Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ullerull skrev 2010-06-17 22:32:04 följande:

    linjo och yrväder: Jag köpte 1,5 meter av henne för 200:- och idag på ohlssons köpte jag 2 meter för 78:-
    Tycker också att det är taskigt, men jag förstår henne till viss del, ohlssons finns inte överallt (eller de kanske har på nätet) och kan hon göra sig en hacka att köpa andra tyg för så är ju det bra för henne. Men tradera hade ju varit helt klars schystare(?)...

    Hon lurade mig ordentligt, men så kan det gå när man inte kollar upp saker, jag har lärt mig en läxa....


    Ja, fast ändå, på nåt vis känns det som att vi är en grupp människor som hjälper varandra, och även om man kanske inte hjälper exakt samma människa som man fick hjälp av så kanske man hjälper nån annan. Jag har köpt åt nån och visst jag fått en slant för besväret, men inte mer än vad tyget kostat, och det var en som köpte och skickade åt mig med, och jag gav en slant extra jag med.  Som du säger är tradera schysstare om man vill tjäna sig en slant.
  • yrväder
    mina12 skrev 2010-06-21 20:15:11 följande:
    Hej! Jag gör ett litet inhopp här och hoppas på svar från er erfarna

    Jag ska sy i tunn velour (eller jag har för mig att det stod  att det var velour, men den känns mycket tunnare än den velour jag köpt tidigare). Den är inköpt på Jysk, kanske nån av er som känner igen den... Till min fråga: Vad ska jag ha för nål när jag ska sy i detta? Jag tycker inte att sömmen blir riktigt bra. Borde jag ha någon typ av stretchnål? Just nu har jag ingen sån utan bara en uppsättning av lite olika symaskinsnålar. Vad är då bäst att välja till detta tyg?
    Förmodligen är det krossad velour, det är den enda velour jag sett på jysk. Som du säger är stretchnålar det du ska ha, har du ingen och inte kan vänta använd den tunnaste du har, helst nr 70.
  • yrväder

    Glömde bort att skriva om dragkedjorna från zipperstop som jag beställde. Beställde den 9 juni, den 10 skickade dom. Sen var vi borta tills den 16:e men då hade dom kommit. Så med andra ord så skickade dom torsdag, och senast onsdag hade jag dom.  Snabba ryck måste jag säga med tanke på att det var från usa.

    Sen att det inte var det lättaste att välja färg utifrån skärmen var en annan femma, men jag beställde 3 st, och 2 matchade perfekt! Den tredje var dock mkt mer illgrön än jag hade tänkt mig men den funkar säkert till nåt annat.

  • yrväder

    Jag har i ohlssons riktiga butik köpt jeansinterlock. Dom har på skroten oxå. Jättemjuk och härlig, har sytt jeansleggins till mig själv och syrrans flicka av det.

  • yrväder
    Fiffa5 skrev 2010-07-06 11:11:56 följande:
    Hur ofta oljar ni era maskiner?? Jag har haft min vanliga symaskin i snart ett år och aldrig oljat den. Läste nu i manualen till min OL att man bör olja den varje VECKA!? Ska man det???

    Bör man lämna in maskiner på ngn slags service/genomgång ibland eller gör man bara det om de går sönder?? 
    Tja, jag har haft min overlock i 3 år nu, demoex var det oxå. Oljat in den 1 gång har jag gjort, blåser dock rent den på damm ganska ofta, speciellt efter jag sytt i velour och annat som dammar mycket.

    Köpte den i min hemkommun och när jag råkade vara in där för nån vecka sen så frågade jag om jag borde lämna in den på service då jag haft den så länge. Hon sa bara, vadå, krånglar den? När jag sa att den funkade utmärkt sa hon att det räckte att damma ur och olja den själv, och börjar den krångla kan man lämna in den på service.
  • yrväder
    madebyinferno skrev 2010-07-15 11:27:02 följande:

    Har inte haft tid, lust eller ork att sy på ett bra tag nu och det ligger väl till grundför min HEMSKA mardröm jag hade inatt drömde någon gjort inbrott i syrummet och stulit alla maskiner, tyger, mönster, pyssel - ja allt i princip! Blev så orolig att jag var tvungen att gå ner och se efter men som tur var allt kvar


    Måste uppdatera tygskåpet lite känner jag, undrar om jag kan få lov att åka till skroten under semestern - ensam!?


    Och snart är det dags att få börja sy lite minikläder igen


    Grattis! När är det dags?
  • yrväder
    madebyinferno skrev 2010-07-15 20:06:07 följande:
    Tack för alla grattis

    BF 110110 om jag lyckas pricka
    Ja det vore ju ett coolt datum såklart
  • yrväder

    Jag och en kompis hade faktiskt sydag häromdagen, men innan det har jag inte sytt sen förra sydagen vi hade före midsommar. Mest surrade vi, men jag lyckades rita mönster till samt sy en sovpåse iaf. Å andra sidan har vi knappt varit hemma däremellan, och sen vi kom hem har det varit badstranden flera dagar, så att jag inte hunnit sy nåt är iof inte så konstigt.  (att mitt syrum ovanpå det ser ut som om en tornado härjat där har inget med saken att göra )

    Jag har iaf ett flertal projekt att ta tag i under hösten, tex sy vardagsrumsgardinerna (som köptes i våras ) samt så har jag dragit hem en jätteskön sliten gammal fåtölj från mormor och morfars stuga som jag måste klä om om jag ska få behålla den för sambon

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd