Inlägg från: solstråle07 |Visa alla inlägg
  • solstråle07

    Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010

    Licens To Kiss skrev 2010-03-11 09:52:06 följande:
    Hoppar in.Min söta underbara lillgamla dotter har lugnat ner sig sen sonen kom. I början var hon ihärdig och var väldigt mycke mamma men nu har hon lugnat ner sig. Skönt för alla heheIgår höll jag på i köket och hade sonen i babysittern i köket. Han somnade där så jag gick in till v-rummet i stället och de fick jag utskällning utav dottern för. Hon sa, du lämnade lillebror i köket i babysitter usch va du är elak. Jag sa då att "ska jag lyfta upp honom och han kanske vaknar" Du är elak får jag till svar.
    Hihi.. Dom är för roliga..:)

    Första tiden gick det bra här hemma med storasyster, men sen förra veckan blev det mycket svartsjuka på lillebror & även oss föräldrar. Men nu denna vecka har hon varit jättegullig mot sin lillebror. Hon är ju lite för hårdhänt många gånger & vill gärna ha sitt ansikte mitt i hans, när hon pratar med honom. Då blir han ju rädd, men nu har hon legat & gosat med honom, & pratat på bra avstånd. Då blir han glad & ligger & skrattar åt henne- vilket hon då tycker är kul! Vi har ju försökt förklarat det, men det är för svårt att förstå för henne verkar det som. Men nu kanske hon SER att han är ju roligare om man gör som mamma & pappa säger... Vem vet!!! Men sen har vi ju 3-års trotsen, och den finns ju där, även om hon inte har något syskon:(

    På morgonen idag sa hon att hon skulle leka med lillebror när han blivit större, & sparka fotboll & hålla handen....=)
  • solstråle07
    Kazeer skrev 2010-03-11 19:42:31 följande:
    Hittat hit!Jag är som en zombie nu ikväll. Var uppe och matade Oskar 2.45 i natt ... och sedan kunde jag inte somna om. Jag kände att det var inte ens lönt att försöka gå och lägga sig. Så nu är jag trött. Det blev inget sova av under dagen, eftersom Gustav var hemma från förskolan.Oskar sover i alla fall bra på nätterna. Han vaknar fortfarande var tredje timme och vill ha mat men sedan somnar han snabbt om i spjälsängen.
    Likadant här, Milo vaknar var tredje till fjärde timme & vill ha mat. Men somnar om direkt efter. Så skönt!!! Storasyster åt länge, men mer sällan. Hon sov 6-7 timmar på natten redan vid 2 veckors ålder=)
  • solstråle07

    Usch, jobbigt när dom små är sjuka:( Hoppas han kryar på sig snart! Här har vi än så länge klarat oss, lite snorigt för någon vecka sedan bara, men Milo har klarat sig iaf.

    Vi ska oxå döpa. Döpte storasyster så då får vi ju döpa nu oxå känns det som;) Egentligen hade vi inte tänkt döpa med storasyster, men till slut så gjorde vi det, & slog ihop ett dop med brorsans dotter (är 5 veckor mellan dom, & samma släkt- tyckte vi var jättebra). Vi är inte troende här heller, men som sagt så får dom ju möjligheten nu, och mycket är ju för traditionen..

    Bra att du påminde om det förresten, måste vi ju kolla upp nu

  • solstråle07
    Kazeer skrev 2010-03-14 08:18:01 följande:
    God morgon!Är det någon som vet hur man märker skillnad på en vanlig förkylning och RS-virus?Oskar är jätteförkyld. Snorig i näsan och nu börjar han få hosta, som låter slemmig. Han äter mindre portioner men i gengäld oftare. Det låter jättemycket om honom, när han andas.
    Men stackars Oscar{#lang_emotions_frown}, hoppas han snart kryar på sig! Har tyvärr ingen aning om skillnaden.
  • solstråle07

    Hoppas alla som är sjuka snart blir bättre..... Jobbigt, särskilt när dom är så små oxå{#lang_emotions_frown} Peppar, peppar så har vi klarart oss än så länge. Men hörde nu att det gick massa på dagis nu... Hoppas vi klarar oss!!!

  • solstråle07
    Kazeer skrev 2010-04-02 19:28:37 följande:
    Svärmor har varit här i tre timmar och har redan hunnit fråga Ska han äta igen? och Ska han ha ännu mer att äta?
    Känner igen det där... Såååå jobbigt!!:(
  • solstråle07
    Kazeer skrev 2010-04-03 08:05:52 följande:
    Jag kom på två saker till tidigare i morse men har glömt dem nu. Man kan ju undra om hon vågar åka hem igen. Hon måste ju tycka att jag är helt inkompetent att ta hand om hennes barnbarn...
    Både svärmor & min mamma kommer med kommentarer titt som tätt, & dom vet minsann hur man sköter ett litet barn... Fast det har ju ändrats en del sen dom hade egna små barn, för ca 30-35 år sen;) Han äter när han är hungrig & sover om han är trött..., och nej han behöver inte vakna för att han har sovit en timma- han kan sova läänge till.. och visst kan han skrika lite vissa kvällar- men inte så värst mycket.. Och bara för att han skriker i 3 minuter så behöver han inte ha kolik liksom...
    Men, men jag försöker inte lyssna på det så mycket. Mamma klarar jag av, men svärmor däremot kan ju prata med sig själv eller säga till andra att "så är det minsann" och bla, bla.., men aldrig direkt till mig/ oss..{#lang_emotions_surprised} Helkonstigt, och oftast stämmer dt inte ens, det hon säger.. Ibland säger jag emot när jag hör nåt, men det bästa är nog att bara ignorera det, för hon lyssnar ändå inte:(
    Men annars är hon ju bra;) Vet inte varför dom är sånna, kanske bara vill hjälpa till- fast det blir lite fel enligt mig iaf- jag känner mig ju som en dålig mamma många gånger, även om det är jag som känner mitt barn bäst!!

    Angående sovning så sover han när han är trött & äter när han vill... Oftast brukar han äta sista målet runt tio & sedan få vid femtiden & sen somnar han om till 7 -8 kanske. Men ibland vaknar han tidigare än fem.. På dagen sover han jättebra ute i vagnen, och har ju nu märkt att han är vaken längre perioder på dagen oxå.

    När han var 2 månader började han titta på sina knytnävar- sååå gulligt att se..

    När han var 2 månader vägde han drygt 5 kg & 57 lång. Storasyrran vägde nästan dt, när hon var 3 månader{#lang_emotions_smile}
  • solstråle07
    SgtWaffle skrev 2010-04-06 22:28:35 följande:
    Min klump är 2,5 månad och väger 7130g. Tror ni att jag får höra att han är tjock?Han ÄR skittjock!!! Som en liten fotboll! Han är lång oxå. 64cm...Min stora vägde 7 kg när hon var ett halvår så det är grym skillnad.Svärmor lyssnar jag inte på längre, men med första höll hon på att ta kål på mig.Ni vet dom där plitorna som barn kan få när dom är bebisar. Hur många gånger tror ni att hon tittade förebrående på mig och sa till Nora: Har mamma ätit något olämpligt (precis som ungen skulle kunna svara). Kärring!!! Anton sover från 22 till 06 ungefär, men i morse vaknade han inte förrän efter 7.När han vaknar ligger han och pratar lite och har ingen brådska att bli ammad. Men han har ju liksom lite att ta av. Leder han tjockisligan eller är det ngn som har en ännu tjockare bebis?
    Haha.. härligt med en "skittjock" bebis:) Min är väl inte så värst tjock, vägde 5 kg på 2 månaders- kontrollen. Men han är ju tyngre än storasyster & det känns när man går & bär honom ett tag:))

    Hihi.. låter faktiskt som min svärmor det där... Pratar med den lille & inte till oss, men många gånger är det inte någon fråga, utan mest typ "så är det minsann"... ;)
    SgtWaffle skrev 2010-04-06 23:53:12 följande:
    Jaha, nu har den här amningshjärnan stoppat mobilen i tvättmaskinen! Hjärtat blödde när jag insåg att alla kort på Anton som nyfödd fanns i den utan backup.Hur dum får man vara egentligen. Nu ska jag lägga mig och gråta hela natten. För amningshjärnan får mig nämligen även att känna som att det här är värsta katastrofen.
    Åh nej!!!!  Usch & fy, jag skulle oxå vara helt förstörd...:(
    Precis som Trolltoka säger så har inte jag heller hunnit (eller vad man ska skylla på;) ) att göra fotavtryck etc.., tillräckligt tidigt iaf.. Tiden bara flyyyger iväg med 2 barn ju..
  • solstråle07
    Kazeer skrev 2010-04-09 11:11:31 följande:
    Vad mycket man hinner när man bara ser till att börja. Jag har putsat sju fönster den senaste timmen. Ett tag trodde jag att Oskar var på väg att vakna och då var jag på väg att ge upp mitt fönsterputsande. Men han somnade om och jag blev klar med det jag bestämt mig för att göra. Nu har jag bara fyra fönster kvar, så är alla gjorda
    åh så härligt..:) Om du vill kan du komma hit & putsa mina fönster oxå..{#lang_emotions_wink}
    Skulle verkligen behövas, men det är definitivt inte roligt..
  • solstråle07

    Det är kul & se skillnaderna & även likheterna på sina barn.. Storasyster fick vi alltid gå & bära på.., hon vägrade ligga still själv - skulle aktiveras hela tiden.. Till och med i vagnen ville hon inte ens ligga, förrens hon fick sitta upp & se lite..

    Men med Milo är det annorlunda, han ligger så lugnt & nöjt på sin filt & tittar på babygymmet, eller sina händer. Och kan ligga så jättelänge.. Så skönt faktiskt:)

    Sen amningen, så äter han lite & så släpper han bröstet & så äter han lite till & så släpper han osv... Och däremellan så sprutar det ju mjölk i ansiktet på honom, inte så kul på natten när det är mörkt & mamma inte ser;)  Och det är inte för att det kommer för mycket eller snabbt, för han håller på så hela tiden. Nästan jämt faktiskt..

Svar på tråden Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010