Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Vanille, jag vill också se Skrattande.

    Var och vägde sonen idag bara för skojs skull när jag gick förbi BVC och han hade gått upp "mycket" igen och BM som råkade vara ledig var imponerad av att han käkar så mycket. Stackars sonen har levt ett tag på "ransonerad" mat och trott att det ska vara så. Nu har han till och med en liten kulmage Skrattande.  

  • MissLillis

    Fröken L, hur gick det med sprutan?

    Hmmm, sonen har fått mer fart på magen när han får ersättning och gröt.

    Nu är stora temat i vår föräldrargrupp, sömn. Alla verkar kämpa för att få sina små att sova hela natten utan att vakna och utan att behöva amma, tror en av sju har lyckats någolunda (de flesta ammar 2-3 ggr). Sonen sover 10 timmar varje natt utan att vakna (eller han kanske är vaken men väcker inte oss i alla fall) och har gjort det ett bra tag och innan dess sov han i snitt sju timmar. Känns nästan pinsamt att berätta det när alla klagar på att de inte fått sova en hel natt sedan väldigt länge. Fast jag är jätte stolt över sonen, hoppas bara det håller i sig. 

    Föresten när era barn äter smakisar eller gröt, har de då med händerna i munnen och geggar runt maten???? Verkar bara vara sonen i föräldrargruppen som gör det.

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, vi har också en stor kille (9kg) i vår föräldrargrupp, han ammades två gånger per natt men sedan två veckor sover han 9 timmar per natt. De "nekade" honom mat en natt och tröstade och lät honom gråta tills han somnade, första natten var jättejobbig men nästa natt vaknade han bara någon gång och sedan dess har han sovit.

    Vera, vår kille vänder sig över allt, sista är att han vänder sig i sin liggvagn, inte bra tycker jag. Är också lite rädd att han ska hamna på mage när han ska få sova i sin spjälsäng efter sommaren men eftersom han vänder sig i vagnen (som han nu sover i) är det ju ett bättre alternativ. Ikväll var vi ute på premiärtur med sittdelen, oj vad han tyckte det var kul, ska ta den när vi ska till BVC för 5mån koll imorgon.

    Vanillie, vi kommer att åka 40 mil på semester (Kalmar), men sen flyger jag hem. Ska bli intressant att se hur bilfärden går, min pappa ska även åka med så få se om han är helt utmattad efter resan. Sonen sover inte så långa pass längre på dagen så vi får hoppas han nöjer sig med några "sprattel pauser".

    Fru Hagelin, kul att höra av dig. Trist att du inte trivs men hoppas det blir bättre.

    Ikväll har jag sprungit en runda sedan gick vi och badade, det var 23 grader så det var väldigt skönt.

  • MissLillis

    Fru Hagelin, vilken fin kille, ser ut att trivas i soffan.

  • MissLillis

    Vera, vi använder också Dr Brown och de funkar bra. Det finns en standard modell och en wide neck modell, vi har standard. Tror de är lite olika i sugdelen och då även i flaskan. Men tänk på att köpa 2,5 dec. flaskor de som är 1,2 är för små. Kolla också att du får den "sugnappen" som passar välling, är större hål än de vi använder just nu.
    När sonen började gå ner i vikt så skulle vi lägga till ett mål med havregröt (finns i affären från 4 mån.), så om du vill kan du ju testa det redan nu. De kommer ju ändå börja med gröt/välling senare.

    Vi var på 5månaders kontroll i torsdags och sonen vägde nu runt 5.9 kg och var runt 64cm lång. Fick spruta och grinade lite, har nu två bulor på benen.

  • MissLillis

    Fru Hagelin, vad skönt att det gick bra idag och att du fick en bra BM.

    Sonen ÄLSKAR att äta och verkar gilla allt, igår fick han avokado och det tyckte han var super. Min tanke är nog att göra maten själv men vi får se....... tänkte börja ge lunch när han är 6 månader, nu får han bara smakisar.
    Han är nästan alltid på gott humör och nu tycker jag han utvecklas så fort.

    Måste få skriva av mig lite, ni behöver inte läsa....... Känner mig lite ledsen och på dåligt humör. Har nu haft två veckors "semester" och tillbringat den med svärföräldrarna (lantställe) och mellanlandar just nu hemma en dag för att sedan åka till mina föräldrar i två veckor. De har så mycket kommentarer, tips och viljor.....  Vi/sonen har en rutiner så mat och sovtider är de samma varje dag och det har fungerat för oss alla mycket bra. Har nu fått höra hela tiden, men är han inte trött nu eller hungrig och då får jag dåligt samvete även att jag känner min son bäst. De vill också att sonen ska bli stor och köpt en "pipmugg" till honom som de helst hade sett att han drack vatten ur (har förklarat att hans mage är så liten och den behövs fyllas med näring och inte vatten), han fattade dock inte riktigt konceptet och slängde den i golvet. Mina föräldrar har också varit på besök och då är de likadana... ville tex att jag skulle ge sonen en bananbit från pizzan och grädde. Sonen ska alltid ha med tummen när han ska äta (suger in maten), så då brukar vi i några tuggor hålla i hans händer och avleda honom så han får öva sig på att använda gomen och tungan (han protesterar efter en stund och då slutar vi), svärmor sa att det skar i hennes hjärta när vi gjorde så...... blir så jäkla trött, har sagt till att det är min/vår son och vi gör som vi vill och då blir de sura och undrar varför vi inte kan ta några råd/tips.
    Sedan är jag också ledsen för att min mjölk i princip har försvunnit och sonen blir frustrerad och ledsen när det inte kommer, skulle ju helst viljat amma ett tag till, i alla fall några av målen, men får nog ge upp snart. Till råga på allt har jag mjölkstockning då vårtan har täppt till några gångar så jag får sitta och pilla med en nål.........
    Har egentligen lust att stanna hemma och ha semester med min lilla familj och inte umgås med någon. Sambon har dock inte samma behov och tycker det är skönt med lite avlastning i att passa sonen så han kan ta det lugnt. Ja, ja det blir väl bättre snart..... sorry för mitt tråkiga inlägg.

  • MissLillis

    Åh vad kul att det börjar komma tänder.

    Vera, gu vad trist för sambon och jobbigt för dig med extra pass.


    Har inte tänkt på vinter kläder ännu. Men de lär ju sitta i åkpasen så man kanske inte ska ha något allt för tjockt. Svärföräldrarna har alltid försett kusinen med vinterkläder och sagt att vi får överta dem, det är bara att kusinen är född i augusti så det är ju tveksamt om de kommer att ha samma storlekar under vintern.

    Sonen sover nu i spjälsäng men efter en natt med en massa "runthasande" i sängen så har han nu fått en rullad badhandduk runt sig (som han är van vid), så i natt gick det bättre, men han hade hamnat på mage i alla fall. Sonen häver sig också upp så dut var dags för spjälsäng. Tänk vad stora de redan blivit.


    Är nu hos föräldrarna, funkar bättre för här kan man ju säga till på ett annat sätt. Har sagt till mamma att jag vill inte ha kommentarer eller "råd" om jag inte ber om det. Igår sa hon något som sårade men som hon nog inte förstod, undrade om hon fick ge sonen filmjölk, nej sa jag, jag ska amma och då sa hon till sonen att mammas mjölk är kanske lika sur som filmjölken, syftandes på att min mjölk börjar ta slut (inte så kul att höra när man har dåligt samvete för att troligen inte kunna amma sonen mer än någon vecka till).

    Här har jag också testat med burkmat och det tyckte sonen var sådär, hade en konstig min först men sen käkade han på..... men när jag bytte till gröt glupsade han i sig i ett snabbare tempo. Men som jag sagt innan så är avokade absoluta favoriten.

    Hittade en länk med barnmatsrecept www.barnmat.net

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, har er kille kudde när han sover, tänkte då han ligger på mage? Sonen vänder sig också på natten och då kändes det lite lustigt när han låg ner i kudden.

    Här har jag fallit för frestelsen och köpt majskrokar (hade jag INTE tänkt), sonen i princip slet den ur min hand och började suga... har ätit fyra under dagen. Funkade bra när vi andra satt och åt så fick han också äta lite.

    Har nu bestämt mig för att sluta amma (känns lite trist), så sonen fick sista målet i morse (han var dock inte ledsen efter målet som han kan vara ibland så det kändes skönt). Imorgon blir det gröt till frukost istället.

  • MissLillis

    Syssling, har läst på flera ställen att om man avser att ge gröt varje dag så ska man köpa "fabriksgjord", för den är då berikad. Vi kör med Nestle mild havregröt, var en av de som var från 4 månader då vi började. Idag satt sonen och sa mmmmm mmmm hela tiden och åt upp sin 1,5 portion. När jag sedan erbjöd mosad banan som efterrätt (brukar han inte få) sken han upp och satt och log och smaskade i sig en halv banan.
    Kul med babysim, ska också boka det. Vi har fått låna röda badbrallor med rosa hjärtan på Skrattande, han är väldigt söt i dem.

    Japp, ny träff vore trevligt.

  • MissLillis

    Hmm, tror inte direkt det är någon näring i majskrokar, kanske ungefär som popcorn för oss...........

    Fröken lycklig, ha en trevlig kväll.

    Vera, skönt att mannen fått komma hem men trist med "sjukdomar"

    En "pinsam" fråga till er som har pojkar, men ska man rengöra snoppen och hur.......... var sambon som kom på, har inte tänkt på det då det inte ingår i "min dagliga rutin" Skäms.

    Också hur ser era små´s matintag ut? Funderar lite på vad sonen´s fem mål om dagen ska innehålla (nu när vi mer ska övergå till mat och jag slutat amma). Nu ser de ut så här:
    9,00 Gröt + frukt ibland
    12,00 Ersättning, men ska snart byta till potatis/pasta, fisk/kött och grönsak
    16,00 Ersättning
    19,00 Gröt + frukt ibland
    21,30 Ersättning

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".