Inlägg från: Bjornis |Visa alla inlägg
  • Bjornis

    Fortsatt babbel efter MF/MA 2009

    Polarbjörnen skrev 2010-03-17 13:20:47 följande:
    härligt! nu kör vi vidare!jag ska ta tag i min vikt som har brakat iväg efter det att jag blivit sambo =) (ca 10 kg)så nu undrar jag om det är någon av er som är i samma sits?funderar på GI, men tycker det verkar lite krångligt... någon som kört GI? tips? litteratur eller hemsidor?
    Ja nu kör vi på här!

    Jag är i samma sits som du. Jag har kommit igång och tränat denna veckan äntligen. Eftersom jag bröt ena foten i juli och andra precis vid nyår har det inte blivit mycket träna sista 8 månaderna. Sen hamnade ju ma:t emellan också. Haha. Herregud. Men iaf, jag äter enligt tallriksmodellen/viktväktarna/sunt förnuft typ. För mig handlar det om att eliminera det som gjorde att jag hamnade här och i mitt fall är det sambogrejen - myskvällar med godis, snacks, ost och kex, vin osv. Alkohol har jag nästan inte druckit sen vi börjat satsa på bebis så det drack jag tydligen ändå inte för mkt av för att sluta med det gjorde ingenting. Haha. 
    Jag blir nästan alltid sugen på nåt efter middagen så jag försöker se det som att om jag och maken delar på ett paket mumsmums så är det otroligt mycket bättre än att dela på 200 gram marabou mjölkchoklad. Att jag sen kommer igång och tränar 3-4 ggr/v det är a och o för mig. Om jag tränar så kommer oftast maten automatiskt. Jag måste äta oftare (5-6 ggr/dag) då för att orka vilket leder till att inte blodsockret skuttar upp och ner och jag inte blir lika hysteriskt sugen!

    Jag är kostvetare i grunden så borde kunna detta och leva efter kan man tycka men nä... vi blir också tjocka! Eliin80: Det var ju en jättebra inledning på tråden!  
  • Bjornis
    Polarbjörnen skrev 2010-03-21 16:56:15 följande:
    hehe. ja, se där! =) jag har haft en sista syndahelg, då jag unnat mig öl, hamburgare och våfflor. i morrrn är det slut och över med syndandet. då är det hard core som gäller. (fast jag ska på spa-helg med tjejerna och sen är det fjällsemester, så liiite mer syndande lär det bli där)testade i morse. negativt och nu är mensen på ingång. besvikna tårar denna gång också. fan. och det är liksom inget mna kan göra. bara fortsätta köra på. fast nu har vi i och för sig pratat om att hoppa över nästa ÄL eftersom det blir nedkomst jul/nyår. för barnets skull alltså. samtidigt känns det väldigt märkligt att hoppa över en chans när det bara kommer en gång per månad i bästa fall. vad tycker ni?
    Vi har också tänkt på det men samtidigt så vill vi ju ha en knodd även om den kommer på med tomten och inte med storken.  I detta fallet är vi egoistiska och tänker bara på oss själva och får väl, om vi får en julklappsbebis som senare är arg på oss över sin födelsedag, säga att den var så efterlängtad att vi inte ville vänta! Det är ju sant. Har dock bokat tid på vc för att ta prover för hypotyreos. Ville få det gjort fort men fick tid 19 april! Suck. Ska ringa ett par privata ställen imorn och kolla om man kan få komma fortare.
    Tydligen är det vanligt att kolla upp det när man gör utredning om barnlöshet/mf och eftersom jag har en del symptom på hypotyreos (dock inte alla) så är det lika bra att kolla.

    Härligt med hard core. Här har det varit en ganska bra vecka. Tre träningspass och hyfsat lite sötsaker. Eller iaf mindre än "vanligt"!
  • Bjornis
    Eliin80 skrev 2010-03-24 13:01:48 följande:
    Vad kul! Håller tummarna för att det tar sig nu!!Igår när jag lagt mig kände jag bebisen röra sig...Jag har känt det några dagar, men inte riktigt vågat tro på att det var den, men nu är jag säker. Trodde att det skulle dröja flera veckor till, då jag har moderkakan i framvägg den här gången...
    Å va mysigt. Coolt att känna så "tidigt" ändå!

    Här inväntas det äl.. Tråkig tid.

    Polarbjörnen: Hypotyreos är problem med sköldkörteln. Man kan ha hypotyreos (underfunktion) eller hypertyreos (överfunktion) av sköldkörteln. Struma är en forma av hypotyreos. Man har oftast långsammare ämnesomsättning om man har hypotyreos och också problem att bli gravid samt större risk för mf. Har läst att det även är dumt att ligga på gränsvärden om man försöker bli på tjocken så lika bra att kolla. Och förhoppningsvis utesluta. Har inte nån lust att börja gå på medicin. Men troligen så slipper jag det. Har inte alla symptom så är antagligen bara tjock! Hehe.
  • Bjornis

    Cirkusmamman: Va gött ändå med v 8. Vill också räkna mitt liv i veckor nu!

    Och lustigt nog har jag faktiskt äl nu under påsken. Som en höna ska jag värpa fram ett riktigt kalasägg tänkte jag. Hehe.

    Polarbjörnen: Ja, rivstart matmässigt har det inte blivit för mig heller. Träningen är dock igång. Tränat nästan varannan dag de senaste 3 veckorna. Skönt. Men nu kommer påsken med allt vad det innebär kostmässigt. Hoppas på den där högre skatten på godis som de diskuterade på nyheterna precis!

  • Bjornis
    Cirkusmamman skrev 2010-04-01 08:39:06 följande:
    Jag hoppas innerligt att det där med högre skatt på godis är nyhetsvärldens aprilskämt i år! :) Hehe...
    Haha. Ja, det lär ju vara så... Men jag hade röstat för det! Jag har ju ingen egen karaktär så nån måste stå för den åt mig!
  • Bjornis
    Polarbjörnen skrev 2010-04-06 08:29:25 följande:
    hej tjejer!hoppas ni haft en fin påsk! jag trodde ju att jag skulle värpa fin fint ägg jag med och allt tydde på det i form av ÄL-flytningar från tor-mån, men enligt tempen har inget ägg släppt. vi som kastade ut alla ur stugan för att göra en liten fjäll-bebis. känner mig lite snuvad på konfekten, då vi verkligen legat i denna vända, trots ömma kroppar efter skidåkning och fullt med folk. nåja, får väl fortsätta tempa och se hur det går. har ju haft sen ÄL förr. är på dag 16 idag. fyller år till helgen så det vore världens finaste present om det slår till då! =)
    Attans också. Men som du skriver dag 16 är ju inte sent. Jag har ju iofs alltid äl mellan kanske dag 17 och dag 24... En låååång väntan varje månad och sen har jag ju kort lutealfas så det är lite som att man blir snuvad på hoppet rätt fort. Jag är 3 dar efter äl nu... Har lovat mig själv att inte testa förrän nästa vecka. På måndagen kan det ju fortf va alldeles för tidigt. Men jag har nämligen en tendens att börja gravtesta typ 7 dar efter äl. Man har ju hört talas om fall där folk får plus JÄTTETIDIGT! Haha. Det är antagligen i de fall där man missbedömt äl...
  • Bjornis
    Polarbjörnen skrev 2010-04-11 08:25:30 följande:
    hallå, enligt fertility friend så ska ÄL ha varit redan dag 8!vilket innebär att jag är på dag 13 efter ÄL idag, dag 21 i cykeln, BIM på måndag/tisdag. sitter och håller mig och undrar om jag ska testa. fick reda på detta med tidig ÄL igår, så då sprang jag å testa direkt, inte morgonurin, och det blev neg. så nu vet jag inte om jag törs/bör/ska testa igen. borde vänta tills efter tisdag men DET KLIAR NATURLIGTVIS I FINGRARNA. problemet är att jag blir så grymt besviken, även om loppet inte är kört. känns dock väldigt mkt som att mens skulle vara på g. ååååååå! jag hatar det här!
    Har du nån länk till din kurva (finns ju en sida som heter "your homepage")? Kan ta en kik och kolla om ff verkar ha satt ut det rätt. Hur långa cykler bruakr du ha?
  • Bjornis

    Efter en snabb kik (ska till jobbet) så tycker jag att cd (cycle day) 17 verkar som en trolig dag att haft äl på. Innan det är temparna rätt lika, det är ju inte förrän de senaste dagarna som du fått en tydlig temphöjning. Vad händer om du sätter in en "fejktemp" imorn. På typ 36,9? Flyttar ff äl då? Kanske till och med till cd 19?
    Testa!

  • Bjornis

    Jag går in en sväng till om typ en kvart så vore kul om du testat så jag får veta hur det blev!  

Svar på tråden Fortsatt babbel efter MF/MA 2009