Inlägg från: Vanillie |Visa alla inlägg
  • Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    fröken lycklig: haha ja, snacka om att man fotograferar sina ögonstenar.
    Har en blogg där jag lägger upp nya bilder på Alice varje dag för vänner och släktingar som vill se så här fotar vi varje dag!!
    (om nån vill kika in så kan jag inboxa er adressen..)
    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    Här är en till som geggar runt i munnen med fingrarna! Hon verkar tycka det är väldigt roligt med!

    Jag kommer också börja ge välling vid 6 månader i hopp om att hon kommer sova bättre. Vi ammar 3-4 gånger varje natt!
    Hon får ersättning vid läggdags vid 20-tiden och då sover hon oftast till 24-01 tiden men sen där efter sover hon bara 1-2 timmar i stöten och vill amma varje gång hon vaknar!!
    Tror inte att hon är hungrig då egentligen utan det är nog för att komma till ro för hon brukar sonma snabbt vid bröstet igen.
    Har också testat att bara ge nappen men då blir det gallskrik! Så det är lugnast att amma... Men vem drömmer inte om att få sova en HEL natt!!! Vilken dröm!

    Fröken lycklig: vad härligt med gotland! Det är en annan dröm jag har.. har aldrig varit där! Men det lockar! Nått år ska jag dit!

    vera: Alice klarar värmen fint. Men som Selma så blir hon väldigt varm på huvudet!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    vera: Ja det är lite otäckt om dom hamna med ansiktet neråt madrassen. Alice vägrar helt somna på mage. Hon kan inte slappna av alls så. Hon ligger bara och reser på huvudet. Har försökt få henne att lägga ner huvudet och vila, men hon vägrar så hon lär nog sova på rygg ett tag till..

    Jisses vilka varma dagar vi haft nu! Tycker det är svårt att hålla henne sval! Skuggan hjälper ju knappt! Har fönsterna öppna dygnet runt men ändå blir hon jätte varm när hon ska sova eller amma!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    Fru Hagelin: Vad trist att höra att du vantrivs! Men som du säger, man vänjer sig oftast till slut. Det blir säkert bra när allt är klart!
    Ser att Du skriver att Felix redan fått en tand?! Vad roligt! En eller flera? Här väntar vi spännt på Alice men än så länge syns inget!
    En nyfiken fråga, hur känns det att amma när han har fått tänder/tand? Har funderat över det och det låter ju inte så skönt! Men det kanske inte känns...

    Imorgon ska Alice på läkarkontroll. och även få vaccin igen! Ska bli så kul att se hur mycket hon väger nu för vi har inte vägt på säkert en månad!

    En annan ska vi funderar över... Hur lång tid är rimligt att ha dom i bilen för att åka på semester? Hur resonerar ni?
    Jag skulle så gärna vilja till Ullared men vi har 4 timmar dit! Känns ju på tok för länge för Alice. Semestrar ni hemikring i sommar?


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    vera: Vi använder Dr Browns flaskor. Dom är med en ventil i som förhindrar att dom får i sig luft och får magknip! Funkar jättebra tycker jag.

    Fru hagelin: Söt liten gosse!!

    Har med funderat lite på att börja med sittdelen i vagnen nu. Alice gillar inte alls att ligga ner längre om det inte är sovdags! I förgår när jag var i stan fick jag bära henne!! Ganska svårt att köra vagn med en hand och bära med den andra

    Alice fick sin 5-månaders spruta i onsdags. Det var inte särskilt kul tyckte hon men det gick över nästan direkt!
    7360g. och 65 cm! Oj vad dom växer!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    Här ger vi barnmatsburkar. Hittills har hon bara fått dom som är från 4 månader men idag köpte jag dom som är från 5-6 mån. Vi har nog gått ifrån dom små smakisarna nu och jag ger mer. Hon äter ju så gärna.
    Hon får gröt på morgonon och nån rotfrukt på eftermiddagen när vi äter middag. Där emellan kan hon få lite fruktpuré.
    Tycker det är svårt med att veta hur mycket och hur ofta dom ska ha. Och om man kan byta ut och dra ner på ammingen. Men jag märker att vi ammar mycket mer sällan nu på dagen än förrut.
    Skulle vilja sluta amma helt på dagtid vid 6 månader och bara amma på natten.

    Här sitter Alice också helt själv nu. Långa stunder sitter hon och leker själv uttan att trilla. Men än så länge sitter hhon bara i sänger eller på filtar. Litar inte på att hon sitter så pass bra att man vågar sätta henne på golvet.

    Ett tips som jag fick är att köpa en liten uppblåsbar barnpool och lägga en filt i. Det har vi gjort och där i vågar man sätta henne utan att man måSte passa. För det är mjukt att falla ändå.


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    MissLillis: iblan kan man behöva få ur sig lite skit! Visst är det drygt när föräldrar/svärföräldrar kommer med dumma tips/råd eller idéer om ens sätt att sköta om dom små.

    Pilla med nål!! Det låter jätte läskigt!! Det är trist när inte ammningen funkar. Här är det tvärt om. Alice är inte alls sugen på att amma längre och min mjölk vägrar sina. Jag är så trött på att gå med uppsvälla mjölkstinna bröst. Har jag tur så kan jag få henne till att amma i gång på dagen, nattetid ligger hon väldigt gärna och snuttar men hon äter knappt.
    Jag har ju ingenting emot att sluta amma men när mjölken fortsätter att rinna till är det drygt! Jag hoppas det avtar snart!

    Nu ger vi Alice gröt till frukost, burkmat till lunch, grönsakspuré till middag och ersättning på kvällen. Där emellan får hon lite frukpureér.
    Jag hoppas verkligen att det räcker och att hon får i sig tillräckligt med näring.

    Alice har fått sin första tand nu!! Den är inte uppe ännu men översta kanten syns! Hon verkar ha mest ont av den på nätterna för då vaknar hon ofta och gråter och gnor med händerna eller filten i munnen!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    syssling: här kör vi på äppel-päron gröt. Köpt, från 6 månader. Alice älskar den. Jag har också hört att dom rekomenderar köpt gröt i stället för hemlagad för att det är en massa nyttigheter tillsatta i den köpta gröten.

    Skönt att höra att fler är i sluttampen av ammningen. Fast jag har velat sluta länge och fast att Alice inte är särskilt intresserad längre så känner jag mig jätteosäker på det här med att sluta. Just för att jag är rädd att hon inte kommer få i sig tillräckligt med näring! Nu ammar Alice bara nattetid.

    Hur mycket fruktpuré ger ni som efterrätt? Kan man ge dom det som mellanmål också? Räcker det?

    Miss lillis: Här har vi gett majskrokar sen hon var 4 månader. Hon gillar dom. Dom kan väl inte vara så onyttiga?

    Vad gäller vinterkläder så har jag ingen aning ännu. Men tänker lite som hagelin. oftast är dom ju nerbäddade i åkpåsen så det blir nog en lite tunnare variant av overall när hon ska åka vagn iallafall..


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    Vera: Hoppas att S kryar på sig snart! Förstår att det måste vara jobbigt och oroligt! Vi håller tummarna på att han snart är p åbättringsvägen!

    Fur hagelin: Jo, det var jag som ville sluta amma direkt! Men pga Alice mage så höll jag ut och fortsatte. Hennes välbefinnande före mitt så klart!
    Vad tråkigt det låter med huset och flytten och allt! Lider med dig! Hoppas verkligen att ni får rätsida på alla bekymmer.

    Syssling: Mysigt med stranden! Vi har varit ett par dagar på Öland och där vi var fanns pool. Så Alice fick bada i barnpoolen. Hon gillade det efter ett tag.

    Här hemma målas det trappgrindar idag! Vi fick tag i begagnade men dom var bruna. Så nu ska dom bli vita!
    Än så länge behövs ju inga grindar men Alice har börjat ta sig framåt i gå-stolen så det är rätt så sköt att ha dom på plats ändå. Tids nog behövs dom!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie
    Fröken Lycklig: Ja, man kan tyvärr inte skydda dom från att slå sig varje gång. Alice slog sig för första gången i dag här. Hon satt också upp, välte och slog huvudet i en hårdare leksak. Brukar bara låta henne ha mjukare saker när hon sitter själv så men nu hade det råkat hamna en hård där. Hon blev jätteledsen. Men fick som tur var inget märke!
    Jag fick då dåligt samvete och kände mig urusel. Men tyvärr hör det väl till och det varväl  knappast sista gången hon slog sig. Men det gjorde ont i hjärtat!

    Härligt att ni fortfarande har strandväder förresten. Här har det regnat idag. Tycker det känns i luften att hösten är på gång!
    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".