Inlägg från: Skumboll |Visa alla inlägg
  • Skumboll

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Fiffa5 skrev 2010-05-25 14:02:43 följande:
    Nu provade jag att bandkanta en ärm, men tyget drog ut sig. Hade jag för lång remsa med interlock då alltså?? Det drar inte ihop sig i tvätten igen?? Jag måste nog göra om
    Ja, då hade du för lång remsa. Ärmar brukar jag kunna gå ner till 65% ibland beroende på tygets kvalitet. 
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    Fiffa5 skrev 2010-05-25 14:19:27 följande:
    Aha, bara 65% där. Ja då tog jag för långt.   Men om det bubblar sig så här lätt...hur ska man veta att man drar tillräckligt??  Är det lättare att kanta med vanlig muddväv??
    Kan du inte testa på en spillbit först? Testa olika längder för att se vad som blir bra?
    När jag kantat på vanligt sätt så har jag först tyckt att jag drar alldeles för mycket, när det sedan är klart ser det finfint ut. Så du kan säkert dra mer än du tror. 
    När jag kantade utan kantbandsmojäng var jag inte alls förtjust i att kanta med muddväv, men det är min högst personliga åsikt. Muddväv har ju lycra i sig och beter sig lite annorlunda än interlock. Drar man för mycket i muddväven blir det ju som någon skriver ovan som en manet. Det är inte heller så lätt att pressa till den kanten. 
    Svårt att ge något generellt råd, allt är en smaksak. 
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll

    Ska jny höja priserna förresten?


    Var in på hennes webshop, lite tyger hade hon lagt upp men priset på jerseyn var 175 kr/metern. 
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    Fiffa5 skrev 2010-05-25 14:32:15 följande:
    Nja, du behöver nog bara dra så pass att själva kantremsan blir slät så att det blir lite enklare att sy. Du ska inte dra ut själva tyget ytterligare. Det har inte jag gjort i alla fall.  
    Eh, hoppas d förstod vad jag menade...
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    ak74 skrev 2010-05-25 15:27:06 följande:
    De nya priserna visas inte på det vanliga beställningsformuläret dock, så man kan fortfarande beställa till det billigare priset. 
    Jag orkade inte vänta på de randiga mer nu så nu betalade jag mina hittills tre ordrar. 
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    plura skrev 2010-05-25 22:42:16 följande:
    Skumboll: Var såg du prishöjningen på JNY? -måste ha missat den. Har 2 ordrar (hoppsan) och väntar ju på ränderna. Vill helst inte betala ett högre meterpris bara för att ränderna dröjer. Har ju tänkt ha dem till stjärnorna bla. Jaja det är ju inte så många meter det handlar om -men jag har ju redan shoppat för mycket.
    Såg att tinni gav dig svaret och länken på var jag hittade prishöjningen. 
    Har du redan lagt en order betalar du ju priset som var vid det tillfället, så det behöver du nog inte oroa dig för. 
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll

    Om ni bara visste vad fantastiskt det är med en OL som trär sig själv! Och så slipper man ju allt vad trådspänning heter.


    Dyr, ja, men värd varenda öre. Kanske inte hade köpt babylock om jag skulle ha en kombimaskin för den är ju verkligen inte gratis.  
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    Mimmi 71 skrev 2010-05-26 14:02:33 följande:
    Det kanske inte är så dumt att kolla runt då. jag spanade även in de nya Coverlock från Pfaff på deras hemsida. Funderar på om man kanske skall köpa en 5-trådig maskin. Dock känns ju coverlocken lite lyxig då jag först och främst skall använda den till OL. Provköra olika alternativ är ju inte så dumt för upp till syässan i höst skall jag har ju missat de senaste mässorna.
    Jag sålde ju precis min coverlock (4.0) för att köpa mig en babylock. Kändes lite overkill med en kombimaskin när jag har en CP också. 
    Men det är en bra maskin, inget snack om saken. Tyst, stabil och syr jättefint. Och det bästa av allt, bra belysning - det är nog det enda jag saknar på babylocken. 
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll

    Jag bytte för länge sedan från blogspot till wordpress, just för att kunna lösenordsskydda på ett enkelt sätt. Så nu har jag både den privata bloggen och sybloggen där. 


    Någon annan här som har wordpress och vet hur man pekar om bloggen till en domän?
     
    ♥ Simon ♥
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd