• Svar på tråden Hörselskadade och döva barn del 4
  • Lycka 1

    Happarna kom fram till sist!
    Jag tjatade på Novali hela helgen att hon skulle ta fram dom och hon visade olika platser hela tiden. Men på måndagmorgon när jag sätter på mig en fleecejacka så känner jag att jag har något i fickan. Gissa vad?
    Där låg dom små rackrarna!
    Fyy mamma att skylle på dottern sådär

    Novali kommer ner till ca 30db från 70 med sina happar.
    Tyvär så har hennes hörsel blivit sämre och sämre för varje mätning vi gjort. För bara lite mer en 1 år sedan låg hörseln på ca 50db.
    Så för oss känns det jätteviktigt att lära oss teckenspråk men jag personligen tycker det är jättesvårt och sen är nog jag alldeles för feg också. Är så rädd för att göra fel hela tiden...

    Zharmy: Det var jättekul att träffa dig!
    Synd bara att jag inte kunde prata med dig. Hade vi träffats sista dagen på veckan efter en veckas kurs så hade jag nog kunnat prata lite iaf.
    Hoppas vi träffas igen någon gång! Våra döttrar skulle nog leka bra ihop


    **Linus -01** Linnea -02** Novali -07**
  • Zharmy

    jag gjorde samma beskyllning en gång. Lea hade inte happar på sig, jag funderade och tyckte mig att hon hade på sig nyss så jag frågade var de var- hon behövde ej ha på sig dem men måste veta VAR den var pga min egen försvann strax före jag misstänker att hon slängde den i papperskorgen för hon var inne i en period hon ville slänga papper där (hon var liten då). Efter lite irritation osv på henne tills pappa kom hem och sa nää han hade tagit av dem och har dem. Lea sur , sade "mamma dum arg jag har inte kasta!". Söt... jag dum ja.. förlåt... haha..

    Nu är det inga problem., hon har på sig dem. vill hon ta av dem frågar hon eller tar av och ger mig eller lägger på bordet så inte lillasyster på 7 mån tar dem. Skönt att hon e ordentlig nu. :)

    Lillasyster käkar happar! :)

  • Lejon Sthlm

    bra länk till ljuddämpn. i hemmet med br tips om mterial o även ställen att köpa på


    läste om att den här filten man kan ha under duken på köksbordet finns på panduro, säljs den på fler ställen?? har problem me tassar på våra köksstolar tycker de alltid släpper o man är på dem hela tiden, finns de ingen variant som sitter kvar så man slipper raspet från köksstolar jämnt o ständigt...

  • Joffe
    Lejon Sthlm skrev 2010-11-15 12:07:24 följande:

    bra länk till ljuddämpn. i hemmet med br tips om mterial o även ställen att köpa på


    läste om att den här filten man kan ha under duken på köksbordet finns på panduro, säljs den på fler ställen?? har problem me tassar på våra köksstolar tycker de alltid släpper o man är på dem hela tiden, finns de ingen variant som sitter kvar så man slipper raspet från köksstolar jämnt o ständigt...


    Jag köpte bordsfilt i en vanlig tygaffär.
  • ErikaFika

    jag köpte bordsfilt på ohlssons..
    Vi har tassar från ikea, för oss funkar de.. Tennisbollar är ju en annan grej, inte så snyggt kanske ;)

    Är det någon som har nåt tips om vad man kan ha under köksbordet. Där köksbordet står är det parkettgolv. Eftersom lillebror är dryga året så vill vi inte direkt ha en tygmatta under eftersom den skulle få tvättas varje dag. Men det smäller så otroligt högt så fort ett bestick ramlar ner..

  • Mammisopappis

    Hur lång tid tar det från man gör avtrycken i öronen tills man får happarna? Och hur har ni gjort när ni börjat med dom? Min dotter är 2.5 år och ska göra avtrycken på fredag. Hon kommer nog inte bara tolerera att dom ska vara på.....hon är ganska jobbig att bara få på kläder på morgonen. Under denna tiden är man hemma då eller hur gör man. Jag och min man jobbar ju 100% båda. Jag önskar att jag kunde vara hemma och ta hand om allt och kunna vara stolt över att ta hand om barnen och få allt att fungera.

    Jag misstänker att det blir ganska jobbig tid framöver med detta.

  • pusslan02

    Hej alla!
    Tack för att den här tråden finns :)
    Min lillepojk är tre mån snart, fick veta idag att han inte hör, det de kan säga så här långt är att i alla fall har en väldigt svår nedsatt hörsel (vet ej än om han är döv) de får en signal i höger öra vid stark ton.
    Bröt ju såklart ihop idag också, det tar liksom aldrig slut...
    Michael har även downs syndrom, sköldkörtelproblem och hirschbrungs sjukdom. Nu är ju detta en tråd för hörseproblematik så jag ska hålla mig till det :) Skulle gärna vilja ha lite tips och råd på hur jag kan stimulera honom redan nu? Vad man kan göra och så... det blir ju säkert hörapparat och specialister, habilitering osv i Lund snart men jag är ju såklart ändå orolig (som att det inte är nog med allt det andra...) Finns det ngn här som har barn med downs syndrom som skulle vilja prata lite med mig (eller ngt utav de prblem som min son har?) Om inte pratar jag gärna med alla er andra också för hans hörseln är ju såklart det jag tänker på mest just nu!!
    Kram
    Karin och Micah

  • ErikaFika

    Pusslan02: Välkommen hit och grattis till sonen!
    Som svar på din fråga om det finns någon annan här som också har barn med hörselnedsättning och downs syndrom så finns det en tjej som kallar sig för Anneh som brukade hänga här i tråden vars son också har downs syndrom och även hörselskada. Om du går tillbaka några månader i tråden hittar du henne nog.

Svar på tråden Hörselskadade och döva barn del 4