skulle få det vilka tider får du ha då?
  • Favvoanna
    MrsR skrev 2010-04-12 20:36:50 följande:
    Det var sagt sist att jag skulle ringa spec-mvc för att få tid för överburenhetskontroll och trol igångsättning på bf (28/4)Idag fick jag dock en kallelse för UL och läkartid den 29/4, så jag antar att det blir då istället. Då kanske man kan hoppas på igångsättning den 30e i så fall.
    Din stackare! Massa pepp till dig! I Östergötland behöver man bara gå max 38 v. Dom anser att bebisarna mår bättre utanför magen efter den veckan. Konstigt att inte alla landsting kör samma linje. Själv fick jag ju mitt snitt i v.37+5 och hade inte stått ut en dag till så jag förstår att det känns som en evighet nu om du kommer gå tiden ut.
  • Favvoanna
    IdaVasterflo skrev 2010-04-26 23:52:40 följande:
    Hej alla glada! Och Grattis till alla små bebisar!  Tänkte att jag ska uppdatera lite om vad som händer i mitt liv. Sorgen sitter såklart i, och det går inte en dag utan att jag frågar mig "tänk om?" eller "varför?". Man drömmer sig ofta bort och känner en enorm saknad.  Dock så har jag fått ett litet glädjeämne i mitt liv. I Lördags, den 24 April 2010 så gick min fina pojkvän ner på knä och friade! Så i slutet av Augusti står bröllopet och vi tänker vända det här sorgeåret till ett kärlekens år och på så sätt hedra våra barns minne i kärlekens tecken.  Hoppas att det går bra för er alla! Kramar!
    Grattis Ida! Va roligt! Tänker jätteofta på er och kan fortfarande inte fatta hur livet kan vara så orättvist.
    Fortsätt gärna att berätta om era bröllopsplaner!
    Varma kramar
  • Favvoanna

    Halloj!
    Mina twins blir 11 veckor på tisdag. Jag helammar dom och tycker det funkar bra. Föredrar att amma dom en och en. Är det total panik så dubbelammar jag, men det blr nog max 1-2 gånger i veckan. Har hittills inte gett nån ersättning, men vi får se hur länge jag orkar. Just nu känns det som jag kommer orka helt i 6 månader, men vi får se.
    Jag är hemma ensam på dagarna och har dessutom en 3-åring och en 6-åring så jag har valt att inte synka dom så mycket. Tycker det är smidigare om dom vaknar en i taget så länge jag ammar. Kommer nog försöka synka mer både vad gäller mat och sömn när man dragit ner på amningen.

    Annars njuter jag i fulla drag av mina små flickor. Tycker det är helt underbart! Vi har inga direkta rutiner än. Brukar tycka att det kommer var efter dom växer. En av tjejerna sover i spjälsängen och den andra brukar sova mellan oss. Ibland sover dom i samma säng. Vi kommer oxå få väldigt trångt när vi ska in med en spjälsäng till. Då får vi nog flytta ut byrån.

    Ska ni hitta på något kul i sommar?

Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3