• Themis

    Svetlanas vårbubbel

    Dags för ny tråd igen- var är våren tjejer?

    Här finns det snödroppar och vintergäck i alla fall.

  • Svar på tråden Svetlanas vårbubbel
  • Fru H

    Kvällsmöten.. känns ju helt onödiga. Kanske för att vi utsätts för dem så sällan? De tillhör inte riktigt skolvardagen, åtminstone upplever inte jag det så.

    Mumu, vi får hoppas att mellanperioden mellan sova och inte sova går över snabbt! Det brukar ju bli en slags bro där man måste ta sig över, med trött barn, innan de nya sovvanorna sitter.

    Ja, jag är ingen läkare Det var ingen halsfluss. Men nu börjar jag tröttna faktiskt, febern låg på 40,2 i eftermiddags när jag var tvungen att bära med Simon till bilen för att hämta Liv på dagis. Med Alvedon i kroppen har han åtminstone fått i sig lite middag nu och ligger och tittar på film. Det blir garanterat en hel vecka hemma. 

    Nåja, jag är hemma i morgon också, och passar på att städa och tvätt. Vi måste börja plocka ur köket också, för om knappt två veckor är det dags att renovera köket, enligt planen. Vi borde nog åka till IKEA i helgen, köpa stommar och börja skruva ihop.


    Det är roligare att skratta
  • mejram

    Ja, äntligen är familjen komplett igen. Vi grät glädjetårar på Arlanda både Linnea och jag när vi äntligen sågs. Och jisses så pirrigt det var att stå där vid utgången och vänta. Som när man var nyförälskad och strax skulle få ses. Och jag tror att Tors bekymmer i går var storasysterabstinens. För i dag har han varit hur glad som helst, om än som ett litet plåster på henne hela dagen. (Skönt för mig som får dras med plåstret annars...)


    Slösurf och bortspilld tid är det gott om här också just nu. Vi konstaterade både jag och maken att vi känner oss orkeslösa och ineffektiva. Så vi ska försöka bannlysa tv-soffan i minst en vecka och ta oss för lite konstruktiva saker på kvällarna i stället. Får hoppas att våren bjuder på lite sol och värme snart, det brukar ge energi.
  • Fru H

    Härligt Mejram! Vilket underbart återseende!

    Förresten, ska du gå med på den där ordensgrejen i maj? Maken hade hört från herr mejram att du tänkte det. Jag är inte jättesugen, men jag vet att maken gärna vill att jag följer med. Om du går så går jag!

    Vi kämpar vidare mot viruset här. Igår kändes det jättejobbigt när febern på kvällen var över 40 grader igen. Tre dygn med så hög feber. Det är så jobbigt när ens barn mår så dåligt, när han yrar och inte "är med" och när han själv gråter och tror att han aldrig kommer att bli frisk Idag är det lite bättre. Han är piggare i blicken och tanken, halsen låter aningens bättre och febern ligger på drygt 39.

    Tjingeling, allihop


    Det är roligare att skratta
  • Mumu

    Usch usch usch, Fru H! Jag vet PRECIS hur det där är och det är allt annat än roligt. När Milla fick sina febertoppar på över 41 grader i höstas så blev hon till ett skakande okontaktbart bylte i ens famn och man kunde inte göra annat än att hålla om henne och vänta på att iprenet skulle verka. Otäckt! Hoppas Simon blir bra snart.

    Mejram, jag förstår att det var mysigt att få träffa Linnea igen . Det är härligt att få sakna lite och ännu härligare när man äntligen får träffa den man saknar!

    Fru H igen, det beror nog på vad man menar med sällsynt..? Jag har ju jobbat på en hel del skolor numera och det skiljer sig väldigt mycket åt hur ofta man har kvällsmöten. Vissa har inga alls (!) och andra har en gång i månaden. Jag skulle gärna slippa dem, men det är väl inte så stor uppoffring egentligen.


     


    Bäst just nu: HIMYM
  • Vero

    Tack för trådbump i min gb. Jag känner mig så himla stressad och vill hinna allt och vara perfekt och duktig och ni vet hela den där grejen.

    Jag vill ha full koll på jobbet och full koll på dagis och full koll hemma, och jag orkar inte riktigt ända fram.

    Jag har förstås en tendens att skjyta upp saker för länge också. På lördag är det dags för Noras 4-års kalas. Hon har beställt prinsesskalas, och jag kommer ihåg mejrams och försöker få till något liknande. Vi kommer klä ut oss hela familjen, det blir barbietårta och drakjakt (skattjakt).

    Men jag har aldrig gjort en prinseestårta så tips från er erfarna tårtmakare mottages tacksamt. Jag har hittat en tårttråd, men orkar inte läsa igenom den ikväll i alla fall.


    The impossible just takes a little longer
  • camile

    Vero
    Jag har gjort prinsesstårtor 3 gånger och det är inte så svårt. Jag gör som nerdelen av en klänning och sen klär jag den med sugarpaste/marsipan. Men jag klär den åt sidan, dvs jag börjar mitt fram och sen et bit i taget åt vardera håll till jag kan lägga en större del mitt bak. Sen har jag en överkroppen av en barbiedocka som är till för tårtor som jag klär med sugarpaste och så trycker jag ner den mitt på själva kjoldelen. Det går alldeles utmärkt att ta en överdel från en "riktig" barbiedocka som man inte är så rädd om och ha plast för att skydda lite mot tårtan. Sen gör jag som ett band runt "skarven" mellan kjoldelen och överkroppen och en rosett mitt bak men band som hänger ner.

    Om du går in på min blogg eller i mitt galleri här så kan du se min tårtor.

    Lycka till!


  • mejram

    Vero - rosa med lite silver och glitter så kommer du undan med vilken tårta som helst. Det finns färdigkavlad rosa marsipan. En stor hög med marängswiss med rosa maränger beströdd med sockersilverkulor och en prinsesskrona på toppen, kanske. Eller rosa glasspinnar nerstuckna i aluminiumfolieklädd oasis. Jordgubbsglass med tomtebloss.... Gör det inte krångligare än det behöver vara. Jag köpte några meter rosa krossad sammet och hade som duk - det blev fint. Finns i Bålsta om du vill låna...

    Även om det såklart är tråkigt att du känner dig stressad så känns det rätt skönt att höra att det inte är med helt trallande lätta fötter du blandar din musli. Då finns det hopp för oss andra dödliga.

    Vi har superjobbigt med Tors sömn just nu. Han totalvägrar att sova i sin säng, så han har flyttat in i vår. Och så vaknar han titt som tätt och då är det bara jag som duger, annars blir han rent hysterisk. Och jag måste sitta bredvid tills han sover djupt, för han sätter sig upp och ropar nej så fort jag försöker röra mig ur rummet. Och sen vaknar han mitt i natten och vill leka, läsa, äta, dricka och allt han ber om och har jättesvårt att somna om. Så vi är rätt slitna. Hoppas att det är en snabbt övergående period. Detgåröverdetgröverdetgåröver....

    Och fru H, jag säger detsamma - går du så går jag. Har egentligen inte heller någon vidare lust, men maken peppar mig.

  • fofffoffzoom

    Fy! Jag har magsjuka igen?! Resten av familjen verkar klara sig igen, skumt men tur i oturen. Lite tufft att hålla på och amma när det är svårt att få i sig vätska *muttrar och tycker synd*

Svar på tråden Svetlanas vårbubbel