Inlägg från: Stratus |Visa alla inlägg
  • Stratus

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-04-07 11:39:02 följande:
    Spännande, spännande!!!!! Lova att visa när du får tygerna. Själv måste jag försöka få lite inkomster innan nästa köp (om jag nu kan hålla detta löfte ) Skickade iallafall ned lite produkter till pappa igår som skall marknadsföras i hans kontaktnät Beträffande tyll - är det någon som vet var man kan köpa "mjuk" tyll (eller är tyllen från exv S&S, Bibbi och SidenCarlsson mjuk)? Jag har en idé om att sy en kjol med tylleffekt men den får inte kännas hård och obekväm.Skumboll: Jag har den erfarenheten att man måste använda sig av interlock som inte har någon lycra i sig om man inte vill ha någon som helst ihopdragning vid bandkantning. Vad har du använt digav?
    För ett tag sedan blev jag bara helless på alla barntyger som finns i omlopp nu, även om jag tycker att de är jättefina. Nu tycker jag att det börjar bli dags för något annat. Och i USA hittade jag lite tyg som jag tyckte var både annorlunda och könsneutralt och lite somrigt. Och så lite HelloKittytyg till Storasystern. Jag lovar att du ska få se.

    Det finns ju något som heter brudtyll också, men den brukar kanske inte finnas i så många färger. Jag undrar om den är mjukaren än den mjuka tyllen, eller så är det samma men den mjuka är den med färg. Någon som vet?
  • Stratus

    Ojojoj, SOM jag har sprättat! Det är så man lär sig. Fast ibland är det ju bara otur också. Trist är det.

  • Stratus

    Nej, jag preumererar heller inte längre. Igår beställde jag ett gammalt nummer i stället. Tyvärr hade inte Neanobelle det numret, så jag fick beställa direkt från Ottobre, och det brukar ju ta lite tid.

  • Stratus

    Jag vill inte förbeställa hos Mjuka Tyger. Sist jag gjorde det var det så mycket strul och det tog månader innan jag fick tygerna. Men jag hoppas att ni får dem i veckan.

    Igår sydde jag klart en brudklänning till en kompis! SÅ skönt att vara klar, och i god tid för ovanlighetens skull. Bröllopet är om en månad.

  • Stratus

    Tack.  Men så är det den 7e jag syr också, jag blir bara bättre och bättre. Den första var också fin, men nu törs jag ta ut svängarna mer och testa. Korsettlivet jag har själv gjort till exempel, i mönstret är det dragkedja från början.

  • Stratus

    Åhh, den som ändå finge gå hem... Men det är bara en timme kvar. I morgon åker maken till Norge en dryg vecka för att fiska, och jag blir ensam med barnen. Det första jag ska göra är att bära in alla symaskiner och ställa dem på köksbordet. Mitt syrum ligger i garaget och jag vill inte gå ut dit när barnen sover om jag är ensam.

  • Stratus

    Ojojoj, inget lätt bestlut. Jag har idag 15 min med bil och sedan 8 min med tåg till jobbet, det är jätteskönt. Jag ville söka ett jobb i höstas med det hade inneburit säkert 1,5 timmes resväg, enkel väg. Men jag kunde ju välja bort det eftersom jag har ett jobb. Men förutom familjen vill man ju också ha lite tid över till annat också, som att sy, eller nåt...

    Är det värt det? blir du helt inkomstlös om du inte tar jobbet, eller har du någon form av akassa eller föräldradagar kvar? Även om du har mindre pengar på akassa eller fp, så kanske du inte får ut så mycket mer i slutändan och du jobbar och ändå måste köpa en till bil, försäkra den, köra den... Svårt.

  • Stratus

    Ojdå, jo det var det. Vad konstigt, senaste inlägget jag såg var från igår kväll.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd