Inlägg från: Shannara |Visa alla inlägg
  • Shannara

    Bebisar födda oktober 2007, del 11

    Kommer in och vinkar lite. Har försökt läsa ikapp lite i andra tråden och nu här om husköp, spökerier, bett och prickar.

    Är lite fullt upp och som vanligt är det bloggarna som får mest uppmärksamhet...

    Min lilla gosa har blivit av med sitt gips nu och haltar runt.

    De har även beslutat att flytta upp henne en avdelning på dagis före flera av de äldre barnen där då hon är mer mogen än de och kommer att ha mer utbyte av att gå med de äldre barnen. Nackdelen är att hon då kommer gå ihop med storebror till i augusti då han flyttar upp en avdelning.

    Hon tycker i alla fall att det är kul!

    Lillen växer så det knakar. Igår chockade han mej med att gapa vid matbordet!!!

    Han har även han börjat bubbla massa ord. Mamma, Babba, eeej, tutte å puppe säger han. Kryper gör han liiite, men sitta själv på golvet fixar han inte än.


  • Shannara

    Haha... Här är Barbamamma! Min kropp är ganska oformlig efter alla mina stora barn som jag burit och fött. Dessutom kånkar jag runt på sisådär 30 kilo för mycket!

    Kanske har jag tur och blir av med dem någon dag, men det lär inte ske nu. Det är bara att gilla läget liksom. Var, när och hur tränar man med sex barn?

    Jag menar. Jag tränar styrketräning då jag bär alla vara upp och sopor och barn nedför trapporna varje dag, jag tränar kondition då jag promenerar med vagnar och ungar eller när jag jagar dem som en blå. Jag tränar min vighet då jag hela tiden ska upp och ner från golvet. =)

    Ändå sitter de där kilona envist kvar. Oavsett om jag äter godis eller inte och oavsett vad för mat jag stoppar i mej.

    Min dietist som jag träffade gnällde över att jag äter för lite och så är det nog.

    Det kanske inte räcker med en macka och ett glas o'boy till frukost, en portion mat på dagen om jag hinner och en tallrik fil och flingor på kvällen. Kanske slinker det ner en frukt där i mellan om vi har något hemma som passar också.

    Den dagen jag inte längre orkar leka med mina barn eller tar mej in i bilen då ska jag operera mej! (hoppas att det aldrig går så långt, jag hatar sjukhus nämligen)


  • Shannara

    Igår var jag med Lilleman till BVC, han växer på.

    Snart 8 månader och 75 cm över havet. Han vägde strax över 10,1 kg.

    I övrigt torkar jag näsor och funderar på om det går att ge hostmediciner och panodil intravenöst på ungar? ;)

    Skämt åsido. Min sexåring vakna i går natt med ont i örat, fyraåringen vaknade med ett kruppanfall vid elva i förr går kväll och imorse vaknade de stora med huvudvärk, yrsel och feber. De två små är BARA snoriga och småhostiga.


  • Shannara
    Solrosen82 skrev 2010-03-28 13:28:08 följande:
    trazzlan: Ja det är ju onekligen lättare att stå ut nu andra gången... :) Här har vi haft en väldigt konstig natt. Vaknade av att Zack började spy och när vi städat upp och fått han i säng och somnat om efter flera kräk-attacker, så plingade det på dörren. Där stod polisen, de ville komma in och ställa lite frågor om vi sett nåt skumt. Huset längst ner brann nämligen. Idag har vi fått klart för oss varför de kom mitt i natten. Mannen som bodde i huset dog och de misstänker mordbrand. Sen har vi fått höra att han misstänktes vara Pedofil!! Där går vi förbi varje dag till dagis, han bodde nämligen granne med dagis!
    Oj, vilken natt... Hoppas i alla fall att Zack mår bättre nu. Otäckt när mord och brand sker inpå stugknuten...

    Sitter här och läser ikapp och läst om nallen och om att hantera barns starka viljor. Blev lite full i skratt. Mitt morgoninlägg på bloggen spårade ur och kom att handla just om barns stönighet i den åldern... haha
  • Shannara
    Line79 skrev 2010-03-29 09:38:59 följande:
    Solrosen- Fy vad läskigt! Skönt att jag inte är ensam med sko problem. Kanske en londonresa med skoshopping skulle vara något. Undrar om maken blir glad om jag föreslår det... Det blev en väldigt intesiv vecka förra veckan. I tisdags åkte vi till akuten med lillskrutt. Hon varken åt, drack eller pratade & bara grät. Det visade sig att hon var TOK förstoppad. Magen har fungerat men tydligen inte helt utan det har bara byggts på i tarmen. Med lite klyx så bajsade hon ut ett helt påskägg! Stackars liten I fredags var det min tur. Hade haft ont i magen i två dagar & kunde inte heller äta eller dricka. Mådde illa & kräktes. Så min födelsedag firade jag på sös akutintag. Jag var dock inte förstoppad utan har troligtvis fått gallsten. Idag är första dagen som jag sitter uppe. Hela helgen har jag bara sovit, sovit & sovit. Har nästan inte fått i mig någon mat & mår bara illa. Snöstjärna- Grymt imponerad, 30kg!!! Grattis
    Klippkort på sjukan för familjen ;) Hoppas du mår bra snart!

    Jag tycker inte det är jättesvårt med skor... fast jag har många ungar... Köper de flesta paren på maxi eller skopunkten och även de billiga skorna funkar utmärkt... Just nu är allvädersstövlar/fodrade gummistövlar att rekommendera... Är de lite kalla så sätter man ju bara på barnet sockar...
Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11