Inlägg från: Ronjas mamma |Visa alla inlägg
  • Ronjas mamma

    Tygblöjetråden 24

    Hundägare i Gbg skrev 2010-04-13 22:15:07 följande:
    Newborn 3-6 kg
    øv ærligt..
  • Ronjas mamma

    Många eko klädmärken har lite större rumpor i bodyerna av samma grund..
    Orkade själv aldrig använda bodyförlängare tycker de passar dåligt och är mer besvärliga än praktiska.
    Lindex har också problemet är att alla passar inte till alla märken och så blir det först besvärligt om man har bodyer från olika märke.

  • Ronjas mamma
    glockenbach skrev 2010-05-06 00:05:55 följande:
    Hej, jag håller på att testa mina bumGenius allt i ett- blöjor på min enmånads dotter. Nu senast hade den läckt vid benet och det var bajs på babysittern och hela henne och jag kände bara nää..!! Engångsblöjorna vi använder läcker inte, i alla fall inte så mycket. Men jag vill ju verkligen använda tyg! Så min fråga är: är mer läckage nånting man helt enkelt får räkna med om man kör tygblöjor? Eller satt blöjan fel? Är hon för liten ännu? Eller vad ska jag förvänta mig egentligen av att använda tygblöjor? Vad ska man tänka på om man vänjer om sig från pampers, som jag gör nu? Behöver verkligen lite tips - alternativt uppmuntran här!
    Vet inte hlet hur stor din dotter är,
    men vår första kunde inte ha one size så tidigt utan läcka.
    Vi körde med IV formsydda och blöjbyxa i minsta storleken ett bra tag,
    vår andra kunde vi köra one size redan efter några veckor.
    Så kanske behöver hon bara växa till sig lite?
  • Ronjas mamma
    IVFmamma skrev 2010-05-09 06:27:12 följande:
    Blåsorna ser ut som typ vattenkoppor och idag är huden på blygdbenet och lite upp mot magen alldeles röd och varm, det känns nästan som om hon håller sig från att kissa då hon vet att det kommer att svida. men jag ska inte ge upp mina tygisar ännu och maken vill verkligen inte använda engångs heller, engångs gör att hennes hud blir alldeles torr och spricker och sen blir det blåsor i sprickorna så det är egentligen inte ett alternativ.
    Har du provat att gå till läkaren det kan vara svamp vår äldsta fick det och det var blåsor.. När hon väl fick salva tog det ett par dagar så var det borta och så var det bara att köra ett gäng 95 tvättar.. det sägs att 60 inte skulle döda svamp men några säger det gör.? men om inte kanske man smittar igen så på den säkra sidan körde vi några extra varma tvätt.
    Tror det var blå myran som pratade väldigt bra om silkeinläggena som hade haft mycket användning för de.
  • Ronjas mamma

    Nym svårt det där med om man ska lägga ut med nb eller one size,  till vårt första barn fick vi skynda oss och beställa nb hade bara one size..
    andra barnet växte ur dem på några veckor..

  • Ronjas mamma
    IVFmamma skrev 2010-05-13 20:43:11 följande:
    Det verkar fungera bra med engångs på natten så vi kör med det nu, hoppas att lillebror eller lillasyster klarar av tygisar även på natten annars får vi väl sälja dem..
    Precis som AnnBom skriver behöver ni ju inte sälja,
    efter vi fick två barn började vi anvanda engångs när vi inte är hemma.

    Dels för skötväskan blir så klumpig, tung och stor och dels för vi inte har egen tvättmaskin så vi inte ska i tvätt stugan var och varannan dag.

    Det var en stor lättnad att till sist göra den komprimisen eftersom det kändes som jag inte gjorde annat än att springa i tvättstugan och släpa runt på en jätte skötväska..
    Kan vara jag ändrar mig igen en dag, har svårt att vänja mig vid lukten av engångs blöjorna men just nu känns det ok att komprimissa.. 
  • Ronjas mamma
    Ekorrfamiljen skrev 2010-05-19 12:53:17 följande:
    Meeen, hjälp mig!! Vi har flanellblöjor (för det mesta) till Vemund men nu stinker det ammoniak vid varje blöjbyte. Jag tycker att jag har prövat allt; mer tvättmedel, mindre tvättmedel, 95 grader, bikarbonat eller ättika i sköljvattnet.. Vad mer kan man göra? Vill verkligen ha de här flanellblöjorna för de suger upp allra bäst för storkissaren.
    Måste fråga du kör bikarbonat i för tvätten eller hur?
    förstod inte helt om det var det du menade det har fungerat för oss och så kör vi alltid förtvätt på fintvätt 95 grader (fintvätt tar in mera vatten)..
  • Ronjas mamma
    SaltNapp skrev 2010-05-20 21:53:28 följande:
    kan tygblöjor blir FÖR gamla? tex imses bomuls formsydda..
    Formsydda burde inte kunna bli för gamla ivarje fall inte så snabbt.
    Jag har några som är använda av två barn och nu har jag själv två barn som använder dem.
    Men självklart kan ju gummibandet i benen ge sig innan själva blöjan är uppsliten.

    Ang kardborre i blöjorna vi ha BG organic med kardborre ønskar att knapparna kommit innan vi köpte våra, kardborren håller lika bra som då vi köpte dem men den har blivit hård i kanterna...
  • Ronjas mamma
    Pillarbox skrev 2010-05-22 18:54:06 följande:
    hej=) helt sprillans ny i tråden undrar om det är någon som testat tygblöjor från ebay såna där snygga fräcka grejer med mönster. såg att de endast skulle tvättas i 30 grader och jag är lite skeptisk till detta blir de rena / luktar inget?
    det är för att de är från usa de kör ett helt annat tvättsystem berättade någon h¨r för ett tag sedan för mig..
    Nej de ska tvättas varmt..
    Men vet ju inte om de håller till det men om du kommer ihåg märket på bjöjan så kan det vara någon ha¨r inne har provat just dem
Svar på tråden Tygblöjetråden 24