• tigerkaka

    Cerclage?

    jahapp efter 9 v i sjukhussängen så ska dom nu helt plötsligt ha upp mig med hänvisande till deras forskning som vanligt, blir flyförbannad. drn kan inte heller förstå att de gör mer ont när jag sitter upp står eller går, de trycker ju på mer. nu tycker dom att jag ska upp o sprinta i korridoren. tror seriöst att dom försöker få i gång mig eller få mig så arg så jag åker hem.

    med ytterligare hänvisning till att jag kommer tydligen inte att kunna ta hand om mitt barn om jag inte börjar upp o springa NU och att de skulle göra mig till en dålig mamma..precis nu ska de ske!!
    känns som att spela på roulette, dom vet inte varför de inte startar men ändå vill dom chansa o se vad som händer,  nej tack!!

    är ett endaste tjatandes sen i måndags så nu börjar jag bli rejält uppstressad..
    i stället för att ta det lugnt o försiktigt så ska jag nu tvingas upp med skrikande protester..

    blir så arg !!!!!!!!!!! orolig... och ledsen

    hoppas ni har det bättre.

    Dallis: ring o åk in o kolla upp, bättre de än att vänta, det är du som känner din kropp bäst, ingen annan. oavsett vad nån annan tror.

    kram

  • tigerkaka
    MagdaA skrev 2010-08-18 12:05:19 följande:
    tigerkaka: jobbigt. hoppas det löser sig! å du! du kan visst ligga HELA graviditeten å ändå fixa att ta hand om barnet sen! så de så! vilken veck aär du i nu?
    ja precis, blir så less  på allt tjat och utpressningar, är i v 30 +
    PennyJenny skrev 2010-08-18 12:10:32 följande:
    Argh.... PUCKON! Varför gör dom sådär mot dig?? Vilken vecka är du i nu? Jag är i v28+6 och får absolut inte vara uppe, våra situationer är ju ganska lika...
    jag vet inte men nu är d slut på att vara trevlig, redan fräst som en ilsken katt idag åt den nya barnmorskan som jag aldrig träffat innan. fick ont i cerklaget efter min påtvingade promenad i morse sen ville hon att jag skulle sitta uppe resten av dagen... nä skulle inte tro de. kommer få ett jävla utbrott på drn snart me om han börjar prata om sina jävla studier och att jag inte kmr att kunna ta hand om mitt barn efter mitt långa sängliggande. de är riktigt fula tricks dom kör me nu grrrrrrrr
    Dallis skrev 2010-08-18 12:37:10 följande:
    Pratade precis med Lund, så nu blir det en tur ner dit. Ska bara vänta på mor min, så jag har någon med mig
    håller tummarna !! hoppas de bara är ett falskt alarm =)

    kram på er allihopa!
  • tigerkaka

    hej på er!

    här händer de grejer =)

    grattis PJ och Grazila till dom små!!

    PJ : skönt att du fick ett lugnt planerat snitt och väl kämpat enda in i det sista!  =)

    Grazila : vilken stor bebbe, skönt att han kom till sist, de tog lite tid efter klippet men skönt att det gick bra =)
    hann mannen komma med dig? läste att du var lite rädd för att bli själv vid förlossningen.

    Dallis: här händer de grejer, tur att dom fick bukt på infektionen, hoppas du slipper flera o vilken otur att ramla så illa =o
    huvudsaken att allt är bra nu, håller tummarna att du får ha lugn och ro nu =).

    Thalis: fint att du satte dom på  plats, glömma sådär, skandal !! me nu ordnar de sig, håller tummarna =) , du borde få cerklage väldigt snart?

    magda84:  skönt att allt gått bra för dig, hoppas nu också på att du får ditt cerklage snarast, förstår inte riktigt vad dom sysslar med. bättre att få ett satt i tid än att få ett akut med all den stress och oro det kan innebära. du får kräva de av den nya läkaren. men ändå bra att dom har lite koll på dig nu. hoppas hoppas att de ordnar sig nu.

    schäfer välkommen tillbaka =) o välkommen hit tik tok!

    här kmr en liten update på mig.
    efter 10 v sängliggande på sjukhuset ville dom ha upp mig, även fast de gjorde ont att vara uppe. förra fredagen skickade dom hem mig. haft ont konstant sen jag kom hem, mkt mer rörelse och belastning där nere, inge vidare. i måndags var jag in till förlossningen då jag börjat blöda, de var från ceklaget som jag misstänkte. de sitter juu inte fast där d ska sedan länge men nu var de sämre igen. fick åka hem i måndags igen.  i onsdags på mitt återbesök på spec mvc gjorde jag ett vul för att kolla cerklaget, nu har de släppt alldeles o hänger i kanten plus att jag är öppen ca 3 cm, han på vul sa ojdå de är dags närsomhelst..eh jaha tänkte jag och en dr kom och undersökte mig vaginalt och sa att ne de är inte på gång än? jag var öppen men hinnblåsan buktande inte så mkt tyckte han.. jaha ja...fick sedan åka hem igen. så nu är jag hemma igen o vågar knappt röra mig mera, när jag går på toa kniper jag krampaktigt i hop benen. är duktigt arg för att dom skickat hem mig o även fast de blvit sämre verkar de inte finnas planer på att lägga in mig igen. känns bara som att dom vill att jag ska föda, det är ju safe nu jämfört med innan. men jag vill ju gå så länge som möjligt och slippa neo så länge som möjligt. är i v 32, men jag vill inte att han sa komma nu, e så arg och sur. trygghet finns inte längre. och mina upprepade uvi har dom inte heller fått bukt me. får se hur länge de kmr gå till, känns inte som länge alls. för vem skickar hem en när allt var så dåligt, på annat sjukhus hade dom inte gjort de. 5mm tapp  och öppen med löst cerklage och hinnblåsan längst ner i kanalen, så skicka dom hem mig, nu är de värre. less ja blir.

  • tigerkaka

    hej på er allihopa !


    Thalis skrev 2010-09-04 14:26:20 följande:
    Hej tjejer!
    Ska vila mig lite sen kommer jag att läsa i kapp.
    Igår fick jag cerklaget och har precis kommit hem.
    Kram
    skönt att det äntligen är på plats, hoppas du slipper krångel och får det lugnt =)!
    Grazila skrev 2010-09-05 10:03:22 följande:
    Tack :) Nope, jag var ensam på förlossningen då maken hade våra barn. Kände mig helt cool-lugn iaf, kom till en avd som var helt tom på patienter och fick 2 underbara barnmorskor för mig själv. De gjorde allt rätt, sonen kom tre timmar efter att jag skrevs in. Jag hade faktiskt min absoluta drömförlossning... har bara inte orkat uppdatera i min "orostråd" än :)

    Usch och fy vad du får gå igenom. Visst är det så att du bor själv med? Att då bli hemskickad utan avlastning, psykiskt som fysiskt är ju omänskligt, även om de tycker bebis lika gärna får komma. Skönt att se att du mest är arg, men såhär borde det inte kunna gå till... förstår att toabesöken är en mardröm. Men tänk som så att bebis är så stor att den kommer inte bara kunna "trilla ut", och får du värkstart söker du direkt så man kan stoppa. Det borde de göra fram till v. 34 eller 36 iaf så länge inte vattnet gått.
    STOR KRAM
    Thalis skrev 2010-09-04 14:26:20 följande:
    Hej tjejer!
    Ska vila mig lite sen kommer jag att läsa i kapp.
    Igår fick jag cerklaget och har precis kommit hem.
    Kram
     Åh vad skönt att det är satt nu! :) Stillsam fortsättning önskar jag dig nu, kram!
    en drömförlossning ! va härligt =), skönt att du fick bra morskor och att det verkar ha gått rätt fort. antar att du är emma och snusar bebbe nu =D.

    jag bor me en kompis, han jobbar mkt så jag e själv mest. är inte glad alls över att vara hemma men försöker ta det så lugnt jag kan. fick ju inget fragmin me mig hem, dom tycker ju att jag ska leva normalt efter sjukhusvistelsen.. ja eller hur =)....
    Thalis skrev 2010-09-06 07:55:07 följande:
    Jösses vad förbannad jag blir!!!
    Jag har god lust att skriva till pressen om hur många av oss behandlas när vi behöver sjukvården som bäst!
    Idotiska läkare som inte borde jobba med människor, helt inkompenenta idioter som leker med våra bebisar liv och vår sorg och oro!!
    Snart spricker jag av ilska!
    Tiger,sådär ska du inte behöva ha det! Det kan inte vara bra för någon och din stressnivå måste vara skyhög!
    Önskar att jag kunde göra något för dig, banka skiten ur någon läkare eller åtminnestone sätta dem på plats verbalt.
    jag me ! men har lugnat ner mig lite nu, men känns inte helt ok att vara hemma så här. verkar vara stor skillnad på vilket sjukhus man hamnar på och beroende på de säger dom olika saker. även fast det gått så långt de  har nu så är han ju inte färdig än på ett par veckor så varför dom tycker att man ska chansa på detta viset kan man undra... det är ju inte dom som får ligga på neo sen eller ta konsekvenserna om det nu skulle hända ngt. näe usch va less man blir på alla olika besked.
  • tigerkaka
    Schäfer skrev 2010-09-07 10:35:35 följande:
    PennyJenny: vad härligt att få höra från dig, har tänkt så på Er! Förstår att flytten "hem" känns läskig... Min syster har en prematur och jag kommer ihåg när de skulle flytta från Uppsala till sitt hemsjukhus hur orolig hon var. Hoppas det går bra!
    Läskigt med hålet i urinblåsan Förvånad Är det helt läkt nu? Kramar till Dig och lilleman!

    Magda: stora tumhållningen för Dig idag!!! Hoppas du får de besked du vill! *kram*

    Thalis: Så nu sitter snöret på plats!!! Skönt! Hur mår du? Är det "lugnt"?

    tigerkaka: jag blir helt chockad och saknar ord för hur de behandlar dig!!! Så får det inte gå till!!! Hur är det med dig nu?
    Min läkare har alltid sagt att man inte ska ta några risker innan v.34 och dig har de alltså skickat hem Demon *kram*TikTok: beklarar dina förluster. I vilken vecka skedde de? Jag har förlorat två barn i v.24. I den senare fick jag cerklage satt akut i v.20 efter att jag börjat öppna mig men det höll tyvärr inte.
    Planerat och förebyggande cerklage har mycket bättre effekt. I min senaste graviditet (3:e) fick jag cerklaget förebyggande i v.14+ Den satt ganska högt upp, så långt upp de kan sätta det. Jag var sen sängliggande hemma till v.34 och i v.35 kom min dotter som idag är lite drygt 2 år och mår alldeles utmärkt!
    Stanna gärna i tråden, här finns mycket stöd att hämta och om du undrar över nått så svarar den som har erfarenhet av just "den saken".
    Lycka till nu, när får du cerklaget?

    Ego: var på kub igår och fick liten risk så det kändes skönt! Eller som sköterskan sa: "jag kom in som en gravid 37-åring men gick ut som en gravid 28-åring"
    mår ok efter omständigheterna =) lite roligt att din läkare sagt att man inte ska ta några risker fram till v 34. hmm
    mig ville dom först skicka hem i v 28. sen 30 och hem kom jag i v  32. då jag i princip blivit tvingad hem, dom hade tjatat så länge om hemgång och uppo röra på sig o leva normalt så jag blev tokig nästan. har ju blivit sämre sen jag kom hem, surprise! dom hade lovat att lägga in mig om det hade blivit så, men det har inte hänt. så nu får jag gott vagg fram riktigt försiktigt hemma o be en bön att han stannar minst e vecka till. såg att du också tillhör karolinska så hur de då va så olika? jisses
  • tigerkaka
    MagdaA skrev 2010-09-07 15:28:41 följande:
    hej på er. hemma igen efter ett långt läkarbesök. läkaren hade dessutom en blivande gynläkare med sig så hon var extra grundlig. dom hade suttit en lång stund innan jag fick komma in och gått igenom hela min historia, sen Ebba föddes i mars 06, allt som hände då, mf i okt 06 och sen hela grav med Alex + den här grav.

    vi pratade mycke och länge. än är dom inte säkra på om jag verkligen har en försvagning el inte. flera läkare misstänker att det var en infektion som startade det första gången, men som sagt, ingen vet... det enda dom vet är att allt ser helt annorlunda ut den här gången!

    gynundersökningen gick bra. Gjorde visserligen väldigt ont, men allt såg normalt ut, tappen helt stängd och hård, låg mellan 38-41 mm de gånger hon mätte. den är helt stängd inifrån, inte ens en liten buktning. När jag väntade Alex buktade det lite neråt vid den här tiden och tappen låg bara på ca 25 mm då.

    tog även bakterieodling. gbs + allmänodling, som tydligen är väldigt brett, och ovanligt att man tar, men hon ville iaf ta det. hon sa att inget tydde på infektion idag, "fina normala lytningar" som hon så fint uttryckte det.

    hon gick även iväg säkert 20 min och samtalade med några kollegor, men fortfarande inget beslut om cerklage. hon vill avvakta ytterliggare och se. hon har själv satt många cerklage och varit med om många gånger då det inte gått bra. därför vill dom inte sätta det om det inte är nödvändigt.

    ny koll om 1 vecka. dessutom skrev hon in i min journal att om jag känner obehag el tryck ska jag ringa och då ska jag få komma på en mätning. det är det minsta dom kan göra just nu.

    så, jag fortsätter i samma lunk... känner mig ändå rätt okej, iaf idag, men det lär väl hinna ändras några gånger... hann prata med stund med min underbara bm också. bokade en tid till henne nästa tisdag, efter läkarbesöket, bara för att få prata av sig, det är så mycke som snurrar, tankar och funderingar.

    jag fick kika lite på bäbisen, de man kan se via vul, sprattlade runt och ett tickande fint hjärta. Fick även lyssna på hjärtljuden. DET var en härlig känsla. Tycker att jag har känt så lite rörelser den senaste tiden, men nu vet jag att lejonet lever och mår bra

    vet att ni alla vill väl med alla råd och pepp att kräva cerklage osv. men nu måste jag npg trots er välvilja lyssna på läkarna. det är bara dom som har läst alla mina journaler, dom som har bäst koll på just mitt läge så jag måste försöka lyssna på dom.

    mår kräk-illa idag. trodde det berodde på nervositeten i morse men det har hållit i sig. går bättre de stunder jag har suttit och ätit, men kommer tillbaka sen igen. hoppas att det "bara" beror på graviditeten så att det inte är nån annan skit jag dragit på mig.

    fick även veta att min ordinarie läkare går i pension nu snart, vet inte exakt när, men det handlade tydligen om veckor! undrar om det är därför han varit lite flyktig, inte velat ta några direkta beslut å så...?
    va fint att allt såg bra ut ! lång tapp o allt =), hur täta kontroller kmr du att få nu? hoppas dom håller vad dom lovar
    TikTok skrev 2010-09-07 16:12:45 följande:
    Han menar på att om man ligger ner vänjer man inte tappen vid det ökade trycket utan chockar tappen om man har haft sängläge & sedan reser sig upp efter väldigt lång tid.
    Låter sunt, men frågan är om det verkligen fungerar i praktiken. Önskar att alla läkare vore överrens. :/
    men vad är det med dessa läkare som säger olika saker. chocka tappen , de verkar mina läkare inte veta ngt om i allafall. varit sängliggande sen cerklaget sen inlagd på sjukhus med strikt sängläge i 10 v o nu hemma o dom tycker jag ska leva normalt. ehe de har ju inte gått har ju mer ont när jag e uppe o går och framförallt om jag sitter ner..  mina läkare säger att enligt studier så vet man inte om sängläge hjälper eller om de skulle va nån skillnad mot när man e uppe.. det tror jag inte ett dugg på . jag känner då skillnad, sen får dom säga vad dom vill. suck =)
  • tigerkaka
    TikTok skrev 2010-09-07 16:15:41 följande:
    Med risk att spamma...*flåt*

    Men alla ni härinne i denna tråden. Fick/hade ni helt sängläge efter era planerade cerclage?
    jag blev heltids sjukskriven me ordinerat sängläge , cerklaget sattes i v 14 =)
  • tigerkaka
    DevilsDaughter skrev 2010-09-07 17:18:33 följande:
    Hej!
    Förlåt om jag bara hoppar in såhär. Men tänkte eftersom många här som fått cerclage är samlade så kanske det är bäst att fråga här.

    Detta är min tredje graviditet. De första två gick helt komplikationsfritt, men efter andra barnet så koniserades jag kraftigt, läkaren uttryckte det som att man i normala fall kan koniseras 3 ggr men på mig gör de alla 3 koniseringarna på samma gång, jag kan alltså inte koniseras mer då tappen inte räcker till. Han sa att om jag blir gravid så kommer jag att få gå på täta kontroller under hela graviditeten och han pratade om att cerklage  kan bli aktuellt och förklarade för mig hur det fungerade.

    Jag är gravid nu och har gått 10 veckor och fick tid hos en annan läkare angående tappen, träffade henne för 2 veckor sedan. Hon tyckte att den såg fast och bra ut och att inga fler kontroller behövs. Jag yrkade då på att man väl borde kolla så att den inte öppnades i förtid och hon sa då något om att jag kanske kunde få en tid längre fram runt v 30. Jag berättade vad min tidigare läkare hade sagt och hon avfärdade det och sa att det såg bra ut och att min tapp räckte till för en graviditet.

    Vad ska jag tro om detta? Ska jag lita på denna läkare?Är rädd att jag inte kommer att känna om/när jag öppnas. Men andra barnet öpnades jag 8 cm utan att märka något, dock efter fullgången tid.
    stå på dig och kräv täta kontroller samt att du borde väl kunna få remiss till spec mvc av din dr så att dom kollar på dig ordentligt för en bedömning av en specialist. för en koll i v 30 ? hur tänkte dom där, de är ju på tok försent, trycket ökar ju hela tiden i takt med att bebben blir större. låter helt galet. hejjar på dig! =)
  • tigerkaka
    Thalis skrev 2010-09-08 15:58:52 följande:

    Imorse var jag på första koll efter cerklaget och allt såg perfekt ut! Tappen är minst 4.7cm och var helt stängd.


    Fortsätter det så,kan jag kanske få jobba 50%


    toppen !! vilka goda nyheter :D ,lång o fin tapp hoppas den håller sig lång, läääänge =)!

    jag har ännu inte blivit av med min senaste uvi, haft den snart en månad. byter pencillin idag igen, hoppas de hjälper, men har inge hopp för de riktigt. snart är väl alla bakterier resistenta så som dom har gjort med mina kurer hit o dit :(.

    hur mår ni andra?
  • tigerkaka
    Schäfer skrev 2010-09-13 10:03:14 följande:
    Hej, tittar in med en rapport från ul och det var en liten livlig krabat som sprattlade runt där inne fortfarande
    Har en sk. "hinnseparation" som det blöder ifrån och så har jag dessutom lågt sittande moderkaka. Fast det senare vet jag inte så mycket om!?
    Bara att hoppas att separationen läker ihop snart, vilket det brukar göra runt v.16-20 enligt min läkare...
    Tjoho, känner mig så lättad just nu!!!

    Dallis: Nej, inga förvarningar innan vattnet gick! Jag var inte ens uppe när det gick utan låg i en solsäng och solade när jag bara hörde ett "knäpp" och så blev det varmt mellan benen!?
    Allt vatten kom inte ut, min dotter var fixerad så hon "pluggade igen" med sitt huvud. Men det sipprade och läckte sen.
    Mina värkar kom inte förrens efter några timmar. Då var jag inlagd och fick tabletter för att stoppa värkarna eftersom cerklaget inte var klippt än.
    vilka goda nyheter =)! men vad är en hinnseparation? aldrig hört talas om, vid lågt sittande kaka vet jag att man blöda rätt så mycket fram tills den flyttat upp sig =). har en kompis som hade det, hon blödde rätt mycket långt in i graviditeten, men ingen fara ut kom en frisk liten flicka.

    ny tid för cerklage sättning med =D , strålande ! vem kmr sätta det? du kmr va på ks va?

    hur mår ni andra?

    själv är de ok för nu , har min envisa uvi kvar som dom inte riktiigt få bukt med. men ha mår bra där inne o växer , så de är ju fint. våga mig utanför dörren i helgen o var o handlade lite småsaker när mamsen var på besök. har inte vågat gå ut innan eller handla ngt för den delen då allt varit upp o ner. fick sota för de på kvällen sen, men nu är de ok igen. händer o fötter har börjat svullna lite, mindre skönt. men en fis i rymden jämfört med vad man gått igenom redan.

    hoppas ni alla mår fint !

    pussar o styrkekraamar
Svar på tråden Cerclage?