• LLIISSAA

    celiakimammor fortsätter ha trevligt

    Hej, hoppas jag får hoppa in här och ställa en fråga.

    Min dotter är 5 år och fick förra veckan göra en gastroskopi för att finns orsaken till hennes magonda, dåliga tillväxt och blåsor i munnen. Läkaren sa att ingen speciellt synts men att de tagit prover ifrån tarmen, magsäcken och strupet. Min fråga till er är om det redan syndes på gastroskopin att de hade gluten intolerans eller fick ni det bekräftat när provet undersökt i från tarmen?

    Hon klagar även ofta över ont i kroppen och är ständigt trött. Magen går i perioder om förstoppat, till löst och normalt fast det är mindre ofta bra. Hon är väldigt gasig, avföringen är i bland brun, eller gul och i bland alggrön. I bland är det även svårt att spola ned avföringen, man kan få spola 4 ggr! I bland när hon äter börjar hon gråta för att det gör så ont men vissa dagar går det bra. Jag känner mig tokig över det här. Sedan förra sommaren har hon gått ner över en SD kanal i både längd och vikt. Hon har även svår astma, eksem och gastro esofagalreflux.

    Vad tror ni, kan det vara gluten intolerans? Svaret skulle komma om 1-2 v, något blodprov har vi inte tagit, vi har lämnat avföringsprov förra veckan. 

  • LLIISSAA

    Tack, kanske ska efterfråga det där blodprovet om inte biopsin visar något. Tycker bara att något borde det vara. I sommras behandlades hon även för zinkbrist och det borde ju kunna ha ett samband med tarmarna.

  • LLIISSAA

    Tack, då ska jag ta upp det när svaren kommer från gastroskopin, men borde det inte ha visats direkt på gastroskopin om det vore glutenintolerans? Kan man blåsor i munnen vid allergi? Hennes läkare och specialist tandvården där hon går för sina blåsor säger nej, men läkare som gjorde gastroskopin sa att vid glutenintolerans var det inte ovanligt. Hon har sådana himla problem med sin mun, ständigt ont. Hon är max fri en vecka per månad. Tack för att jag får bolla mina tankar med er{#lang_emotions_smile}.

Svar på tråden celiakimammor fortsätter ha trevligt