Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Fiffa5 skrev 2010-05-08 21:07:32 följande:
    Ja, det är till en som precis har gått över till stl 128. Men då blir det nog alldeles för stort. Vad trist! Känns svårt också att gå ner i storlek eftersom jag inte vet hur en 128 "ska" vara så jag inte vet hur mycket den behöver förlängas.
    Jag brukar också alltid gå ned åtminstone 1 storlekt på Ottobre. Vi har diskuterat detta i tråden tidigare och vissa mönster brukar räkna tvärtom än butiker, en stlk 128 kan man ha form 128 cm medan det i butik är upp till 128 cm.
    Catwomen07 skrev 2010-05-08 20:55:00 följande:
    Längtar, i morgon är det dags för ännu en syträff med gänget. Ska bara klippa ut lite saker först som jag kan sy.
    Åh, så skoj! Det är alltid roligare att sy ihop.
  • Mimmi 71

    Sockerfall ger paus från systugan och kaffe framför datorn istället Jag har några riktiga sommarkarameller på gång och en lite tjuvkik kan man nog se inne hos mig i veckan. Här har jag det lugnt och skönt då sambon och lilleman är iväg och lägger i bryggor och båt nere vid stugan.


    ak74 skrev 2010-05-09 10:12:05 följande:
    Nu behöver jag lite hjälp!!Jag provade att sy en bodysuit med korta ben i går. Jag utgick från ett mönster i Ottobre och gjorde vissa förändringar men är ändå inte nöjd.  Ni som har sytt bodysuitar... hur gör ni med själva grenkilen bak? I Ottobre har de delat mönstret så att det är en söm mitt bak från nacken ända ner till grenen. Jag vill helst inte ha en söm mitt bak men då blir det ingen grenkil. Man kan väl inte skippa grenkilen för då blir väl passformen helt kass...? Sen gjorde jag en sån kuvertöppning (heter det så) i halsen, men hur mycket ska tygerna gå omlott egentligen? Nu ska jag gå ut och hjälpa gubben att platta (klyva) ved en stund så kanske jag har tjänat på mig lite sytid i eftermiddag
    Är det till småttingar  så kan det nog fungera utan grenkil, men i övrigt så skall man nog ha den. Går det inte att få till utan sömmen i ryggen?

    Omlotten på axeln brukar jag göra enligt mönster kan det vara ca 4 sm, men det beror ju lite på mönster och hur urringad halsringningen är. Själv är jag inte något större fan av sådan ringning då jag tycker den drar sig konstigt vid ärmen.
    Fiffa5 skrev 2010-05-09 07:19:51 följande:
    Ingen som kan mäta hur bred en tunika i stl 128 ska vara? ärmhåla till ärmhåla? 
    Jag är ju inget proffs på sådana storlekar då lillemannen fortfarande har stlk 86 Men jag har en tröja hängande (som jag sytt) som är tänkt i stlk 128. Mina modeller är rätt snäva och måtter är då 35-36 cm från ärmhåla till ärmhåla. Om det är rätt, vet jag dock inte då jag inte har provat den på någo 128:a
  • Mimmi 71

    Nu är första jeansen sydda, de blir toppensnygga. Nu skall jag bara sy 9 st till


    ak74 skrev 2010-05-09 16:58:08 följande:
    Förlänga livet bör du göra för att blöjan skall få plats. Kan du inte mäta på kilen och förlänga lika mycket?
  • Mimmi 71
    Ullerull skrev 2010-05-09 22:43:08 följande:
    Tjej 83: Guuuud så snygg! Tänk om jag kunde passa i sånna klänningar...Skitfin!Det här med raglan och kantning hänger jag inte riktigt med på.Ja hur gör man om man ska kanta med kantbandsguiden och samtidigt vill ha dekorsöm på raglanskärningen.Är skumbolls sätt det enda? Kan man sluta på något annat sätt mitt bag med kantbandet, hur gör man?
    Jag kör på samma sätt som Blomma åker vagn. Syr alla raglansömmar, klipper ett litet, litet jack i nacker där jag kan starta och avsluta kantninen. Sedan syr ja ihop kantbandet och sticker ned. Har sett denna teknik på fler köpetröjor också.

    http://kokalal.blogspot.com/2008/10/en-elefantraglan-och-ett-lst-mysterium.html

    Tjej 83: Underbar klänning!
  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-05-10 18:45:42 följande:
    tack för all flinande sympati mimmi och jag sitter och åker 8-10 mil enkel väg mellan varandras hålor. Det är dyrt och jobbigt. Avvakta du, ak, så länge du kan.
    Inget kul alls och imorgon bitti bär det av igen. Nu skall jag väl erkänna att jag inte åkter 5 dagar i veckan, utan "bara" 2-3 dagar. Den ena är riktigt lång då jag inte är hemma förrä 19.00, lillemannen lämnar jag hos dagmamma 06.30 varje dag.

    Beträffande täcksöm på raglan och kantband (kommer inte ihåg vem det var som frågade och är för lat för att hitta tillbaka ).

    Jag syr ihop alla raglansömmar och stickar ned dem på CPn med avig täcksöm. Sedan klipper jag ett litet hack (ca 5 mm) i nacken där jag kan börja och sluta kantbanden. När jag har sytt på detta så låter jag kantbandsändarna vara långa. Lägger dem räta mot räta och syr ihop dem vid hacket. Hacket skall inte var större än att det täcks av kantbandet. Sedan stickar jag ned kantbandet också. På länken jag skickade till Blomma åker vagns blogg så visas det rätt tydligt hur jag menar.
  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-05-10 21:19:52 följande:
    tanken att byta jobb med mimmi har slagit mej Jag är ledig imorrn eftermiddag. Säg till om du vill fika. jag lovade damerna, aka styrolitligisterna, att fika på prinsen. Alltså, inte byta sysselsättning jsut imorrn då  Jag åker så långt någon vecka då och då och förra v var det bara två dagar. Nästa gång blir i sommar. Jag åkte inte alls i höstas. Om jag inte hade ett suveränt jobb så hade jag aldrig stått ut. annamamma, jag syr med overlocken och draaaar
    Jag finns på plats på Rogge, tis-ons. Fika vore toppen, men jag kan inte lämna stället så det får bli på deras café i så fall. Det är bara att dyka upp!
  • Mimmi 71
    Annamamma 83 skrev 2010-05-10 20:01:30 följande:
    hur syr ni era muddar i benslut?på overlock eller maskin, var ett jäkla pill o sy på mudden med overlocken på byxor i storlek 50.  hur mkt ja än drog ville de sig inte!!!!!!!!!!!!!!!!
    Säger detsamma som Jalopenjo - syr på OL och draaaaaar.
  • Mimmi 71

    Igår blev det inget sytt har fortfarande 9 st byxor och 5 kjolar som skall vara klara (helst ikväll ) men inser att de nog får sys nästa vecka om jag inte kan övertala sambon att vi får plats med 2 maskiner i bilen på väg ned till Smögen .

  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-05-11 10:24:30 följande:
    Jag skulle behöva en ny bordsduk. Hur är Stoff&Stils vaxduk??
    Jag har köpt S&S superbilliga prickiga vaxdukar och säger att man får det man betalar för Som ombyte är de ju roliga men hållbarheten är inget vidare. Räkna med att den slits ut på några månader.
  • Mimmi 71
    Tjej 83 skrev 2010-05-11 18:16:16 följande:
    har cerisa/svart o turkosa/svart fordonstygernao ska sy tröjor.   tänkte också på linnen, till sommaren.skulle vilja ha gul kantband/interlock till den cerisa, de är fint ihop.men det har ja inte .......o till turkosa? vad kan passa den förutom vit o svart då...??
    Turkos/rött eller turkos/orange är mina favoriter.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd