Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Annamamma 83 skrev 2010-05-06 19:26:16 följande:
    Amatören behöver krishjälp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Har idag lånat en overlock och har börjat sy lite tröjor.Det ser ju så jäkla lätt ut,men ja tänker nog inte till ordentligtVad svårt de va o få till de i ärmvecket. Jag syr liksom ihop hela ärmen o sidan på samma gång o efter ärmvecket vill de liksom inte sätta sig, är svårt i den där vinkeln liksom om ni förstår.Har ni några tips? Elle är de bara vanesak?Sen när de råkat missa på nåt ställe,för undertyget råkat glida ut lite, hur gör jag enklast för o laga utan o förstöra allt?
    Man skall försöka att undvika att svänga med OL, försök istället att sträcka och dra ut tyget så det liksom blir raksträckor.
  • Mimmi 71

    Nu har jag sytt en del, sedan blev det lite tryckknappsisättning framför TVn. Har inte varit så flitig med min KAM-press (har inte sytt så mycket på sista tiden) men man blir tokkär varje gång man använder den.

    Jag kan inte öppna länken, men jag antar att ni pratar om RuttuNuttus senaste applikation. Helt makalös!!!

  • Mimmi 71

    Nu är jag hemma från jobbet. Har lite jobbmail att ta tag i innan jag helt kan ta helg. Min böner verkar bli hörsammade och det skall bli regn och kallt - nu blir det sömnad hela helgen istället

  • Mimmi 71
    Tjej 83 skrev 2010-05-07 14:59:57 följande:
    va i stan idag o skulle köpa tyg o tyll o sy klart syrrans klänning...men råka få med 3 par skor hem med  inte meningen men de va så fina hahaska man förtvätta tyll eller...??
    Sånt kan hända nu behöver du ju inte köpa skor på ett tag iallafall.
  • Mimmi 71

    Tidig morgon ger bra start i systugan - 10 dregglisar och en broderad klänning hitills. 3 klänningar, 3 bodies, 3 tröjor och ett par gardiner är målet för dagen. En heldag är det tänkt

  • Mimmi 71

    Här har det faktiskt varit sol utanför fönstret, men det blundar jag för

    Gobli: Här kör vi 11-kaffet nu, har laddat in rabarberkaka i ugnen första för i år. Det är skönt att komma igång tidigt för jag är nog som mest aktiv på morgonen. Går det för långt fram på dagen så är det ju all mat som skall produceras. Det tar allt för mycket tid från sömnaden, och sedan framåt kvällen då är jag ju som vanligt trött. Kanske kan man sova middag för att förlänga dagen?

  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-05-08 11:11:02 följande:
    Å men ååååå!!! *dregglar* Våra rabarbarer ligger som små knorvar ff, inte mycket att paja på än...
    Det var inte så mycket här heller, tömde nog halva raberberståndet för att få ihop 5 små "kakor" i portionsformar Det finns inget bättre än rabarberkaka eller paj. Tyvärr hade vi ingen vanligsås så vi får klara oss med glass istället. Nu är marsansås uppskrivet på handlarlistan, det måste finnas hemma så här års
  • Mimmi 71
    LumLumLum skrev 2010-05-08 11:15:32 följande:
    Jag har gått upp 4.30 varje morgon (vardagmorgon) de senaste två veckorna, så när jag vaknade idag vid 6.30 var jag utsövd. Sovmorgon ju.


    04.30 är väl tidigt
  • Mimmi 71
    LumLumLum skrev 2010-05-08 11:21:41 följande:
    Verkligen. Börjar jobba 6.30 och har en timmas pendling morgon och eftermiddag.
    Fast då ligger inte jag så långt efter iallafall. Min klocka ringer 04.50 och jag går upp 05.10, väcker lilleman 05.30 och lämnar hod dagmamma 06.30 för att börja 07.00

    De tidiga mornarna sitter i även på helgen tycker jag och det är svårt att sova något längre, men sedan somnar jag ofta i TV-soffan redan vid 21-tiden oavsett vardag eller helg
  • Mimmi 71
    Nu har jag skickat in lite missfärgad orange stretchfrotté i ett svart färgbad. Första gången jag färgar. Håll tummarna åt mig så att det blir bra, tyget är tänkt till små söta kjolar Kaja skrev 2010-05-08 11:47:32 följande:
    Jag håller på och syr Pippi-grejer till shoppen. Fem kjolar fick midjeresår. Nu är det bara mitt namnband som saknas. Och så ska det fotas. Och skrivas... Jäkla massa jobb för lite pengar...
    Ja, inte gör man det för att bli rik
    LumLumLum skrev 2010-05-08 11:55:57 följande:
    Ja, den där TVsoffan på kvällarna är livsfarlig. Igår kände jag mig skittråkig som gick och la mig halv tio på en fredag.
    Visst är den! Sambon som istället är kvällspigg tycker jag är supertråkig och själv får jag dåligt samvete när ögonlocken faller ihop.
    Tjej 83 skrev 2010-05-08 11:51:28 följande:
    haft snöblandat regn hela förmiddagen, tur de så man slipper gå ut hahao fått syt halva tyllkjolen med två små barn klättrandes på mig,ska göra lite lunch nu o sen åka på kalas..får la sy resten sen ikväll.jalapeno har du nån bild på din tyll kjol hur du gjorde? ja har hård tyll som ska stå ut en del, hoppas den gör det nu då.kikar in i din blogg :)
    Här har det också börjat att regna nu så då slipper man ha dåligt samvete för att sitta nere i källaren.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd