Inlägg från: tussimamma |Visa alla inlägg
  • tussimamma

    Bebisar födda oktober 2007, del 11

    Fast jag tycker ju det är trist att man känner att man behöver operera sin mage o bröst efter att man fått barn. Missförstå mig rätt jag förstår er. Har själv en som jag kallar "cykelring" runt magen trots att jag tränar kondition 3ggr/vecka o har ingen övervikt. Inte roligt. Och jag vet att det eg är väldigt lite efter 4barn.
    Det är själva livet som är trist. Att man upplever det som ett problem att kroppen ändrat o blivit som den blivit. Äh ni fattar. Titta på fattiga öststatsgummor hur hängiga de är. Men då är i princip alla det- kanske man då har lättare att acceptera läget.
    Sen är jag osäker på om jag tycker att det är befogat med sjukledigt  med lön efter ett skönhetsingrepp. Svårt.

    I övrigt så tycker jag faktiskt inte de kan låta ett barn som är sådär bitigt gå kvar på en vanlig avdelning.
    Ja jag vet det är ett litet oskyldigt barn. Men de andra barnen då? Bort med barnet till en dagmamma, eller annan vårdare tills han slutar bitas. Detdär går ju för långt!! Jag skulle bli jättearg!
    Min son fick sluta kyrkans barntimmar för att de inte hade händer m. honom. Dvs han spottade på de andra barnen. Skitäckligt ja. Men det blev inga ärr. Ja det var inte kul att han fick "kicken" men jag accepterar det. Överlag har jag svårt att förstå varför tio barn ska lida pga ett barn. Som exempel.

  • tussimamma

    Solrosen- jag tycker du gjorde rätt. Barn som inte kommer nån vart med sitt skrikande borde ju sluta efter en tid eftersom det inte är nån ide.

    Jag mår dåligt av att barn skriker i butiken. Men då tänker jag mest på små barn. Kan inte med folk som låter bebisar ligga o yla. Blir arg rentav. Gå och gräva i grejer o kläder o tjafs medan ungen ylar. MEN nu är ju inte våra barn några bebisar utan riktiga små härskare. ;)
    Det gäller att visa vad som är ok och inte.
    Större barn blir jag mest irriterad på. Inklusive egna. Ser jag en förälder som är lugn o förklarar för sin skrikunge att nu är det såhär o vi köper ingen godis idag etc så brukar jag snarast bli imponerad. Ser jag en arg förälder gå ut med sitt skrikbarn så blir jag mer illa till mods över att hela situationen "flippat ur"

    Sen vet jag inte. Är man konsekvent gång efter annan med exakt samma situation o barnet ändå bara gapar, så är det kanske läge att tänka om.

    Sen är jag tveksam till hur långt man ska gå. Jag låter generellt Mira ta med nallen etc hitodit o överallt eftersom hon lever sig så in i sina lekar och verkligen blir ledsen över att lämna bebisen (dockan) hunden, katten el vilket som om hon måste lämna. Oftast lyckas vi ändå övertala att dockan kan bli stulen, tappas bort etc när vi går in i butiken o därför måste sova i bilen under tiden vilket hon accepterar (oftast)

    Märker detta blev lite råddigt men hinner inte skriva rent. Måste rusa
    Trevlig fortsättning på helgen!

  • tussimamma

    Nufsan- vad duktig hon är! Mira ritar bara maskar. Olika långa krokiga maskar ;)

Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11