Inlägg från: emptythorn |Visa alla inlägg
  • emptythorn

    Mönster på en solhatt, vart hittar jag det eller hur ritar jag ett på bästa sätt?
    Prövade rita av en befintlig hatt, men rundeln uppepå fick jag inte till att passa. Så jag tappade lusten.. Men jag måste ju lära mig, förr eller senare..

  • emptythorn
    plura skrev 2010-04-13 22:13:42 följande:
    Föresten är det nån här som sytt en sportbehå? Vill inte lägga 400-500 (finns säkert billigare) på nåt som förhoppningsvis är för stort till sommaren. Jag försöker göra mig av med alla mina grav.kilon *suck* Tänkte att det kanske inte är så svårt att sy en riktigt tajt topp (för att hålla allt på plats =)) Men vad ska man sy den av vad kan sportbehå tyg heta? imse vimse: Om du menar en sån där enkel grej för under 100lappen, så har jag sett att SoS har och undra om jag inte såg att Bibbi hade också.
    Puffar lite för frågan, är också lite sugen på att prova sy en..
  • emptythorn

    Jag köpte jeanstyg från ohlssons stuvlåda, och sydde jeans åt mig själv. Men fanstygen spricker i sömmarna, gång på gång. Frågade på den lokala tygaffären och hon trodde jag hade använt fel nålar, bytte nålar och sydde på nytt. Och samma sak igen!!
    Vad har jag gjort för fel? Eller är det bara kvaliten på deras tyg som suger?


  • emptythorn
    Elyelle skrev 2010-04-18 03:38:19 följande:
    Spricker i sommarna? Ar det riktigt jeanstyg? Plast/skinn kan spricka i sommarna, om man syr med kort stygnlangd t.ex. Ibland har det hant med valdigt tunna, genomskinliga tyger med, men jag har aldrig varit med om att sapas tjockt tyg som jeanstyg skulle ha spruckit i sommarna.
    Jeanstyg med strech i är det. På min blogg finns det en bild, där man ser hur det blir först och sen spricker det helt..
  • emptythorn
    GOBLIgobli skrev 2010-04-18 20:09:31 följande:
    Kikade på bilden och det jag skulle göra på den sömmen är en stickning som förstärker hela sömmen. Precis som det är sytt i baken på ett par köpejeans tex. antingen en enkel eller dubbel söm. Och håller det inte då så vet jag inte vad!
    Tack! Funderade på att göra så, men prövade med att byta nålar som hon i affären sa först. Nu har jag tappat suget lite grann, det blir väl ett UFO. (Eller så inte, man kan ju inte gå byxlös till jobbet {#lang_emotions_wink})
  • emptythorn

    Det var nån här i tråden som hade receptet på en solhatt, och nu hittar jag ju givetvis inte tillbaka dit. *slarvmaja som inte sparade sidan*

  • emptythorn

    Har hittat en gammal barnvagn i svärfars förråd. Den är i brun manchester, men hade gärna velat klä om den. Tror mig ha sett att någon gjort på någon blogg nånstans, någon som vet något?
    Vad ska man ha för tyg?
    Vi tänkte ta med den när vi ska utomlands, så slipper vi köpa en ny och jag får lite mer att göra.
    Behöver lite inspiration.


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd