Inlägg från: Fiffa5 |Visa alla inlägg
  • Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Skumboll skrev 2010-03-17 08:16:51 följande:
    Frida: Jag är lite trött... du kanske menade om det går att fixa till klänningen som du redan sytt. I sådana fall har jag inga bra tips. Kanske sätta på en bredare mudd i halsen?
    Ja, precis.. vill ju rädda klänningen jag sytt. Måste kanske prova att sprärra bort halskanten och sätta dit en bredare mudd då. Usch vilket jobb...
  • Fiffa5
    mrsIce skrev 2010-03-17 08:25:07 följande:
    Jag är verkligen ingen stjärna på att sy, så det kanske inte är möjligt, men kan man inte ändra vinkel på axelsömmen och på så sätt göra ringningen mindre..?
    Hmm, måste fundera på det. Det kanske går att trixa till ngt!
  • Fiffa5

    Ngn som testat JOFOTEX velour? Är den bra?


    Behöver ny brun velour, men tycker den ser så ljus ut i färgen på Jofotex. Har dock ett presenkort att handla för där...     Ngn som vet hur den bruna velouren ser ut?
  • Fiffa5
    Mimmi 71 skrev 2010-03-17 15:35:23 följande:
    Flera av Jofotex velourer kan man misstänka är Hilco om man jämför kvalité och färg, dock köper ju Jonny in av olika handlare så kvalitén kan skifta något. Den randiga (kanske även den enfärgade) som skall matcha deras "egna" retrotyger tror jag han tillverkar/beställer själv och är av mycket bra kvalité
    Bling1975 skrev 2010-03-17 14:29:04 följande:
    Jofotex har väl olika leverantörer av velour så det kan nog vara lite olika. Jag köpte en gul som har varit väldigt bra.
    Tack, jag slängde med två olika velourtyger så får jag se vad jag tycke rom dem
  • Fiffa5

    Mina barnälskar att klä ut sig och har därför en hel del utklädningskläder. Men idag tänkte jag sy en mössa/keps till dem och var säker på att jag sett ett bra mönster till det någonstans....men när jag skulle sätta igång hittar jag självklart inget mönster.


    I Ottobre 4/2007 finns en pösig keps...ngn som har det mönstret eller ngt liknande som kan tänka sig att skanna och maila mig?
  • Fiffa5

    Här sys det minimalt för tillfället eftersom jag är ensam hemma med två barn (minstingen har vattkoppor och har haft hög feber i flera dagar. Men nu äntligen feberfri, hurra!). 


    Men idag ska jag försöka hinna sy ihop ett nytt förkläde till barnens pippiklänning. Det förra förklädet försvann för ca 1 år sen, bara ngn dag efter att vi köpt pippidräkten. Vi har aldrig hittat det så jag antar att ngt av barnen lyckats slänga det... 
    Men idag ska de få ett nytt, äntligen!
  • Fiffa5
    Fiffa5 skrev 2010-03-18 07:16:19 följande:
    Här sys det minimalt för tillfället eftersom jag är ensam hemma med två barn (minstingen har vattkoppor och har haft hög feber i flera dagar. Men nu äntligen feberfri, hurra!).  Men idag ska jag försöka hinna sy ihop ett nytt förkläde till barnens pippiklänning. Det förra förklädet försvann för ca 1 år sen, bara ngn dag efter att vi köpt pippidräkten. Vi har aldrig hittat det så jag antar att ngt av barnen lyckats slänga det...  Men idag ska de få ett nytt, äntligen!
    Nu är förklädet klart!
  • Fiffa5
    Mimmi 71 skrev 2010-03-18 18:15:16 följande:
    Jag har broderat ytterligare en tröja till lilleman Det är svårt att låta bli när idéerna sprutar nu återstår endast kantband i hals och mudd i ärmslut, sedan kommer det bildbevis inne hos mig Trist när det strular - känner igen frustrationen
    Det blir kul att få se den sen. De blir så fint och ännu mer speciellt med ett broderi på så där!
  • Fiffa5
    Tjej 83 skrev 2010-03-19 09:18:53 följande:
    ska snart åka till stan o kolla klänning mönstret, om de har nåt, hoppas de!! kolla tyg med o vad tyll kostar osv. mycke o tänka på. har bara 3 mån på mig ca..  o då ska ja med ha en kjol, dottern ska ha en kjol eller klänning o sonen en skjorta..(han slipper prickigt o ska få med Blixten Mcqueen istället) ok att man kan köpa kläder men ja har egna ideér o sen är de till en fest vi ska med Tema: Prickigt... hejja mig att ja lyckas 
    hejja hejja hejja!! Det går säkert bra!
  • Fiffa5

    Ngn som vet hur mycket man tjänar på att köpa en janome OL 644 D på SMD i stället för här hemma??  (Jag kan leverera den till min bror i skottland och hämta den när vi åker dit på semester)


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd