Inlägg från: Skumboll |Visa alla inlägg
  • Skumboll

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ogabinne skrev 2010-10-21 21:18:11 följande:
    Absolut, jag håller med. Okej att 60 kr inte är mycket när man köper många metrar, men köper man en halvmeter-meter så borde de kunna ta betalt för den faktiska portokostnaden tycker jag. Det är ju inte så att de förlorar extrema summor, inköpspriset på tygerna är ju rätt rejält mycket mindre än de tar för tygerna. Kolla JNYs outlet, brun molnfrotte, säljs för inköpspriset 80 kr metern. Vad kostar de annars? 190? Mer än dubbelt så mkt. Så ja, fraktkostnaden är ngt de borde se över tycker jag. Lägre frakt skulle generera i bra mkt mer beställningar.

    Jag tar inte ens ut någon fraktkostnad för mina auktioner eller beställningar, just för att jag vet att frakten är ganska avgörande i slutändan.
    Visst är det så att frakt stör definitivt många människor. 
    Tycker definitivt att de kan ta den faktiska kostnaden, det tror jag att de skulle tjäna på. Mer jobb för säljaren men troligen bättre i längden för bägge parter. 
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    Ogabinne skrev 2010-10-21 21:34:22 följande:
    Absolut! Likaså det här med hela metrar eller hela halvmetrar. Köper jag tyg menat till byxor till mina barn behöver jag 0,8 meter. Då måste jag köpa 1 meter på de flesta ställena vilket betyder att 20 cm går till spillo, och därmed kostar byxorna mer för mig än de skulle gjort om jag kunde köpt 0,8 från början. All heder åt SoS och Jofotex som låter en beställa det man vill ha.
    Jag vet, det är lite störande. Nog ska man väl kunna beställa den längd man faktiskt vill ha. Okej, kanske inte på centimeter, men på decimeter i alla fall. 
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    Ogabinne skrev 2010-10-21 21:53:41 följande:

    OT men nu när vi alla kollar tjejen i lyxfällan snubblade jag över hennes blogg. scenbloggen.com/vanita/

    Alltså... ja... jag behöver nog inte skriva mer.


    Jag dör en smula....
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    Ogabinne skrev 2010-10-21 22:05:48 följande:
    Lite!  

    "I am glajdin on stage

    I am practise on the miss universum final (I kind of know that I dont have a shot at winning I am youst really glad I even got the chanse to be in the computison "


    HAHAHA, jag får ont i magen av skratt!
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    Ogabinne skrev 2010-10-22 10:14:12 följande:
    Om mindre än 2 timmar ska jag vara på jobbintervju. Jag känner mig nådigt nervös! Och samtidigt helspänd!
    Säger detsamma, lycka till!!
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    diggling skrev 2010-10-22 11:34:42 följande:
    Då får vi hoppas att hon tar med den till mässan. Men det gör hon väl.

    Sitter här och försöker få till de "rätta" inställningarna för att få till ett snyggt kantband med bandkantaren till CP`n. Det var inte det lättaste, men nu verkar det gå åt rätt håll . Så ändrar man nånting bara ytte pytte, men då blir det massor med hoppstygn, trasslig tråd och söm utanför kanten.
    Det bästa är iallafall att jag tagit tummen ur ****** och kommit igång. Maskinen med tillbehör köpte jag ju på syfestivalen i våras *skäms*.
    Usch ja, har man väl fått in inställningarna rätt gäller det att aldrig mer röra dem....
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll

    Förresten, ni som använder interlock i kantbandsmojängen till CP'n, hur får ni kantbandet i en halsringning att dra ihop tillräckligt? 
    Ärmslut osv är inga problem men just halsen tycker jag blir lite stum. Har använt SoS mudd tidigare, men är rätt besviken då jag tycker den noppar lite för mycket.  


    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    ak74 skrev 2010-10-22 16:46:07 följande:
    Du får ändra diffen, tror jag... Har inte rört maskinen sen före sommaren men jag tror det var den jag ändrade på för att få mer "rynk"
    Har dragit upp den så mycket det går men det drar ju inte ihop sig speciellt mycket alltså... och detta är alltså bara när jag kantar med interlock (hilcos).
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    yrväder skrev 2010-10-22 18:31:22 följande:
    Jag håller definitivt med om tygshoppar och detta med halv/helmetrar samt frakten. Mjuka tyger har ju efter vikt, men från andra ställen gäller det att beställa mkt, eller försöka sambeställa.

    Mjuka tyger jobbar ju på att lösa problemet, men vad Jny har tänkt vet jag inte, om tanken är att fortsätta ha halv/helmetrar.

    Mjuka tygers problem är för övrigt redan löst, nån som kommenterade i hennes blogg skrev att man kan ta betalt per decimeter, och att man då skriver in 8, om man vill ha 80 cm. Så har myllymuksut.fi löst det, och dom har nog gjort så eftersom dom oxå har kläder och sånt i sin webshop. Sen varför hon inte tar till sig det vet jag inte...
    Jag spekulerar bara lite nu men tror du inte att hon ser det som "merförsäljning" (fel ordval kanske, men kom inte på något bättre) eftersom kunderna tvingas köpa hela metrar? 
    Det tjänar hon säkert på just nu, men kanske inte i det långa loppet. 
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll
    yrväder skrev 2010-10-22 19:12:08 följande:
    näe, jag tror snarare som knastroll, många avstår från att beställa då man inte kan beställa mindre än en meter och det blir mkt spill och dyrt.

    Har mejlat både jny och mt om detta, får se vad dom svarar.
    Jaha, nähä.... jag har bara handlat av mt två gånger totalt och är väl inte jätteförtjust i hennes tyger över lag.
    I vilket fall är det otroligt dumt att inte ta till sig information om att webshopen faktiskt går att lösa på ett enkelt sätt. 
    ♥ Simon ♥
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd