Inlägg från: Fiffa5 |Visa alla inlägg
  • Fiffa5
    Tjej 83 skrev 2010-04-02 08:44:29 följande:
    fiin! är de från ottobre? ja har ett mönster i en tidning men ine sytt den än, kanske skulle prova de. skulle vilja prova att sy Tossor, men har inge mönster...  tittade på ottobre o köpa en tidning men de va ingen på svenska.. är de annars lätta o kanske fixa till själv utan mönster?
    Ibland har Ottobre kopior på svensk sybeskrivning som de skickar med. Då funkar det ju utmärkt även om resten av tidningen är på annat språk.
  • Fiffa5
    gewjyn skrev 2010-04-02 10:17:30 följande:
    Mönstret finns också som gratismönster på deras hemsida
    Fast det är väl inte samma mönster? Iaf inte om du menar den de kallar "flickhatt".
  • Fiffa5

    Åh jag önskar jag hade mer tid att sy!  Men med två små barn hemma (först har de varit sjuka i flera veckor, o nu kommer påsklovet då de är lediga) blir det nästan inget sytt... Och på kvällarna när de sover är jag ibland för trött för att orka påbörja ngt. 


    Men det är jobbigt när huvudet är fullt med ideér på saker man vill sy!
  • Fiffa5
    Knastroll82 skrev 2010-04-02 22:14:25 följande:
    Går det att sy en pyamas i overallmodell utan knappar, dragkedjor och sånt? Provade i dag, men vet inte om jag är så nöjd. Får se i morgon om den överhuvudtaget får på min lilla fjärt. Så här i efterhandkänner jag att jag skulle valt ett mer stretchigt tyg.
    De bodysuits vi har haft har vi alltid klivit i vid öppningen vid halsen och sen dragit upp och sen stoppat i armarna.. Där brukar ju iofs finnas en tryckknap. 
     Men alla knappar som brukar finnas vid benen brukar vi aldrig knäppa upp, det blir för bökigt att hålla på o knäppa dem sen.
  • Fiffa5
    melizza skrev 2010-04-04 19:27:41 följande:
    tack för tipsen men om man ska ha 4 mönster från stof o stil så blir det ganska dyrt......tänkte att man skulle hittat ett mönster till alla i nån ottobre eller nåt.....fast vuxenstorlek får man kanske ha ett eget för sig då förstås man kanske bara kan förlänga i midjan och sen sy smock upp till.....hur man nu gör det.....
    I ottobre 1/2009 kanske du kan kombinera linnet nr 30 med ett par av byxorna och få ett OK mönster?
  • Fiffa5

    Jag har beställt hem en massa lika bomullstyger från stoff och stil men jag stör mig på att de är så olika tjocka...en del är supertunna medan andra är kraftigare. 


    Kan man se det på ngt sätt innan man beställer??? 
    Känns som att tyget ibland inte passar till det man tänkt bara för att det är fel kvalitet på det...
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd