Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Nej, vad tråkigt med sjuklingar, både vuxna och barn.

    Septemberängel, vad kul att du tittar in. Ja visst går tiden fort, tänk är vi satt och funderade på om vi någonsin skulle få små busungar och nu är de redan 1 år gamla.

    Syssling, kul att han börjat gå.
    Här tog sonen sin första promenad i snön idag (har inte blivit av innan), den slutade tyvärr med att han snubblade framåt och landade/ mulade sig själv i en snödriva, det var inte populärt..........

    Fru Hagelin, vad tråkigt att han fick en reaktion på sprutorna. Vi ska ta det på fredag och sedan ha vårt kalas på lördag så jag hoppas verkligen det går bra.

    Här har vi köpt en liten fåtölj till sonens 1års dag. De senaste dagarna har han börjat klättra på allt så det kanske hade varit bättre med en klätterställning......

    Alltså jag har en del gravidsymtom kvar, som tex att det känns som jag har en fotboja runt ena fotleden, hade jag med sonen och har nu haft sedan några dagar innan jag testade plus...... MEN jag är i princip helt säker på att det var missfall då jag blödde rätt mycket. Tror heller inte det är någon ide att testa med ett gravtest då jag antar att de värderna ligger kvar ett tag.
    Vi ska till Fertilitetscentrum på tisdag och då ska hon även göra en VUL så då får vi ju i alla fall ett slutgiltigt svar. Vår plan är nog att göra ett FET i april/maj och innan dess får vi väl försöka själva. Vi har ju ett ägg i frysen som jag har grymt förtroend för......
    Men missfallet känns konstigt nog ganska ok, är självklart väldigt besviken, men det kändes för bra för att vara sant och sedan har ett missfall  ju oftas orsakats av att något var fel.

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, vad kul att ni försöker med syskon, hoppas ni lyckas direkt. Gick det på första försöket sist?
    Jag har en ganska envis son men inte som du beskriver det. Vi var på bibblan idag och då är det en ramp upp till cafet som är SÅ kul att springa upp och ner för men det är bara det att det är inte alls där böckerna är och jag tycker vi kan kolla på böcker eller vara i lekrummet medans han bara ska vara på rampen, så när jag då tar honom i handen och ska leda bort honom blir han förbannad och stretar emot.

    Fru H, jobbig sits med era frysta ägg.

    Var på ettårs kontroll i fredags och sonen är 77.6 lång och väger nästan 11kg. BVC tanten försökte att vi skulle distrahera sonen med massa leksaker när hon tog sprutorna men han kollade på henne hela tiden och hon vart inte poppis. Fick dock ingen reaktion alls så det var bra.
    Hade sedan kalas i lördags vilket gick bra, både sonen och jag var helt slut efter den. Hade tagit på mig alldeles för mycket att göra, men man lär av sina misstag. Och vi fick mycket leksaker (vi som redan har så det räcker), men inte den enda leksak vi önskat, osis.

    Här har vi en kille som sover på nätterna och jag är så rädd att vår "tur" ska vända. Senaste veckorna har vi inte blivit väckta i pincip någon gång mellan 19.30- 07.30, då sonen sover. Men i natt vaknade han 4.30 och det tog nog 20 min för honom och somna vilket är VÄLDIGT  ovanligt hos oss.

    Idag har vi varit på FC hela familjen, personalen tyckte det var kul att se ett litet "resultat" av deras jobb. Det var ingen bebis i magen, vilket jag var helt inställd på och allt såg bra ut, hon trodde jag kanske hade haft ägglossning precis vilket jag nog kände igår. Så nu ska vi starta i april eller maj, vi satsar nog på att försöka själva denna och kanske en eller två månader till.

  • MissLillis

    Fru Hagelin, vad skönt att ni kan flytta hem och att du fått jobb. Låter som om allt har löst sig till det bästa.
    Grattis till trådens sista ettåring.

    Fröken Lycklig, hur går det för er?
    Vi har ett ägg i frysen, så vi testar med det först.

    Vi ska inte göra något på sportlovet...... sambon har inte tid att ta ledigt.... han ska ju vara ledig tre månader i sommar.......

    Här har sonen blivit förkyld och verkar nu som han smittat mig.

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, LYCKA TILL imorgon.

    Jag vill också ses i mars.

    Här känner vi oss bättre och börjar bli återställda.
    Idag var vi på babysims fotografering så det blev tre bilder under vatten, ska bli kul att få dem.
    Idag fick vi reda på att första andrabebisen är på väg i föräldrargruppen. Hon hade kommit på att sista mensen hade hon haft i december så i helgen hade det visat gravid och de är nu osäkra på hur lågt gången hon är.

  • MissLillis

    Vera, jag tänka mig att S fick många fans, så söt som hon är. Vad kul att ni hade det bra och fick njuta av lite sol och värme ihop. Vilken tur du körde din Thailand kampanj så det blev en resa.
    Trist att vara på jobbet om det inte är något roligt man gör.
    Hoppas nu hon har växt lite tills på fredag.
    Vad bra att du fått medicin för sköldkörtlen, det kan ju påverka mycket.

    Syssling, det bästa är ju att ha någolunda koll på hur lång cykel du har först. Ägglossning brukar ju vara någonstans i mitten så då får man ju lite bätre hum om när man ska börja testa, men det kan ju gå åt många test. De billiga tycker jag ibland kan vara lite svåravläsliga men man kan ju testa.

    Fröken Lycklig, då har den "eviga" väntan startat men allt det innebär.... känner jag lite eller inget, ska jag tjuvtesta eller inte osv. bra att ni åker på semester för då flyter ju en vecka på ganska fort.

    Vågar knappt skriva men tror det eller ej, är nu gravid igen.......... Denna gången är jag lite skeptisk och väntar nog några veckor med att inta rollen gravid. Konstigt när man försökt och försökt och sedan lyckas två gånger i rad, väldigt lustigt.

  • MissLillis

    Jag har tagit tempen, tog fram mitt månads "schema" där jag i princip registrerat alla seriösa  försök innan vi fick sonen. Och jag tog tempen i 11 månader, det blir som en drog något man MÅSTE göra. Vet egentligen inte om jag fick ut något av det......... Då jag i början var skeptisk till om jag ens fick ägglossning gick jag till hälsokosten och köpte något som hette Aprilforce (om jag kommer ihåg rätt), och de första månaderna jag tog den tyckete jag faktiskt att jag kände att och när jag fick ägglossning. När man nu ser tillbaka var man lite besatt.
    Om det är tveksamt om du får ägglossning kan du inte få pergotime..... eller har ni tesat det. Det gör ju att det bildas ägg.
    Nu märker jag också på sekretet.

    Ja jobb........... jag har ju ingen tjänst så jag ska söka något tills jag kommer tillbaka i mitten av maj (trivs på min arbetsplats och det finns en del jobb jag kan söka), men om det nu blir en bebis i november så kommer jag hinna jobba ca fem månader och då känner jag mig så taskig mot den stackare som precis har fått någon till tjänsten och behöver nästan direkt söka en ersättare. Men jag måste ju söka ett jobb........... Sen vet jag ju att min familj går före jobbet.

    För er så skulle jag nog inte tveka att söka nya jobb, om man ska orka med allt vad IVF drar med sig och om man inte lyckas direkt så kan det ju vara trevligt att ha ett kul jobb att gå till om dagarna.

  • MissLillis

    Syssling, min kille har fått lite humör, får han inte som han vill sätter han sig på golvet och gråter och är lite "förbannad".
    Ja, jag har en placering i min grupp, men ingen tjänst, lite klurigt...........

    Jag kan nog ses en helg om det passar alla. Sambon skulle nog tycka det var skönt att få vara "hemma själv".

    Vera, ja män verkar inte vara lika intresserade av detaljer som vi. Min pappa var hos läkaren för han har börjat se dåligt på ett öga och då hade läkaren konstaterat att det var allvarlig och han behöver operera inom en månad........ men när han kom hem hade han ingen aning varför, det hade han inte frågat om..........
    Vad bra att de kolla upp S. När sonen vägde så lite så sa de att eftersom han är pigg så är det nog ingen fara, men det är bra att de kollar.
    Jag har gett sonen mjölk till frukostgröten ibland och han verkar gilla det.

    Kommer ni ihåg när vi skrev om att det blev så kladdigt när de skulle börja med smakportioner........ nu lär det bli ännu kladdigare.
    Min kille är inte så intresserad av att äta själv ännu.

    Fröken Lycklig, vad kul att veckan var lyckad. Kan tänka mig att han tyckte det var kul med de stora kusinerna. Min son älskar att hänga på "stora killar", verkar tror att han kan göra allt som de kan.

    Hur står det till i Kkrona, Vanillie?

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, nej vad tråkigt , mens kan man vara utan.

    När jag kollade med vår klinik så det, om det inte blir något på FET så ville de att man skulle hoppa över en cykel innan nästa behandling.

  • MissLillis

    Fröken lycklig, när vi diskuterate fet så var det i planen att jag skulle ta en ägglossningsspruta och sedan börja med crimone (eller vad det nu heter), är det så det gör på Huddinge också?
    Jag gå in i vecka 7 imorgon. Har de senaste dagarna blivit extremt trött på eftermiddagen (kommer inte riktigt ihåg att jag var så trött med sonen) (och då sover jag minst 8 timmar per natt (sonen "vaknar" nu sällan på näterna)), förra veckan hade jag som en illamåendeklump i halsen men det har jag inte känt denna veckan. Sen när jag reser mig snabbt hugger det tag i sidan, vet jag att jag hade med sonen, antar att det är livmodern. Nu känner jag mig i alla fall mer hoppfull om att det faktiskt kommer att bli något. Det sega nu är ju att man inte får något tidigt VUL, får vänta på KUB som vi tänker göra. Kommer inte ihåg om man fick lyssna på hjärtljud första tillfället hos MVC.

    Vår sonen sover oftast två gånger per dag, först runt 10 och då ca 1-1,5 timme och sedan försöker jag få honom att sova runt 16 och då högst en timma, har han inte somnat innan 17 så hoppar vi över den vilan. Han går och lägger sig för natten runt 19.15 men brukar ligga och snacka, sparka i väggen osv runt 20 min innan han somnar, sedan sover han till runt 7-7.30

    Vera, gu vad segt att va på jobbet och bara sitta av tiden när du kunde vara hemma. Hoppas det dyker upp något bra jobb snart.

    Så har man fyllt 37........... Min sambos mamma fyller samma dag så hon hade fest igår och bjöd på kallskuret. Min sambos brors sambo är gravid (BF aug) och hon sa till mig, du kommer väl ihåg vad man får äta och inte (deras son är 5 så det är ju ett tag sedan), tänkte att du kan ju titta på mitt fat Skrattande. Min sambos mamma blev jätteledsen när det visade sig att det mesta av maten gick bort och ursäktade sig jättemycket....... fast hon la inte märke till att jag också hade i plincip bara baguett och ost på fatet.

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, vad mysigt det låter med att sitta på altanen.
    Vi skulle också ha kört ostimulerat fet, men ändå fått crimone. Men de kör säkert på olika sätt. När kommer ni igång igen.
    Vi ska till MVC den 12 april, så då kommer vi boka KUB.

    Sysslig, hoppas det var något ofarligt på din katt.
    Vad bra att du fick iväg din cv, hoppas nu att jobbet är ditt Flört.

    Vera, hur gick det med huset, var det fint?

    Har börjat må illa, gjorde inte alls det med sonen. Oj vad jobbigt det är, fick upp frukosten häromdan sedan har jag bara ätit skorpor till frukost. Igår var vi och åt våfflor och åt väl för många så jag fick gå och lägga mig vid åtta för jag mådde så dåligt.
    Nästa helg ska vi åka till Hasseludden, ska bli skönt. Det blir första natten utan sonen..........
    Vi var ute i sandlådan här på gården i fredags (första gången) och det var en hit, han blev förbannad när vi skulle gå in, stod och grät högljut innanför dörren och vägrade flytta på sig. Ska bli skönt när det blir varmare så man kan vara ute längre stunder.
    Var på jobbintervju i torsdags och ju vad ringrostig man är, har inte varit på intervju på 7 år. Men jobbet hade alldeles för många resdagar (i de nordiska länderna + Polen) så om jag går vidare så kommer jag tacka nej.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".