Inlägg från: Analoga |Visa alla inlägg
  • Analoga

    Lyckan går i kras hela tiden!

    Har en bekant som verkligen har otur. Hon är en genomgod människa som aldrig gjort någon människa något ont, men själv kraschar hennes lycka om hon så mycket som viskar att hon är glad.

    Om vi tar den senaste tiden så har hon dels misslyckats med påbörjade högskolestudier, haft ett antal förhållanden som gått i kras. Hela hösten har hon varit så deprimerad i perioder, och ensam. Nu hade hon hittat en man somhon var lycklig med och för bara några dagar sedan så sade hon att hon inte vågar säga högt att hon är glad för då går säkert allt i kras igen. I förrgår kväll kraschade förhållandet och hon kraschade med bilen, som tur var oskadd, men inuti är hon långtifrån oskadd.

    Jag tycker så synd om henne och jag kan inte låta bli att fundera över varför en del människor hela tiden blir nedslagna så fort det börjar ljusna för dem, medan en del människor skiner lyckan över hela tiden; allt i deras liv fungerar som på räls.

    är det verkligen slumpen?? eller är det någon högre makt som straffar vissa och i såna fall VARFÖR?? Vad vill den högre makten i så fall säga med detta ideliga straffande??

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-07 12:01
    Vet inte vad jag ska säga när jag pratar med henne senare idag. har sagt så många gånger till henne att det kommer att ordna sig, hennes tid kommer också - men det kan jag ju inte säga längre....

  • Svar på tråden Lyckan går i kras hela tiden!
  • Analoga
    Tutilure skrev 2010-03-07 12:27:55 följande:
    Jag vet inte om det hjälper så mycket, men jag brukar se det som att det finns en mening med allt. Bra som dåligt. Det är inte alltid man förstår meningen, men det finns en.Det här sättet att tänka har gjort det lättare för mig genom svåra tider, jag gräver inte ner mig utan försöker att gå vidare eftersom jag har lärt mig något och det har bidragit något till mig och mitt liv. Även om jag inte ser exakt vad just då.
    Men frågan är vad som är meningen? När får man "reda på" det i så fall? Det är ju väldigt svårt att veta vad som ska vara meningen med ständig otur...
  • Analoga
    Liselottang skrev 2010-03-07 12:24:05 följande:
    Well, det finns ju forkning som bevisar att vissa människor är mer olycksförföljda än andra. Googla lite, det är väldigt intressant.Annars så låter det väldigt otroligt? Om hon träffar killar och det inte funkar med någon av dem så kanske det beror på vilka killar hon väljer? Varför funkade inte högskolan?
    Det var inte hennes grej helt enkelt. Tyvärr upptäckte hon väl inte det förrän hon var en bit in i terminen, hon kände att hon inte klarade av det och det tog knäcken på hennes självkänsla...
  • Analoga
    iii skrev 2010-03-07 13:04:50 följande:
    Jag har själv varit väldigt oturförföljd genom livet. Upplever precis som din vän att jag inte vågar känna mig glad eller tacksam, för i samma stund som jag gör det så kommer allt att rasa. För det blir verkligen alltid så.Jag tror precis som Tutilure att det finns en mening med allt, även om man inte kan se det just nu. Visst blir jag deppad över allt som går fel, men jag väljer att se att det finns ett skäl till det. Även om den vägen jag valt kändes rätt så kanske det var fel väg i det stora hela. Ödet vill något annat för mig, och genom dessa misslyckanden så kanske jag leds in på rätt väg till slut. Man måste försöka se det positiva i det hela, annars går man under.
    Ska säga det till henne. Frågan är bara varför vägarna i livet ska vara så krångliga för en del, medan andra inte möter några hinder alls. Har du någon teori om detta?
Svar på tråden Lyckan går i kras hela tiden!