Inlägg från: lilla sol |Visa alla inlägg
  • lilla sol

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Tror mönstret hette strawberry :)

  • lilla sol
    Fiffa5 skrev 2010-07-14 08:43:41 följande:
    Om jag vill göra en tröja med sprund i halsen som knäpps med en tryckknapp - hur ska jag då göra när jag vill bandkanta det??

    Jag brukar sy ihop mudden till en ring och sen sy på, gör man likadant nu men låter mudden gå ner i själv sprundet? Blir det inte knepigt att få det snyggt längst ner i sprundet då?? Finns det ngn tutorial??
    De här är de närmaste jag kom att tänka på, men kanske inte riktigt det du letade efter...

    gekko-attsyengecko.blogspot.com/2008/04/sprund-och-kantband-i-klnning.html
    hellosblogg.blogspot.com/search/label/Sprund
  • lilla sol
    Fiffa5 skrev 2010-07-15 21:14:17 följande:
    Ja, det är så jag menar. Som Molos tröjor.  Men man måste kanske göra det i två steg för att få det snyggt... 
    Det går såklart att göra i ett steg exempelvis som mari78:
    mari78.blogg.se/aelsklingsbarn/2008/november/hur-man-syr-ett-snyggt-sprund.html
    Personligen tycker jag det kan vara svårt att få till "svängarna" där sprundet börjar snyggt när jag försökt. Men träning och ett bra mönster kanske behövs
  • lilla sol

    Vet inte vad som är bingolotto-lila, men Jofotex har en snygg lila, motsvarande Ohlssons-kvällar (89kr, rund 2x40)

  • lilla sol

    Kvällar skulle varit kvalitet ... Ingen sytid för närvarande, men denna tråd minskar inte längtan ;)

  • lilla sol

    Tinni78: Javisst! Toppen,med grundmonster som går att variera. jmf bredd och längd på ärm med något plagg som passar, eller mät och rita.

  • lilla sol

    Lange sedan jag skrev, som vanligt prioriterar jag inte ngn sytid, men jag beundrar er som skapar så mkt. En fråga: någon som testat jny:s mudd och kan recensera? (jämföra m typ Ohlssons) Ni som inte varit nöjda m Jofotex, hur har de bemött er kritik. När jag hittat "fel" så har de rättat till dem, därför fortsätter jag handla där.

  • lilla sol

    Vad skoj det låter med marknad. Lycka till alla! Och fortsätt berätta allt för oss här. Någon som sytt i jnys vilda djur? Och jag fortsätter efterlysa en recension av hennes mudd :)

  • lilla sol

    Vem kan tipsa om bra trådrulleförvaring? Köper mest 1000m-rullar av Bibbi så vill ha något som passar till det... Just nu har jag de flesta rullar (alla får inte plats) i en plastlåda huller om buller. Det är till att gräva fram rätt färg och jag har ingen överblick.

    Har någon "låga lådor" exempelvis där rullarna kan stå eller ligga, var hittar man prisvärda sådana i så fall (ikea, CO, sybehörsförsäljare, ebay, ???)

    Har tidigare sett några visa upp snygga förvaringsställningar med pinnar som exempelvis kan fästas på väggen. Men jag har varit lite rädd för damman och blekning, vad säger ni som har sådana? En sådan lösning skulle ju bli en snygg sak i rummet samtidigt som den visar vilka färger som finns att välja på...

  • lilla sol
    yrväder skrev 2011-01-09 19:15:29 följande:
    Låter bra!

    Jag "råkade" precis köpa undertrådsspolar och nålar på ebay Redan när jag sydde på mammas maskin när jag var liten så lovade jag mig själv att ha tillräckligt med undertrådsspolar så att jag inte skulle ha flera färger på samma, tror du att jag haft det Och med ett pris på 6 kr st här så har man ju ingen större lust att köpa några mängder. Nu har jag iaf handlat hem 80 st, och 25 st stretchnålar (Schmetz) för den trevliga summan av 288 kr
    Det låter otroligt bra! Har hamstrat extra trådrullar hos Bibbi så mycket det går för att undvika att behöva använda mer än en undertrådsrulle av varje färg, det har känts billigare än att köpa spolar Tyst... På så sätt har min frustration över att de "aldrig räcker" faktiskt dämpats lite. Men det där låter som ett bra ställe. Vill du tipsa? (Men då måste jag ju köpa en ny förvaring till undertrådsrullarna också Drömmer)
  • lilla sol
    Fiffa5 skrev 2011-01-09 22:36:15 följande:
    Jag har mina ståendes i en plastlåda från IKEA. Bra överblick och så finns det lock på lådan så att man an stänga den. Tror jag får i ca 45 trådrullar.
     www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10073345
    Tack för tips och bild Frida!!
    Tyvärr fanns inte lådan på "mitt" IKEA heller, men jag känner igen den... Vi har två här hemma, men de används just nu till annat, men det kan ju flytta Oskyldig

    Hade också missat rean på MT. Jag tycker jag får alla nyhetsbrev som finns men hade såklart inte anmält mig till MTs. Iofs lider jag ju av det vanliga syndromet, köper mer tyg än jag syr, så jag behöver absolut inte beställa nu.

    Höll på att missa: Snygga trosor du visade upp Yrväder för några sidor sedan förresten!

    Det är så kul att det är full fart här i tråden igen.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd