Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Ja, då bokar vi den 27e, kul. För mig spelar det ingen roll var vi ses. Ska vi promenera lite eller först ses på ett fik? Eller kanske det är så varm att man kan sitta ute.......

    Ja, fy bubblan vad kallt och tråkigt väder det är i Kalmar......... men det är det nog i Sholm också.

    Att Växa och upptäcka världen pratar de i min föräldrargrupp om hela tiden..... får kanske investera i den.

    Så har man fått mjölkstockning...... har tyckt i några dagar att jag har knölar i ena bröstet som inte försvinner när jag ammar, igår hade jag även ont i huvudet och var febrig..... satte mig och läste lite och hittade då att det kan te sig i att man få vita prickar på bröstvårtan, och det hade jag ju sett innan på dagen, så efter att ha petat hål kom mjölken ut och knölarna försvann efter några amningar men nu hade jag fått en ny vit prick så har stuckit hål på den också, inte så skönt men tur att jag fattade vad det var.

    Nu ska jag amma, idag har sonen förstört våra "rutin amnings tider", med att sova över en och en halv ammning på morgonen, vi båda blev växta av att mormor ringde och undrade varför vi aldrig kom upp (bor i ett hus på tomten). Tanken var att sonen skulle vaknat efter tre timmar och vilja ha mat, alltså vid 9,30, istället blev vi växta 11,00 {#lang_emotions_laughing}, skönt.

  • MissLillis

    Har glömt bort när vi ska vaccinera men det borde vara nästa vecka, måste kolla upp så jag inte dubbelbokat med något annat.

    Kul att ha både en 20åring och en 0åring {#lang_emotions_laughing}.

    Här körs sista amningen 23,00, då jag är kvällsmänniska och hellre sitter uppe sent än går upp vid 6-7.00, så funkar det för mig. Då brukar han amma runt en halvtimma och vid 24,00 sover han i sin vagn. Sedan varierar det lite men imorse sov han till 7,30 {#lang_emotions_laughing}, efter det somnade vi om och vaknade av väckarklockan vid 9,30 och då fick jag väcka honom. Hoppas nu detta beteende fortsätter när vi kommer hem från "semestern i Kalmar". Jag ger ingen ersättning men de två sista målen kör jag tätare än på dagen.

  • MissLillis

    Vanillie, vårt dag"schema" ser ut ungefär så här
    09,00 mat, sover sällan
    12,00 mat, sover oftast
    15,00 mat, kan sova lite/mycket
    18,00 mat, kan sova lite
    21,00 mat, sover sällan
    23,00 mat, somnar för natten
    Killen är alltid vaken efter amningen, det är bara efter kvällsmålet och nattmålet/en som han somnar "direkt" igen.
    Det blir ju ingen egentid med mannen på kvällen men ska väl försöka jobba på att 23,00 målet försvinner i framtiden.

    Nu är det nog dags att göra sig iordning för natten och återigen hoppas man får sova länge {#lang_emotions_smile} man kan ju aldrig veta.

  • MissLillis

    Oj, vilken värme det var idag {#lang_emotions_cool}.

    En fråga till er som ger flaska, hur mycket äter de åt gången (förstår att det är olika men ungefär)? Köpte en nappflaska i helgen och tänkte kolla om sonen tyckte det var ok. "Pumpade" för hand i morse i 20 min. {#lang_emotions_tongue_out} och det blev bara lite på botten...... men sonen gillade flaskan och tittade på mig med stora ögon när han fick (när jag ammar honom "ser" han inte mig så amningarna efter idag har han ibland slutat upp och kollat upp på mig) men det tog ju slut på 1 min. Så om jag ska fortsätta med det så måste jag köpa en pump, tänkte det kunde vara bra någon gång när man vill vara borta längre.

    Nästa vecka ska vi ses {#lang_emotions_smile}. Hur dags och vart ska vi ses? Blir 13.00 eller 14.00 bra eller vill ni tidigare? Vi kanske ska ses vid något ok fik ifall det är sämre väder annars kan man ju sitta ute och fika eller promenera. Jag vet ett bra fik vid fridhemsplan men det är ju inte kul att promenera runt där så vi kan hitta på något annat. Har ingen koll på Söder men det kanske någon har????? eller city.

    Imorgon ska vi gå in till stan och se om vi kan hitta något fint att ha på sonen efter dopet, typ flyga ett er något annat kul. På onsdag är det vaccinering.

    Idag har sonen vänt sig själv för första gången, en gång i sängen och sedan när han låg på filten, kom in och såg att han låg på magen {#lang_emotions_laughing}.

  • MissLillis

    Japp, för hand men det gör jag inte om..... Min kompis ska sälja en elektrisk pump så jag ska få testa den.

    Fiket är stort och man kan ta in barnvagnar där, tror inte man kan sitta ute så om det är fint väder kan vi istället gå till Rållis. Fiket är väl sådär men helt ok. Ligger vid Rooms gamla lokalet på Alströmmergatan.

  • MissLillis

    Japp, på torsdag.

    Idag har vi varit på BVC, sonen är idag 3 månader och var 61.7 cm och vägde 5189, så Vera vi har också en smalis. Hon sa att om han fortfarande låg så lågt på viktkurvan vid 4 månader så behövde vi nog sätta in någon mer sorts mat, kom på när jag kom hem att jag glömde fråga vad.
    Vaccineringen gick bra, bara lite kinkig idag.
    Sedan fick vi lite skäll (vår barnmorska brukar vara lite bestämd), vänja bort tummen, öva mer magträning, inte låta honom ligga vid bröstet mer än 10 min. för så snuttar han bara osv...... tar det mesta med en nypa salt, men ska öva lite mer på magen. En i mammagruppen som varit innan fick också lite "skäll".

    Kröp till korset igår och köpte byxor i den storlek jag har nu {#lang_emotions_frown}. Men idag kändes det skönt.

  • MissLillis

    Fru Hagelin, vi ska också ha 791 på dopet på lördag. Vi ska även ha 745 Dansa med.... och 928 (fanns i en ny version men du kan söka på nätet) Sov du lilla....
    Vi har hyrt en lokal som tar 30 pers. till "dopfesten" och sen hade vi bjudit runt 30 och trodde en del skulle falla bort men nu har det blivit tvärt om att det tillkommit så vi är nog 34 vuxna och 10 barn, ops...........

    Min BVC dam är bra på att måla upp senarios som tex om han suger på tummen så trycker han upp tänderna och måste ha tandställning när han är 15 och att det blir pinsamt för honom och han får inga flickvänner...... Eller att han bör ha fått i sig sin mjölk på 10 min. vid bröstet och sedan snuttar/myser han bara och då kan han senare börja strula och vill snutta/mysa mitt i natten.......ja ja, tur att man inte tar allt hon säger på fullt allvar.

    Fiket heter Ett litet kök och ligger på Alströmergatan 20 (Kungsholmen/Fridhemsplan), vi ses där 14.00 på torsdag, ska vi ses utanför om det inte spöregnar.

    Oj, vad det händer mycket i utvecklingen nu, har börjat bli säkrare på att greppa saker, är mer med, har lärt sig att somna själv i spjälsängen.
    Vi köpte ju en vagga men han har legat i sin vagn och nu börjat ligga i spjälsängen på dagarna...... så jag sålde vaggan i helgen, fick tillbaka det jag gav så det kändes bra.

  • MissLillis

    Här bajsas det högst två gånger i veckan. I tisdags när vi var med mammagruppen så bajsade "den största killen", så det gick igenom och upp på ryggen och över på mammans tröja som höll honom i knät . Hon hade inga ombyteskläder och jag var den som hade men han kunde inte ha 56 som jag hade med men tillslut hittade en annan mamma en större tshirt om han kunde ha.

    Idag har vi haft en fullspäckad dag med besök på MVC, ärenden på stan, promenad hem, hemma 40 min med amning och ombyte, middag med boule med jobbet, på vägen hem på bussen var sonen så slut (då han inte ville sova när man kunde vara med och titta på boule) så han började gallskrika och jag fick plocka upp honom, när vi steg av sa en annan mamma med vagn att han var jättesöt, så då blev han "förlåten" för gallskriket. Nu har han somnat och sover sött. 

    Jag har långt ljust hår och en helsvart brio vagn (och är bra på att komma försent men ska skärpa mig imorgon). Vi ses imorgon.

     

  • MissLillis

    Tack för en trevlig date idag {#lang_emotions_laughing}.

    Vanillie, har inte tänkt på att han har ont, så det har han nog inte. Ikväll hade det kommit en liten plutt så jag hoppas inte allt kommer i natt....

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".