Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Så var dopet gjort, sonen skötte sig utmärkt och tittade storögt på allt som hände i kyrkan, den enda som tyckte det var lite jobbigt var min bror som var fadder, är inte van att hålla bebis i en halvtimme på en arm. det blev väldigt lyckat med fina psalmer och många gäster.
    Sedan hade vi fest i kvarterslokalen med smörgåstårta, jordgubbstårta och bullar och det gick också super MEN är lite lessen på mig själv för det "enda" jag tänker på när jag tänker på festen är när min sambos bror är klar med smörgåstårtan ( men mer än hälften av gästerna fortfarande äter), öppnar köksskåpen och tar fram kaffemugg och häller upp och öppnar kylen och tar fram mjölken och serverar sig själv, därpå följer sambons pappa och sedan kusinens fru..... alla rotar i skåpen efter muggar....... när pappan kommer fram en andra gång och ska hämta åt någon annan får jag NOG och säger till att vi har inte börjat servera kaffe ännu och det är inte så trevligt när de rotar runt själva....... fattar inte vart deras hyfs tog vägen....sambon som inte var där då blev helt paff när jag berättade. När pappan (som jag annars tycker MYCKET om), kommer och vill ha påfyllning säger jag till att du har redan fått din del {#lang_emotions_wink}.

    Sonen fick många fina presenter, böcker fina träleksaker, kläder osv.

    Hur har ni blivit firade idag? Min sambo som inte är van vid att man firar allt (som jag är), sa att jag får en present när sonen kan fixa den själv...... så jag lär få vänta, men jag har fått mycket gos med sonen.

  • MissLillis

    Välkommen tillbaka Kuddigt.

    Vera, hade också preppat sambon i flera veckor innan men tydligen funkade det inte. Vad kul att du fick en fin blomma.

    Vanillie, japp, det kommer du nog göra....... har kommit på mig själv att jag gör det. Just nu har det här gått lite väl många dagar och då helt plötsligt känns det som man är tillbaka i hopp/analys om att det kanske kan bli något MEN chansen för det är ju minimalt och sonen skulle ju vara väldigt liten..... men som sagt tänket har kommit automatiskt.

    Är det någon som gått livräddningskurs med Röda korset i Sholm? kostar det något?

    Har fått en snorsak men inte behövt använda den ännu.

  • MissLillis

    Jag skrapade av lite på ett päron igår och så fick sonen smaka, det åkte runt i munnen och sedan kom det mesta ut. Har testat med banan också men det var lättare och få ner.

    Så har man blivit påhoppad för att man är 70-talist och har barnvagn.  Vi åkte buss till Rosendal med mammagruppen förra veckan och på bussen var det en dam (40-talist), som började prata och sa att vi hade det bra, vi sa att det har vi verkligen..... sen började hon..... på 80-talet när hon hade barn fick man bara rum med en barnvagn per buss om man ens kom upp på dem etc. Vi 70-talister tog allt förgivet och gick i bredd, flyttade aldrig på oss, var ohövliga, trängde oss före rullatorer och så vidare. Sa till henne att sluta då hon inte kände oss och hade ingen aning om detta gällde oss och man kan inte bara hoppa på folk och att jag också kunde dra en massa generella saker som 40-talister gör, då blev hon tyst, sa förlåt och hoppade av nästa hållplats. Blev lite paff först men sen mest arg, då inget av det hon sa stämde på mig, men hon insåg väl det och steg av.

    På onsdag har vi mammagrupp med barnmorskan och då ska vi prata om mat och dryck, ska bli intressant. Ska passa på och väga sonen då och se om han gått upp något.

    Igår ar min bror barnvakt tre timmar och jag och sambon var ute och åt, trevligt med lite egen tid. Min bror och flickvän sa att de kan göra det en gång i månaden, lät bra.

  • MissLillis

    Tänkte försöka åka och köpa en "matstol" imorgon och sedan börja med smakisar, så han kan sitta med oss och äta.

    Hmm, är inte alls intresserad av fotboll.

    I onsdags hade vi föräldrargrupp och passade då på att väga sonen som hade gått ner, vägde samma vid 16 veckor som vid 10 v Förvånad, alltså 4945g, fick en tid hos BM dagen efter och då vägde han 5045, hade gått upp 100g, bra jobbat. Ska nu försöka gå dit i början av nästa vecka och väga och sedan har vi 4 mån kontroll på fredag, så då hoppas jag han har börjat gå upp igen. Hon tror det beror på att jag har mens och hade det förra veckan och då har mjölkproduktionen gått ner. Hon vill att jag avvaktar med ersättning och hoppas att amningen kommer igång bättre denna veckan. Han är väldigt aktiv och rullar från rygg till mage och tillbaka igen, så jag är inte så orolig men han borde ju väga lite mer.

  • MissLillis

    Vägde sonen idag, vägde samma som i torsdags Rynkar på näsan, få se vad han väger på fredag när vi har 4mån. kontroll.
    Här har vi startat med palsternacka som sonen verkar tycka är ganska gott.

    Vera, vi diskuterade det där med egen tid på mammagruppen och alla hade samma "problem". Min sambo cyklar, i vanliga fall 6ggr i veckan och nu har han dragit ner det till 4ggr, men det är ändå för många gånger tycker jag medans han tycker han är generös......... Ikväll fick han cykla och när han kom hem (och han kommer sällan hem innan 18-18.30, så det är ju inte så många timmar att spela på) fick han duscha och klä på sig sedan gick jag ut och sprang....  och då står de i fönstret och vinkar ed sonen när jag springer förbi andra gången och när jag kommer hem klagar han på att han inte kunnat äta (han vill njuta av sin mat inte äta samtidigt som han måste ha koll på sonen). Min heliga timme på onsdagar, att titta på Grays A, helt plötsligt vill han också se på denna serie (aldrig varit intresserad innan), och eftersom jag är bäst på att underhålla sonen så är han bredvid mig i soffan och jag har halva fokuset på tvn och andra på sonen...................
    Men min sambo är medveten om detta och upskattar verkligen all tid jag lägger på sonen men det hjälper ju inte alltid mig. Hade två dåliga dagar förra veckan då jag var väldigt sur på honom.

    Fru Hagelin, välkommen till Stockholm.

    Dags att sova.

  • MissLillis

    Här är det tyst.

    Var på 4månaders kontroll i fredags och sonen rulla runt på skötbordet och började "speja", fick beröm för att han var så framåt i utvecklingen. Men hade tappat i vikt sedan 3 månader och väger nu mindre, strax över 5 kg. Så nu har vi fått börja mata havregröt och har han inte gått upp ett visst antal gram tills på torsdag ska vi nog få börja med "special ersättning", för att få upp vikten.
    Oj vad kletigt det blir när han äter gröt, vill ha in händerna hela tiden och igår tog han tag i skeden och matade sig själv. Högst upp på sonens önskelista står att kunna krypa, gör tappra försök, men måste ju få upp överkroppen, men jag gissar på att han kommer att vara tidig.

  • MissLillis

    Syssling, vad kul att han kan prata lite. Jag har köpt Nestle Mild havregröt, var den som stod från 4 månader på. Såg i en annan affär att Semper också har ett alternativ.

    Vera , fick inte se Greys A, då jag var ute med jobbet. Missade även reprisen igår.

    Var ute med jobbet i onsdags och hade då pumpat ut och kollat så sonen tyckte flaska var ok. När jag om hem hade han vägrat äta från flaskan och då inte ätit på 5 timmar, (brukar inte funka på kvällen), jag tyckte det verkade konstigt och testade med flaskan och då smaskade han på. Sen testade sambon och då bara skrek han, så tydligen var det fel på personen som gav maten inte flaskan. Så nu få sambon försöka mata lite av smakportionerna.

    Fröken Lycklig, vi köpte den "billiga" på IKEA. Köpte även en kudde som finns till och även brickan. Vill att sonen ska ha sitt "egna bord" istället för att sitta och kleta på "vårt". Ha fått sätta en kudde bakom huvudet så han inte ska dunka i det. Men tycker stolen funkar bra, även lätt att montera ner och ta med tex till landet.
    Hur gick det på BVC?

  • MissLillis

    Har inte varit på stranden men läste något intressant igår... att sand reflekterar 25 % av solljus och vatten/havet "bara"10 %, det hade jag inte trott.

    I torsdags när vi skulle väga sonen hade vi fått ett mål på 120g men sonen hade bara gått upp 5g Förvånad. Så då fick vi instruktion att till två av målen lägga till ersättning (oj, vad han tycker det är gott) och ett av målen fortsätta med gröt. Fick komma tillbaka idag och väga och då var målet att han skulle gått upp 80g men han hade gått upp 180g Skrattande. Så nu ska vi fortsätta med tillägg, vilket känns väldigt bra. Sonen är så duktig att han håller flaskan själv och suger i sig.
    Idag var vi och klippte av tungbandet på Danderyd, sonen blev lite ledsen och har varit kinkig i eftermiddag. De sa att det skulle blöda en droppe blod men det har blött mycket då han hela tiden ska pilla sig i munnen. Var på föräldrargruppen i kväll och efter en stund var det en tjej som med fasa "skrek", det blöder ju från hans mun...... BM var snabb som attan att säga att det var ok och han hade "opererat" sig. Hoppas det slutat blöda tills imogon för det är väldigt jobbigt för honom och alla kläder, leksaker, snuttefilt, mina kläder blir ju blodiga.

  • MissLillis

    Vanillie vilken fin picknick tjej ni har. (jag kunde inte ladda upp, kan det vara att jag har förstora bilder?)

    Vera grattis i efterskott. Ops, jag hade aldrig kunnat lämna sonen sådär, man vet ju aldrig vart han har rullat iväg eller ätit upp halva tidningen.

    Vad kostade era strandtält och var det solskydd i tyget?

    Enligt vår BM så är det ABSOLUT FÖRBJUDET att bada, tror dock ingen av oss kommer följa det. MEN det är viktigt att ta av sig den blöta och kalla överdelen direkt och inte vara i så länge i kallt vatten.

    Vår BM säger i första hand färskt, sedan fryst och sen på burk. Här har vi ätit majs två dagar, jag köpte fryst. Imorgon blir det gröna ärtor.

    Blödningen stannade av under natten som tur var.  Man brukar märka att tungbander är för tight direkt när spädbarnet inte kan amma så bra. Sonen har inte kunnat få ut tungan mer än till läppen och jag har hela tiden frågat om det inte är för lite, men det har man inte tyckt. Nu fick jag en remiss då han har minskat i vikt och han aldrig visar tungan och även att han inte tar napp. Läkaren sa att han tyckte det skulle göras. Fick ett blad och där stod det även att det senare kan påverka uttal av vissa bokstäver, man måste även kunna slicka sig om munnen för att få bort matrester osv..

  • MissLillis

    Vår BM är lite speciell och hon tycker det är onödigt att ge frukt för det är så sött och gott så det kommer de lära sig äta i alla fall. Så jag kör på med grönsaker.....

    Nu fick jag nog till det, här är sonen.


Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".