Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Vera, gu vad segt. Det måste vara påfrestande för båda att det inte blev något med jobbet. Förstår att du vill börja med syskonförsök då vi inte blir yngre eller är 22 och det kan ta ett tag. Låter som en jobbig sits. 
    Här har vi lite samma problem att jag vill något och sambon vill avvakta....... Jag vill köpa hus,  han också men han vill ha ett topp hus i Bromma och tycker vi ska avvakta och spara pengar men jag vill inte vänta hur länge som helst utan vill ha ett vanligt hus och sedan om/när vi får råd kan vi byta. Sedan är han lite "psykologiskt osmart" för han tar fram listor med hus på hemnet som jag får titta på och sen i nästa sekund säger han att vi ska inte köpa......... 
    Har du testat att låta S ha på sig skorna innomhus och öva, så gjorde vi med sonen.

    Min son kan komma springande med skorna och "försöka ta sig dem" för att visa att han vill ut.

    Fru Hagelin, är också nyfiken hur det gått med huset.......

    Fröken Lycklig, ja vi gjorde KUB med sonen så det ska vi göra nu också. Nu är det 1 vecka och två dagar tills vi ska til MVC, ska bli kul (hoppas jag).

    Vi åker till Kalmar över första maj så då kan vi inte. I maj kan jag den 8, kanske den 14 och sen 28 0ch 29e.

    Min son har blivit en "skrik olle" senaste veckan, när han är missnöjd, vill ha hjälp etc. skiker han högt och ljudligt öhhhhhh. Inte så trevligt när man är ute bland folk.....

    Vi skulle ju på Hasseludden i helgen med övernattning, men i lördags förmiddag ringde de och sa att de bokat vår spabehandling fel så vi kunde inte få de vi ville och blev erbjudna mycket sämre, min sambo (och jag) blev skitförbannade och ställde in allt. Vi som hade längtat mer än en månad och varit jättetidiga med att boka så vi skulle få det vi ville. Barnvakten (min bror och sambo) blev också ledsna då de sett fram emot en helg med sonen.

  • MissLillis

    Vera, har inte gjort fet alls.
    Det jag kan känna med min sambo är också att han har varit tveksam till det här med IVF men sen har jag ändå bokat tid för "infomöte", både med sonen och nu inför syskonförsök, och sedan bara meddelat att vi ska vara där och det behöver inte leda till något utan det är bara ett infomöte. Kanske du kan göra så och sen se vad sambon säger.
    Vi har bekantar som betalat handpenning för ett hus i Sköndal, men det kanske finns fler områden där, där de bygger nytt.

    Fröken Lycklig, hur går det med nästa syskonförsök, har ni satt igång?

  • MissLillis

    Vera, vi har nog samma bestick som Fröken L, de finns på ICA, Apoteket osv, de är med "stål" och plast handtag, svängda.

    Syssling och jag "gick på varandra" idag Skrattande, kul att ses och få en spontan pratstund. Glömde dock fråga om din pappa. Hoppas du hittade några fina byxor och att sonen hade kul på öppna förskolan. 

    Verkar vara dessa datum som vi som har svarat kan. Om jag får välja tar jag helst lördagen då om vi har tur


    det är något fint hus för visning på söndagen.
    28/5: Vera, Fröken Lycklig, MissLillis, syssling
    29/5: Vera, Fröken Lycklig, MissLillis, syssling


    Nu blir det lite ego.
    Idag har jag varit på inskrivning, fick massa frågor om jag drack alkohol osv, lite böcker och en massa remisser om diverse blodprover. Tyckte min BM verkade helt ok, sonen höll sig sysselsatt en hel timme i hennes rum, helt otroligt, enda missödet var att han drog ner en sån där skärm som man byter om kläder bakom. Hade missat berätta för sambon om datumet och när jag gjorde det hade han redan möten med kunder så vi fick gå själva. Nu blir det KUB om tre veckor och sedan RUL i v 18 och sen tillbaka till BM i mitten av juli.
    Berättade för min chef att jag var gravid förra veckan (hon fick veta först), då jag haft så fruktansvärt dåligt samvete och inte vetat hur jag ska göra angående att jag inte har någon tjänst att komma tillbaka till och att jag känner att "jag lurar någon" om jag går på intervju och sedan ska jag jobba 6 månader och sedan måste de söka en ny igen. Min chef tyckte det var jätte kul och skulle diskutera med sin chef (som nu under tiden jag varit hemma är min egentliga chef också) om vad de tyckte. Sedan ringde hon dagen efter och sa att de bestämt att jag kommer att bli utlånad till någon enhet som behöver hjälp i 6 månader och sedan när jag kommer tillbaka får jag söka ny tjänst. Det kändes SÅÅÅÅÅ skönt, som en sten släppte. Sedan på eftermiddagen hade hon ett förslag på enhet som behövde hjälp. Så nu kommer jag troligen få sitta och göra en utredning i sex månader, kan bli intressant, känner alla i gruppen där jag ska jobba så det känns skönt.

    Vi har inte berättat för någon ännu, men det blir nog till påsken och till 1 maj som föräldrarna får veta, skulle helst vilja göra UL först men vi får se.

    Jag kommer ju inte tjäna in så många semesterdagar så vi ska en vecka till Kalmar och sedan tänkte jag nog ta ledigt fredag måndag några helger så får det räcka.
    Skulle vilja åka en långhelg till någon svensk semesterpärla men har inte kommit på vart..... några förslag?
  • MissLillis

    Sysling, hur gick det på intervjun?
    Sonen somnade gott på kvällen efter öppna förskolan.

    Vera, kul att ni ska gå på infomöte, det är ju en start i alla fall.
    Vad frustrerande att inte vera EXAKT vad läkaren sa om S, män och info går ju inte alltid ihop. Åh vad synd om henne, men tror de glömmer snabbt när de är så små. Ja nätet ska man hålla sig borta från. 

    Semesterpärlan, vill inte att det ska ta längre en 6 timmar att åka från Stockholm så Österlen går bort, men västkusten kan vara ett alternativ.

    Idag har jag haft jogging premiär, gick bra och vilket fint väder det var. Imorgon tror jag att vi ska åka till Skansen, älskar Skansen.


     

  • MissLillis

    Nej fröken Lycklig, vad tråkigt Gråter. Antar att du också hade "nästan förutsatt" att det skule bli något av de frysta äggen. Det har i alla fall jag för vårt frysta.
    Vad skönt att ni kunnat åkt bort och kopplat av lite.
    Min son älskar också hundar-
    Här tycker sonen också om blodpudding men jag har inte introducerat lingonsylt, jag skär upp dem i stavar så får han äta själv, går bra, han får också en gaffel och han brukar lyckas få fast bitar men sen fattar han inte riktigt att de ska in i munnen tillsammans med gaffeln.

    Syssling. det har bara blivit joggning två gånger sedan har jag varit förkyld. När jag var gravid med sonen kunde jag inte jogga hoppas jag kommer kunna fortsätta med det nu.
    Jag tycker det är bra om ni bokar tid, för då får man lite tid att tänka på de olika alternativ som finns och när man vill.

    Vi har varit i skärgården i påsk med mannnes föräldrar men det har varit lite av en sjukstuga då alla varit förkylda. I vårt hus finns inga gardiner och stora fönster så sonen har vägrat sova innan 21 då det blivit mörkt sedan har han vaknat tidigt och ställt sig upp och sagt titta, titta, titta.......... lite segt....... Hoppas det är bättre inatt nu när vi är hemma.
    På torsdag åker vi till mina föräldrar en vecka, de längtar såååååååå efter sonen, undrar om de lägtar efter mig också..... 

  • MissLillis

    Fru Hagelin, grattis till försäljning. Här äter sonen också med gaffel men han har missat att man kan stoppa den i munnen så han tar upp den till munnen och där petar han bort biten med handen och stoppar in den...... Prat ar heller inte så många ord men massa ljud men förstår ruskigt mycket av det man säger.

    Vad bra då bokar vi den 28, gäller bara att komma på någonstans att träffas.,,

    Lycka till på era "klinik träffar".

    Nu har vi berättat om bebisen för föräldrar och svärföräldrar. Gav mamma en barnkatalog där jag ringat in en syskonvagn och sa att sonen önskade sig en ny vagn till hösten...... och hon "men det är ju för två"?????
    Jag är fortfarande förkyld, såååååå segt. Sen är jag trött, illamående och har ont i huvudet, så jäkla synd om mig Flört.  Är hos föräldrarna på "semester" i en vecka pch det är skönt med lite avlastning.
    På torsdag är det dags för kub och jag hoppas det ligger en bebis där inne och vinkar till oss.
    BM ringde och sa att jag hade lite lågt värde på sköldkörtelprovet men det kunde vara så i början av graviditeten så det ska kollas om tre veckor. Har struma i släkten och gick på koll för detta i fem år fast det var säkert femton år sedan och nu hittar jag en misstänkt knöl på halsen så det känns sådär. Ska på massage imorgon och hon är sjuksköterska så jag ska kolla vad hon tror, det kanske bara är en förstorad körtel av förkylningen.

  • MissLillis

    Vera, vad synd om lilla Selma, hoppas hon blir bättre snart. Och ett abrupt slut för er.
    Här har vi inte hört något om dagis ännu och står väl på 30 plats på det som vi har kortast kötid till.

    Idag var vi på KUB och det gick bra, bebisen vinkade faktiskt till oss. Fick betydligt bättre värde än vi fick med sonen  (1:10 000) så vi är glada och BM sa att det var en jättefin bebis.
    Nu måste jag sova får skriva mer en annan dag.

  • MissLillis

    Vera, vad kul att det blir FET snart, lycka till. Skönt att Selma frisknade till snabbt. Vad kul med London. Vi åker på "kryssning" till Riga nästa helg, utan sonen.

    Syssling, hur gick det idag?
    Nu mår jag ganska bra, tröttheten och det mesta av illamåendet är borta. Får stiga upp på natten numera och besöka toan. Magen börjar synas och det är lite svårt att dölja, har fått tagit fram byxorna jag hade ett tag efter sonen kom. Men det lustiga är att jag inte tänker på att jag är gravid, vet inte om det är att jag inte fattat att vi lyckats själva ännu eller att det är så här andra graviditeten. Med sonen så var man så uppe i allt läste och läste på och analyserade allt. Men vi har ju UL bilderna på kylskåpet och där finns ju en bebis.......

    Idag har jag haft min sista föräldrarledighet på ett tag, jobb på måndag. Känns helt ok just nu. Sonen gjorde mig tjänsten att var sur och ledsen hela dagen (vilket han aldrig är) så nu känns det ganska skönt att slippa det.

    Sonen gillar sandlådor, brukar vifta runt med spaden, här om dagen var det en mamma som fick sanden över hela sig, när hon lyfte på tröjan var hon helt sandig på magen....... lite pinsamt för mig.
    Annars gillar han var ute och traska och titta på allt, bäst är lastbilar, bussar och motorcyklar och hundar förståss. Han säger hela tiden "ä dä" antar att det betyder "vad är det där" och pekar på saker när vi är ute och då får man säga bil, båt, lastbil och så vidare.
    Har inte fått dagisplats ännu, avvaktar ett tag till innan jag kollar upp det.

    Ha en trevlig helg.

  • MissLillis

    Syssling vad kul att du blir kallad på intervju 2, lycka till. Kul också att besöket på St Göran gick bra.


    Vera, grattis till dig också, lycka til. Och ha det så trevligt i London och shoppa inte för mycket Flört.

    Jobbet går bra, ganska lugnt än så länge. Min nya chef kom igår och sa att vi måste ha lönesamtal och jag fick en klump i halsen då jag inte har någon tjänst och min lön är då egentligen lite för hög för det jobb jag gör nu. Så sambon och jag kom på massa bra argument igår för att jag ska få behålla lönen. Idag på mötet så sa han bara att min tidigare chef tyckte kanske att lönen var lite hög (vilket jag trodde) men han visste inte riktigt hur han skulle göra så jag får behålla den plus 1 % höjning (minsta möjliga) enligt avtalet. Jag vart lite överraskad men väldigt nöjd, behövde aldrig använda några argument.
    Nu ska jag cykla hem från jobbet, spöregnade nyss så vi får se hur det går.  

  • MissLillis

    Syssling, tycker du bara ska köra på och se vad som händer. Försök få bort provanställning, vi är ju ändå så pass "gamla" och erfarna att det borde kunna skippas.

    Vera, hoppas du hade det kul.

    Fru Hageling, skönt att det börjar närma sig flytt för er.

    Vi har varit i Riga , på kryssning, över helgen utan sonen som var med farmor och farfar. Det hade gått hur bra som helst men farfar var utmattad av tempot som sonen höll. Sonen hade fått äta våfflor med sylt och grädde och det hade han tyckt var VÄLDIGT GOTT. Vi har inte introduceras så mycket sött då han är nöjd med frukt och skorpor än så länge. Fick lära mig ett knep i "babyrytmiken", de hade bjudit på kladdkaka och då hade dottern fått blodpudding och trodde det var samma sak.......

    Jag ses gärna också på förmidagen, är 10-10,30 för tidigt????? Någon som har koll på bra ställe, borde väl vara söder om stan. Kanske en liten lekplats med ett fik i närheten.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".