Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hur gör man när man ska klippa/sy i tyg som krullar sig väldigt mycket? Jag tänkte sy i igelkottstyget från Mjukatyger men det bara krullar sig massor.


  • tinni78
    Minxy skrev 2010-03-26 21:29:29 följande:
    Iiiih!  Min symaskin kom idag och NU när barnen äntligen sover får jag packa upp den!
    Vad kul, det var verkligen snabb leverans.
  • tinni78
    Mari78 m pojktriss skrev 2010-03-28 22:33:34 följande:
    Surar lite idag. Nu har jag väntat över TRE veckor på två mönster jag beställt och betalat hos Svenska Mönster. Betalade samma dag som beställningen lades. Och mailat två gånger för att fråga om mönstren är restade. Men jag har inte hört någonting eller sett till mönstren. Har bara handlat mönster på mässa tidigare, aldrig över nätet och skall det vara så här lär jag inte göra om det heller. Grrrrr
    Vad surt det är att det ska ta så lång tid särskilt när man redan har betalt.

    Nu har även jag startat en syblogg http://tinnisyr.blogspot.com
  • tinni78
    Minxy skrev 2010-03-29 18:51:30 följande:
    Sydde en tunika till lillan igår som jag faktiskt blev nöjd med: Blir mer och mer sugen på att köpa en riktig overlock istället för att köra med "fusk-overlock" och sedan renklippa kanten....Vad tycker ni här i tråden? Är det värt det? Kan man få tag på en bra overlock på t.ex. Blocket?
    Det är absolut värt att köpa en overlock, det är ju inte bara att man slipper klippa rent det är så mycket lättare att sy på en overlock. Jag köpte min för några veckor sedan på Blocket för 1 700 kr, en Huskylock 901 (motsvarar s15) som var 1½ år men helt oanvänd. Det är helt underbart att sy på den.
  • tinni78
    Knastroll82 skrev 2010-03-30 21:13:52 följande:
    Haha, en hel drös av MG´s reastuvar, massor av mudd, både randig och enfärgad från MG samt reamuddarna från mjukatyger. Sen blev det lite stretchfrotté med och lite canvas.Och så blev det några rullar tråd.Skulle egentligen behövt mer tråd samt snedslå och tryckknappar, men plånboken sa ifrån... Attan!
    Jag gjorde också en beställning från MG's igår på reastuvar och vit overlocktråd. Hade plånboken inte varit så begränsad hade jag kunnat köpa mycket mer där. Köpte du stretchfrottén och canvasen där också? Jag hittar inte det på deras hemsida.
  • tinni78
    GOBLIgobli skrev 2010-03-31 07:12:36 följande:
    Just det, ni som beställt från MG-tyger, fick ni mail på er beställnig direkt? Jag beställde också men inte fått något än.
    Ja det kom nog direkt eller iaf inom någon timme.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd