Inlägg från: uppochner |Visa alla inlägg
  • uppochner

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    melizza skrev 2010-10-19 23:45:23 följande:
    hur är e-slöjds tyger? är det nånsom har köpt tyger därifrån? är dem snabba?
    är deras tyger typ som geggamojas mössor.......dem har ju väldigt många liknade färger iaf
    är det bra kvalitet så att dem håller bra tvätt efter tvätt??
    Jag tycker att kvalitén var tjock och mysig men dock blev en tygbit i brunt randig för att de hade använt olika kvalité på garnet efter tvätt. Du kan kika på min blogg så förstår du vad jag menar.
  • uppochner
    Ullerull skrev 2010-10-19 22:10:51 följande:
    Var hittar man en sån skala som funkar med ´lapp-företaget?
    uppochner skrev 2010-10-19 21:08:16 följande:
    Jag har läst 7,5 hp trikåteknik så det har förhoppningsvis fastnat någotCool
    läckert, kan man göra det.
    Ring till Colourhouse de kan pantone.  http://colourhouse.se/  +46 (0)31 12 44 55

    Jag har läst tre år textil produktutveckling så jag har läst allt möjligt sånt...
  • uppochner
    Ogabinne skrev 2010-10-20 11:25:41 följande:
    Jag la in en beställning hos SoS igår på deras collage med flossad baksida. Nu äntligen ska jag själv få mig ett par nya muddisar! Jag bor i mysbyxor hemma, mina velourisar börjar se inte allt så fina ut nu.

    Angående missfärgad eslöjdstyg fick det mig att tänka på zipjackorna jag köpte på Lindex i våras. De sålde de där lite tunnare zipjackorna i gult med vita ränder billigt om någon minns. När jag tvättade dom ihop med andra kläder blev de grårandiga i det gula. Så tråkigt! Kan det också varit så, att de använt olika trådar i tygvävningen?
    Det kan mycket väl vara så. Gick du tillbaka med den?
  • uppochner
    Lind1981 skrev 2010-10-22 08:39:35 följande:
    ibland blir man galen på döttrar.....
    vi skulle på kalas igår och allt hon hade i garderoben vägrades att användas....det fick bli en snabbsydd tunika alá pös modell.
    Det låter som min tjej det där. Det finns aldrig något som "passar" henne. Men nu fick ju din dotter nåt tjusigt så hon borde ju vara nöjd : )
  • uppochner

    Jag brukar alltid plocka fram en stor hög med tyg men vet inte vad jag ska börja med. Jag har massa mönster också som jag inte använder till något utan bara "har" så jag har tagit beslutet att avyttra dem i en blogg. Man kan ju liksom inte samla på allt för det har jag inte riktigt plats för. Samtidigt är jag lite orolig för om jag kommer ångra mig i ett senare skede men då får jag väl skaffa nya i så fall. Inte värre än så : ) 


  • uppochner

    När ni syr i velour har ni luggen vänd neråt fötterna till eller uppåt? Jag har fått lära mig att den alltid ska vara vänd uppåt i skolan. Men jag köpte mjuka tygers bruna stjärnvelour och nu när jag har luggen uppåt så lyser den vita bottenfärgen igenom jättemycket och det blir inte tillräckligt fint tycker jag. Det känns som en miss att de har valt vit bottenfärg till den bruna grundfärgen.  


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd