Kavat skrev 2010-07-27 09:24:30 följande:
Ring igen och skriv upp namn ordentligt på den du pratar med och tid när du ringt så att du kan återkomma. Hör du inte namnet ordentligt, fråga igen, så att du får det nerskrivet. Alltid bra att ha.
Jag hade en urusel läkare som sket fullständigt i mig, så jag ringde runt själv och låg på för att få snabb hjälp. Var som sagt superkass. Jag blev sjuk när de skulle göra biopsin men hade då redan slutat äta gluten (blev lovad av de som skulle göra gastron att jag kunde sluta strax innan gastron) vilket innebar att det blev ytterligare väntetid (inte så bra att ha slutat äta gluten då kan jag säga, men jag klarade inte mer). Det visade sig tillslut att jag hade förändringar i alla fall.
Så sen blev jag sakta bättre och bättre. Alla mina symptom förutom minnet var borta inom ett halvår ungefär. Men om du läser tidigare inlägg (någon vecka tillbaks) så var jag superdålig och hade nästan alla symtpom.
Jag äter även laktosfritt, havrefritt och kan ej äta vetestärkelse. Jag är jätte känslig för jag har även hudceliaki som sätter sig med klåda/blåsor på huden.
Men hon bör kunna sluta med gluten direkt efter gastron, men kolla med dem!
Nu ca 1,5 år senare så ska de göra nya blodprov och se om transglutaminans-värdet gått ner. Jag tror i alla fall att det är det de ska göra, för jag har fått en kallelse till något prov och läkare...
Informationen går inte riktigt igenom och läkaren är inte så bra kan man säga....
Hej igen allihop! Long time no see. Denna sommar har vi varit hos svärföräldrarna i USA och det här med kosten har varit väldigt jobbigt! :(
Men jag har en fråga till dig Kavat - innebär det att du blir dålig av vetestärkelse även när det är sk glutenfritt?
Vår äldsta dotter bakade en glutenfri paj igår med den blåa boxen glutenfri mjöl som vi fått genom sjukvården. Pajen blev äldigt god, men lillfröken blev dålig. Igen.
Det verkar som om hon inte klarar glutenfria produkter där man har vetestärkelse. rödet som vi köper ur frysdisken verkar i alla fall vara ok, men kakor eler som nu, pajen fungerar inte.
På flyget hem så skrek hon i två timmar efter den glutenfria middagen hon serverades. Det var ris, en bit grillad kyckling och broccoli. Jag vågade inte ge henne såsen som kom i en kopp för sig.
Jag provsmakade och det smakade väldigt gott, så efterhand så tror jag att de kanske kokat riset i buljong?? Det var sk vildris - om det spelar roll?
Vi har fortfarande inte fått diagnos, de vet inte om det är intolerans eller allergi, men vi skall ta en ny biopsi i december. Hennes låga värde (32) tyckte ju inte läkaren talade för glutenintolerans, men hon blir ju riktigt dålig... Igår, efter pajen så blev magen som en hård ballong igen och hon klagade på "belly hurts".
Btw, sommaren innebar at hon åt riskakor (glutenfritt fanns inte att uppbringa) och bara hemlagad basmat. Babygröt (rice cereal) fungerade, liksom naturell yoghurt och
ost.Vi hade med sempers digestive kex (glutenfia) men de fick vi ge till de andra barnen, hon tålde dem inte. Restaurangbesök var ett kapitel för sig då kunskapen om gluten var obefintlig.
Men det är kanske samma i Sverige? Vi har inte varit på restaurang sedan vi fick besked om att lägga om kosten i vintras. Vi fick också problem när vi skulle ha en bbq med familjen. Dottern fick egen kycklingbit och hotdogs som grillades på en sida den stora grillen, men annan mat låg på den andra sidan. Svågern använde samma grilltång till all mat (jag tänkte inte på det), och fröken blev dålig efter maten...