Inlägg från: Solrosen82 |Visa alla inlägg
  • Solrosen82

    Bebisar födda oktober 2007, del 11

    Jag håller med dig Tussimamma att det egentligen är fel att man ska vilja operera sig efter att ha fått barn. Samtidigt förstår jag dem som vill fixa brösten som försvunnit och magar som hänger. Själv lider jag inte så mycket att jag skulle prioritera det just nu, men det känns väldigt trist att träna och tänka på vad man stoppar i sig om magen aldrig försvinner...

    majsan: Vilken otur ni har!! Kan ni inte få komma på nån dropin när hon är frisk istället??

    zummar: Jag tycker du ska försöka gå ner på egen hand, ha inte så bråttom nu när du har små, ta det senare istället. :)

    shannara: Om man äter lite så minskar ämnesomsättningen, den ställer in sig på svält. Då blir man inte så hungrig och klarar sig på lite. Men sen så suger man åt sig allt man äter och då är det lätt att gå upp i vikt. Försök att äta regelbundet och ordentlig mat så borde kilona minska.. :)

  • Solrosen82

    Nufsan: Usch och fy för magsjuka. Som tur e så har vi aldrig drabbats sådär hårt som er. Men nån gång ska ju vara den första :( Krya på er!

    Shannara: Följer din blogg varje dag. Det är jätteroligt att läsa det du skriver :)

    zummar: Jag skulle nog vara jätteorolig om Zack var sådär, kan du ringa och prata med en sjukvårdsrådgivning eller bvc eller nåt?

  • Solrosen82

    Nufsan: Ja det är ju mardrömmen att alla i familjen ska få det. Sambon tror att han är immun, håller tummarna för att det stämmer och att ungarna har ärvt den genen ;)

  • Solrosen82

    Snostjärna: Kul att se dig igen och grattis till viktminskningen! När blev du opererad?

    Nufsan: ÅÅh va kul med en shoppingsväng utan barn :)

    Zummar: Mysigt att ha karln hemma ;)

    Här har värsta trotsen börjat smyga sig på mer och mer. Idag skulle vi klä på oss och gå med boben till affärn och handla lördagsgodis. Zack vägrade lämna nallen och när jag tog den och började gå så bröt helvetet lös för andra gången på några dagar. Han skrek och grinade och sa att han ville vara hemma. Men Meja ville ju såklart gå, så jag tog han i handen och så gick vi. När vi kom in på affärn så rann allt av han och min goa lilla kille var tillbaka igen.

    Var till Intersport i torsdags och då började han grina och skrika i bilen på vägen dit. Sa att han ville vara hemma. Då fortsatte han inne i affären och slutade inte förrän efter ett tag. Syrran som var med kunde inte förstå att jag kunde gå omkring där inne och se så lugn ut. Jag vägrar ge mig även om jag har god lust att bara skita i allt när han sätter igång. Hur e det för er andra? Tycker ni att jag gör rätt som inte ger mig?

  • Solrosen82

    Majsan: Ja det där med att andra störs av oljudet e ju nästan värst. Själv kan jag ta det ganska länge eftersom att jag vet att det bara e en "ålder", men det e ju inte kul för de andra i butiken. Nu visste jag att alla i butiken är småbarnsföräldrar, så de förstår. Sen skulle jag handla där och det tackar de ju inte nej till. ;)

    Tussimamma: Tack för dina åsikter. Jag känner som dig när jag ser folk som inte kan hantera sina barn lugnt och sansat. Det känns som att de inte har kontroll över situationen. Sen kan ju alla ha en dålig dag då de inte orkar vara diplomatiska och inte har nåt tålamod.
    Bebisar som skriker mår jag också dåligt av, var e föräldrarna typ??!! Att en bebis skriker e ju ett tecken på att den vill nåt. Inte bestämma som vara 2,5-åringar.

    Jag försöker att alltid ge barnen ett val, så att de får känna att de bestämmer lite. Sen frågar jag ofta varför? och vad vill du? Zack blir nästan alltid tyst och så ser jag hur han funderar. Han ser ut som att han tänker: -Ja, hur var det nu, varför är jag arg..? :)

    Det kändes inte bra att ta nallen för honom, men eftersom att jag redan sagt att de inte får ta med sig nåt så ville jag hålla fast vid det... Får se till att välja mina ord nästa gång. ;)

  • Solrosen82

    trazzlan: Ja det är ju onekligen lättare att stå ut nu andra gången... :)

    Här har vi haft en väldigt konstig natt. Vaknade av att Zack började spy och när vi städat upp och fått han i säng och somnat om efter flera kräk-attacker, så plingade det på dörren. Där stod polisen, de ville komma in och ställa lite frågor om vi sett nåt skumt. Huset längst ner brann nämligen.
    Idag har vi fått klart för oss varför de kom mitt i natten. Mannen som bodde i huset dog och de misstänker mordbrand. Sen har vi fått höra att han misstänktes vara Pedofil!! Där går vi förbi varje dag till dagis, han bodde nämligen granne med dagis!

  • Solrosen82

    Hej tjejer! Här har det lugnat ner sig lite efter mordbranden, men fortfarande är det ganska många som kör/går förbi för att se på huset. Det går många rykten om vad som hänt och varför. Vad som verkar vara sant är att nåt har gubben gjort mot barn. Fick t.o.m. höra att han fotat dagisbarnen(vilket kan inkludera våra barn), runkat i fönstret, våldtagit en 11-åring m.m. Jag vet inte vad jag ska tro. Det är ju så svårt när man inte hört nåt om det tidigare. Det har aldrig skrivits nåt om han i tidningen heller vad jag kan minnas.
    Killarna som är anhållna är mellan 18-20 år och en av killarna är brorsa till 11-åringen som ska ha blivit våldtagen. De har misshandlat mannen och sen tänt eld på huset eller honom. Allt är så overkligt... Tanken på att ha haft en pedofil på gatan är riktigt obehaglig.

    Line: Va jobbigt ni har haft med era magar. Hoppas det e första och sista gången hon blir förstoppad. Får du göra nåt åt gallan då?

    Shannara: Jag följer din blogg, så jag har läst ditt inlägg. Väldigt bra att få läsa om andra föräldrar och deras uppfostringsmetoder och åsikter

    Nufsan: Kul att resan var lyckad. Måste vara helt underbart att komma iväg själv sådär.

    Olimpia: Åh va gulliga saker hon säger. Hur gör du med språket? Pratar du bara svenska med henne?

    Här spydde Zack sista gången på söndag fm och igårkväll var det Mejas tur att få sjukan från HELL. Men det verkar vara en kort och intensiv typ. Hon spydde imorse och sen dess inget. Hon har fått dricka lite lite under fm och sen vid ett fick hon en rostad fralla och lite yoghurt.

  • Solrosen82

    Majsan: Kramar till er! Hoppas att det inte är nåt allvarligt och att det försvinner av sig själv.

    Zummar: Ang. Bjästa så håller jag med dig. Jag såg uppdrag granskning och var fly förbannad. Men man får absolut inte sänka sig till deras nivå!

    Nufsan: Men guud va duktig hon är på att rita!! :)

    På tal om rita... När börjar barn kunna skriva sitt eget namn? Meja kan skriva sitt nu och är väldigt intresserad av bokstäver, klockan m.m. Är hon normal eller tidig? Har så dålig koll på det där...

    Här fortsätter Zacks tjuriga utbrott komma lite då och då och han prövar verkligen mitt tålamod. Men jag har kommit på hur jag ska göra för att det ska funka bättre. Jag frågar han vad han vill, bekräftar det han säger och säger sen vad som gäller. Återupprepar samma sak till han lugnar sig. Är han helt oresonlig så får han vara på sitt rum om vi är hemma. Annars försöker jag avleda han med nåt annat.

  • Solrosen82

    trazzlan: Då kanske hon e lite tidig då.. Vi behöver börja träna mer på uttal och läsa/sjunga mycket för henne, hon har så otydligt tal. Tror att vi skulle få en remiss till en logoped, där kanske man kan få några tips på hur man kan träna.
    Kul att hon lärt sig MC Donalds. :) Vi äter aldrig där så det är inte aktuellt för våra barn.. Däremot har jag lärt Zack att P=Prutt och B=Bajs, det tycker han e jättekul :)

  • Solrosen82

    Anksan: Va duktig han är! Det är så kul när de lär sig nya saker. Spännande med förlossning snart. Vad säger storebror? Förstår han nåt?

    Trazzlan: Nu låter det som att vi aldrig äter skräpmat, det gör vi, men inte Mc Donalds

Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11