Inlägg från: Ronjas mamma |Visa alla inlägg
  • Ronjas mamma

    Tygblöjetråden 24

    Till er som använder eller tänkt använda tvättnötter så är det ju "naturlig tvål" och skulle efter hvad jag hört här inne tidigare täppa till om man använder blöjor med konstmaterial i..
    Vet inte om det stämmer men ville bara säga det så ni är uppmärksamma på det

  • Ronjas mamma
    glockenbach skrev 2010-08-19 20:44:42 följande:
    ...så idag var jag in på min ekologiska affär och stod lite uppgivet och jämförde tvättmedlen med min lista på ingredienser man seka se upp med. Då kom en kille och frågade om jag behövde hjälp, jag förklarade att jag behövde tvättmedel utan naturlig tvål och det tyckte han lät "väldigt svårt!" eftersom de ju är en ekologisk affär... (han undrade faktiskt ett par gånger om han verkligen hört rätt.)
    I alla fall frågade han en kollega som bara: "Utan naturlig såpa säger du? Är det för mikrofiberblöjor, eller?" (Underbara man!!!)  "Ja, då ska du ha den här!" Och han halar fram en ekologisk tvättcreme för bilar och mikrofibergrejer!
    Inte en enda förbjuden ingrediens förutom lite lavendelolja och det kan man väl stå ut med, det verkar ju folk tillsätta ibland för doftens skull.
    Så nu ska jag testa den i nästa tvätt! Gud vad glad jag är.
    Härligt jag gav upp( bor i danmark) efter att jag på en visit hemma uptäckte att icas eget som annars skulle vara ok inte heller funkade så vi har kört med neutral de sista två åren
    Kunde vara jag skulle prova min eko butik också eller morot och annat nästa gång jag är i malmö..
  • Ronjas mamma
    glockenbach skrev 2010-08-20 13:15:36 följande:
    Japp, har redan gjort det eftersom de kloggade för några dagar sedan. Det löddrade ut lite på golvet... men blöjorna blev bra igen. Tur att man kan göra så så man i alla fall kan rädda dem efter ett misslyckat tvättmedel.

    Medlet jag köpte heter AlmaWin all purpose washing cream ( www.almawin.de/index.php?article_id=29&clang=... )
    Verkar finnas i Tyskland och England. Jag har inte provat det ännu men det är nog tvättdags imorgon. Jag berättar vad jag tycker om det när jag har testat.
    Tak såg det i min økobutik idag men ungarna vaknade och texten var på  tyska så jag orkade inte läsa igenom.. Vet du om det finns utan parfym också?
  • Ronjas mamma

    Vi har kört lite fram och tillbaka stora tjejen reagerar lätt med att få svamp så snart vi kör med engångs
    (hun klarar av de svanmärkta men de suger heller inte så bra)
    Lilla tjejn klarar det ok har fått lite röd rumpa men inget en gång insmörjning inte har tagit.

    Det vi har tyckt var jobbigt med att varva var rent tvätt mässigt så kom vi liksom av oss och fik inte fylda maskiner
    när vi varvade eller så gick där för lång tid emellan tvättarna..

  • Ronjas mamma
    Loreena skrev 2010-08-29 18:41:28 följande:
    Tips efterlyses!!

    Jag använder Minimundus vikblöjor och Imse Vimses organic cotton blöjbyxor till min nyfödda bebis. Han väger ca 4 kg och vikblöjorna fungerar jättebra mot bajset.

    Kisset är däremot en annan femma. Blöjbyxorna släpper igenom kisset så han måste ligga på en handduk och vikblöjorna blir dyngsura direkt han kissar - och han hissar ofta - en gång i halvtimmen ungefär och det betyder mååånga blöjor/dag. Jag använder engångs på natten för jag vill inte att han sk aligga dyngsur och bli röd om rumpan under natten.

    Hur ska jag göra???

    jag har köpt en fleecefilt från Jysk som jag ska klippa till "fuktstoppare", Men vad ska jag göra mot läckaget och för att det inte ska bli dyngsurt direkt?
    Låter mysko att blöjbyxorna skulle släpa igenom så mycket och så snabbt
    är du säker på att vikblöjan suger som den ska och att blöjbyxan är tät?
  • Ronjas mamma
    yrväder skrev 2010-09-08 21:25:34 följande:
    Fast jag upplever när jag kollat runt på info efter liknande system att folk tycker dom funkar dåligt till amningsbajs. Att det ändå läcker på skalet och att man då likfullt måste byta allt.

    Jag var sugen på att sy ullbyxor med snap-ins, men efter att jag läst det så struntar jag i det iaf från början och kör på formsydda samt prefolds med ytterbyxa.
    det var också den variant vi syntes var den sikreste når de var nyfödda om inte den formsydda fångade amningsbajset så gjorde byxan det tyvärr hade vi mycket läckage med AIO som kändes bäst efter de fått lite hull ;)
    Kommer inte ihåg om jag sagt grattis men annars grattis
  • Ronjas mamma
    yrväder skrev 2010-09-12 10:31:46 följande:
    Tack

    Kanske är lika med att inte köra för många olika system, kanske slutar med att sambon sätter en extra ullbyxa på snap-in-onen eller oxå glömmer ullbyxa på de formsydda
    Haha ja hoss oss är där också jag som skiftar mellan systemen och manden som använder AIO enbart
  • Ronjas mamma
    IVFmamma skrev 2010-09-21 20:30:24 följande:
    Galltvål?
    Bra?Dåligt? Vad använder ni det till?
    Till allt
    Bra
    till och med makens vita tröjor och kepsar har blivit rena
  • Ronjas mamma
    Emmelinan skrev 2010-11-28 15:05:28 följande:
    Jag hade tänkt käppar ett startpaket av g-diapers, där man får 6 st blöjbyxor och x antal inlägg. Jag har läst mycket gott om dessa blöjor men har oxå läst att man ska köpa några stycken av olika märken innan man bestämmer sig vilken man gillar bäst och så man vet vilka som passar bäst hos just oss och våran bebis. Jag försöker ju vara lite ekonomisk här innan lillan föds och planera inköpen lite.

    Hur har ni gjort? Vad är era råd?
    Vi gjorde det att vi ville ha ekologiska och köpte aio imse och formsydda med blöjbyxor, alla aio har vi nu sålt och använder numera Bg organic aio och blöjbyxor från IV men med inlägg eftersom de formsydda sitter stramt runt låren när de blir lite äldre.
    Hade vi vist hur svårt aio och bg var att få till att passa på en nyfödd hade vi nog inte satsat på det, känner också en del som tycker det är enklast med vikblöjor och blöjbyxor i början.
    Räknar med att använda blöbyxor och vikblöjor/formsydda och inlägg när vi får nr tre.. Så gå över på BG när de passar.
Svar på tråden Tygblöjetråden 24