Inlägg från: Sandrakim |Visa alla inlägg
  • Sandrakim

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hoppas det finns många stockholmare här!
    Om man har tid att besöka endast EN tygaffär i stockholm, vilken rekommenderar ni?
    Det jag köper är tyger till barnkläder.

  • Sandrakim
    Fiffa5 skrev 2010-08-20 21:04:51 följande:
    Min dotter önskar sig en pyjamas i hello kitty-tyg. FINNS det överhuvudtaget som trikåtyg eller är det en applikation som gäller i stället?
    Jag är en smygläsare här i tråden, men nu måste jag ge mig tillkänna. Glad
    Jag köpte Hello Kitty bomullstrikå på Sundbybergs textilcentrum för en och en halv vecka sen. Vit botten och Kitty-huvuden som var ca 2cm och massor med små äpplen på.
  • Sandrakim
    Ogabinne skrev 2010-08-24 19:52:52 följande:
    Tack så mycket! Dock har jag tänkt mig resår i halsringningen, och det är där det blir fel. Eftersom halsen blir för tight, och om jag klipper ut halsringningen ännu större försvinner en stor del av ärmen och ärmen blir för liten, alternativt får jag öka på bredden på hela toppen tills den blir bred som ett tält. Jag vet inte vad jag gör för fel.

    Du måste vinkla ärmen neråt. På en vanlig t-shirt eller topp så står ärmen ganska rakt ut, men för att kunna rynka i halsen så måste halshålet se nästan groteskt stort ut orynkat.

    Hmm... förstår du vad jag menar?

  • Sandrakim

    AMDA: Jättesöt kisse. AMDA-lappen skulle räcka alldeles utmärkt åt min E, men det är klart någon mer lapp kanske inte är fel, eller nej föresten, en lapp räcker!

  • Sandrakim
    Fiffa5 skrev 2010-08-29 10:26:37 följande:
    Ingen som vet? Vill gärna kunna slutföra byxorna...
    Kolla midjemåttet från någon postorderkatalog. Mät upp 55cm och sedan drar du ut det till katalogmåttet och sen får du gå på känsla lite. Jag har ingen att mäta på, men så skulle jag ha gjort.

    Nu kolla jag åt dig! SkrattandeBåde Ellos och H&M ger måttet 58cm för midjan i stl 128. Så 55cm som man sedan lägger omlott en bit för att sy ihop tycker jag låter rimligt!
  • Sandrakim

    Jag beställde ekologisk röd singel jersey till de blå/röda Nattågen. De var i och för sig ett år sedan, men färgmässigt och kvalitetsmässigt passade de bra ihop.

  • Sandrakim
    sarahl skrev 2010-10-22 08:20:59 följande:
    Idag skall jag förhoppningsvis hämta ett skrivbord som jag hittade på annons för 100 kr. det är i trä o skall målas vitt. 2 lådhurtsar så nu borde det ju bli gott om plats för trådrullar o div små plock.

    jag har en fundering bara. jag upplever som att maskinerna låter väldigt högt o stör övriga familjen ibland. så jag tänkte om man kan däpma genom att lägga nå dämpande på skivan o sedan klä den med vaxduk. (förstår någon överhuvudtaget, jag är så kass på att förklara)

    finns det dämpmatta?
    Nu har du ju fått en del bra tips redan, men eftersom jag jobbar i tygbutik så ska du få ett par till. Det finns en plastad bordsfilt som man kan ha under en bordduk för att dämpa ljud med. Sen finns det en bordsfilt/halkskydd som ser ut ungefär som hobbyfilt, men den är lite småkladdig(lämnar inte fläckar!) så att bordduken inte halkar runt. Glad Jag tror att alla tygbutiker som också säljer färdiga borddukar och vaxdukar har sådant hemma!
  • Sandrakim
    plura skrev 2010-10-21 21:18:30 följande:
    En fråga om halkiga sockor, nån som vet vad man kan ha som sula under? 
    Nåt som inte blir för klumpigt.
    Man kan göra sina egna halksockor med ABS Latex från Regia (garnmärket). Det blir ungefär som helt vanliga strumpor med halkprickar under. Det säljs av Coats och jag antar att de garnbutiker som säljer Regia kan ha det. Skrattande
  • Sandrakim
    Ogabinne skrev 2010-10-22 22:02:50 följande:
    Nu får jag snart ett psykbryt på denna jävla ottobre!! 

    Jag beställer ett lösnummer och betalar med mitt kort 25/9. 4 veckor sedan igår.
    När det nästan gått 3 veckor mailar jag och och frågar hur det går.
    Får svaret att tidningen skickades 14 oktober.
    Mailar tillbaka några dagar senare, ingen tidning har kommit.
    Oh, vi ber om ursäkt, tidningen skickas på måndag 18 oktober.
    Mailar igen, tidningen har FORTFARANDE inte kommit.
    Får nu svar igen att jag ska betala fakturan som ligger öppen på en tidningsprenumeration jag gjorde för TVÅ år sedan men sedan avbeställde då jag köpte billigare från sverige!

    Vad i hela helskotta, nu kokar jag snart över!!!!
    Om du ids så ring dem! De kan svenska. Jag har också haft lite problem med Ottobre. När jag började min prenumeration så skickade de finska tidingar fast jag beställt på svenska. Jag bor visserligen i Finland, men svenska är mitt modersmål!
  • Sandrakim
    Pumpalicious skrev 2010-10-24 15:50:41 följande:
    Aningen OT, men jag behöver tips på bra butiker med prisvärt garn till att virka små söta kakor, bakverk och grönsaker. Min mamma har erbjudit sig att virka till pojkarnas lilla kökshörna
    Kolla på den här adressen:
    http://www.knittingroom.se/butik/default.asp?
    De har ett akrylgarn som heter Sofie och beställer man 10 nystan får man dem för 9,80 sek/st. Freja är ett annat billigt akrylgarn som de har. Akryl är kanske inte det roligaste, men priset gör att man inte behöver begränsa sig särskilt mycket när man ska välja färger! Flört
  • Sandrakim
    plura skrev 2010-11-08 10:49:33 följande:
    Fyy! -inte tipsa på det här viset
    Har aldrig varit in på deras sida (bara sett det Znok haft) och ja nu hittade jag ju mer som jag "måste" ha
    Ja Michas Stoffecke (hur det nu stavas) verkar ha mycket fint, men som sagt jag fattar heller inte riktigt hur man ska gå tillväga. För att inte tala om de finska butikerna.
    Nästan tur att frakten är så dyr, för då är det lättare att låta bli.

    Mimmi:¨
    Härligt med lite på pluskontot.
    Antar att det gick rätt ok på marknaden då  
    Jag kan hjälpa till med finskan om det behövs. Jag talar det inte flytande, men nät-shopping klarar jag av!  Jag hinner inte läsa allt som skrivs i tråden, men lämna ett meddelande så svarar jag så fort  jag ser det (varannan- var tredje dag ungefär loggar jag in på familjeliv):
  • Sandrakim

    Jag tror att vattnet kan ha betydelse när man tvättar velour (och annat också förstås). Jag upplever inte velouren som särskilt hård utan torktumling, men med så blir den till och med mjukare än när den är ny och otvättad!

  • Sandrakim

    Fick just nyhetsmail från JNYdesign. Vem(vilket företag) är det som plagierat hennes moln?

  • Sandrakim
    yrväder skrev 2011-01-26 16:32:38 följande:
    Tror inte det är nämt nånstans. Det enda vi vet är att detta företag sålt vidare till bland annat ohlssons tyger och mg tyger. Så förmodligen är det nåt större företag som tillverkar tyger, då jag vet att ohlssons tyger inte köper från nån annan än sina huvudleverantörer.
    Aha, okej! Då förstår jag att jag inte sett plagiatet eftersom jag bor utomlands. Jag trodde det var typ Lindex eller Kappahl!
  • Sandrakim
    Linalill skrev 2011-06-22 23:38:40 följande:

    Hej!


    Jag funderar på om man kan få tag på någon i uppsala som har en symaskin som kan brodera. Jag och min kille har kommit på att vi vill göra en speciell sak på en fleecefilt till syskonbarn som beräknas i augusti. Inboxa gärna om ni kan hjälpa eller har något förslag.


    //Lina


     


    Kolla annars med reklambyråer eller liknande. De brukar brodera t-shirts och sådant till företag.
  • Sandrakim
    star67 skrev 2011-07-15 22:06:01 följande:
    någon vet var kan man hitta billigare tyg med stjärnor?? undrar hur den här tyget ser ut?? om den skulle passa till överkastet/pläd till barnsängen?? eller om någon vet var kan man hitta lite tjöckare med stjärnor rosa o torkus.

    shop.textalk.se/se/article.php?id=5085&art=55...
    Till överkast skulle jag använda ett vävt tyg så är det lättare att bädda och lägga på, men till pläd tex med fleece som baksida passar nog den här trikån.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd