Inlägg från: kajsamupp |Visa alla inlägg
  • kajsamupp

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    ÖnskanS: Det är bra här uppe i skogarna (även om söderhamn kanske inte är skogen, men imorgon ska vi till vallsta där mormor och morfar bor, och det mina damer och herrar, det är skogen). Funderar över att åka ohc hälsa på syrran i gävle när det blir lite mer vår och då kanske vi kan träffas där om du har möjlighet att ta dig in till stan? Har inte provat hoppgunga. Minns inte när de orkar vara vaken längre pass.. Kajsa orkar lite längre på kvällarna. Ikväll var hon vaken från kl 16 till 20.40. Men då var hon så trött att hon somnade efter 5 min vid bröstet ch sen när vi bytte bröst hade hon så svårt att komma till ro istället. Övertrött dotter som tokskrattade en halvtimme vid kaffebordet inför familjens stora glädje

    kram alla

  • kajsamupp

    ÖnskanS: Ja, det vore trevligt att kunna ses! Och tack för vinkningen, den behövde vi med den trafik som var igår. Kö och 40 km/h från Uppsala till Stockholm pga vädret..

    Ammiz: Usch, vad ni verkar ha det jobbigt nu Och mitt i allt det jobbiga och all trötthet finns en härlig och alldeles underbar liten Agnes Om bara tiden kunde gå lite fortare när det är jobbigt... så man kan titta tillbaka på det jobbiga och känna att det är över för den här gången och vi klarade det ändå..

    Ego: Dopsamtalen kändes helt ok. Hur ett dop går till verkar vara ganska styrt, i alla fall där i byn. Vi fick välja tre psalmer och sen har vi en av faddrarna som ska läsa en dikt. J ska läsa en förbön eller vad det nu var och jag ska säga hennes namn.. Hälsade på hos mormor och morfar samtidigt, de bor i samma by. Mormor visade en gammal (ca 100 år) sked som hon undrade om Kajsa kanske ville ha som doppresent. Mormors farmor fick sex likadana silverskedar från sina sex syskon och hennes initialer finns ingraverade, och när hon dog så fick varje syskon tillbaka en varsin sked. Så min mormor har fått ärva en sked och det är den hon vill ge i present och gravera in Kajsas initialer i. Hon frågade lite fint om jag hellre ville ha en ny sked till min dotter än den här gamla.. Knas, jag blev ju rörd till tårar över att min dotter ska få en så fin och gammal sked från mina förfäder.. Söta mormor.

    Kram

  • kajsamupp

    Ammiz: Tänk, huvudförfattare till en artikel. Det är stor Och tänk vad skönt när den är klar och du får vara hemma med dina kära.

    ÖnskanS: Nja, körmässigt var det ingen bra resa men med tanke på att Kajsa sov nästan hela vägen var det ändå bra.. En fadder är väl som en gudmor, dvs någon som ska finnas med under uppväxten som en extra vuxen att förlita sig på, tänker jag åtminstone. Någon att kunna gå till och mysa med Jag är åt min bästa väninnans förstfödda coh hon och min syster blir åt Kajsa. Plus Js syster coh man.

    Gåstol: Har ingen sån, men har ungefär samma tankar som du har ÖNskanS. Har hört att den kan hämma utvecklingen på något sätt, antar att det väl är krypningen då. Men det är väl säkert bara om man sitter där jättemycket och inte får kravla omkring på golvet.

    Mobil: Kajsa tycker fortfarande om sin fiskmobil, men jag har satt upp flera bilder (grön groda, anka, bild på henne) där också som hon tittar och pratar med. Kan tänka mig att de vill ha lite variation precis som vi.

    Fråga: vi har ännu inte börjat lägga Kajsa i spjälsängen fast vi tänkt det en hel månad. Men visst bör man väl ha något mobil eller något även där, som hon kan titta upp på när hon vaknar eller ska somna? Vad har ni andra? I vagnen har hon ju sin liberohumla som hon fortfarande gillar skarpt..

  • kajsamupp

    Nevadita: Usch vad trist att ha så ont Hoppas det blir bättre sen när krumelura börjar äta lite vanlig mat eftersom det då blir lite mindre amning, kanske gör det att besvären klingar av lite grand?

    Ego: Har idag igen fått lämna fotokursen i förtid, denna gång med en ännu mer ledsen dotter. Hon kunde inte andas normalt förrän en kvart in i amningen pga gråt Har aldrig sett henne så ledsen. Hon liksom tar flaskan men suger inte rätt så hon får inte i sig mer än några droppar, och när hon väl blivit ledsen vägrar hon även att ta mjölken på kopp.. Måste träna under dagarna.. hon har ju sugit rätt tidigare vid något tillfälle.

    Kram

  • kajsamupp

    Nevadita: Säkert var det väl att hon inte fick maten via mig, lika mycket som det att hon itne riktigt fattar hur hon ska suga för att få ut något ur flaskan. Och när hon väl blivit ledsen funkar ju ingenting. Det var som tur är sista gången på kursen så nu blir det till att stanna hemma tills hon lärt sig äta lite mat.. Lyckos dig som har så fint väder. Här är det kring noll misstänker jag, coh snålblåst och ingen sol alls. Frös rejält på min promenad nyss

    Undrar just om jag ska våga mig in i duschen. K sover precis utanför men har varit på väg att vakna flera gånger..

  • kajsamupp

    Nevadita: Hua, hoppas det inte är kräksjuka på gång

    ÖnskanS: Vi har också tänkt att en snuttefilt vore bra och något bra gosedjur som vi inte riktigt har än. Måste ut och handla känns det som

  • kajsamupp

    Hela veckan har K varit lite smågrinig. Hon har börjat se riktigt arg ut och slå på bröstet när hon ammar ibland. Och idag höll hon klagosång hela vägen hem från affären så jag fick lov att ta upp henne två gånger. Undrar undrar om det är tänder på gång? Eller så har hon helt bytt personlighet?

    Ammiz: K äter oftast på ganska bestämda tider, oftast med 2-3 h mellanrum.

    Nevadita: Jobbigt med röken, det kan ju göra vem som helst illamående.. Men bra av honom att tänka på Lava.

  • kajsamupp

    Monamona: Trist att Alva är rädd för främlingar! Vi har bara märkt att K blivit lite mer reserverad men inte rädd, men jag bara väntar att hon ska bli vettskrämd för prästen nästa helg. Däremot blir hon lätt livrädd för olika ljud Igår skulle jag hälla ur makaroner från kartongen till kastrullen och hon började skrika av rädsla! Och när vi nattammar henne och har tyst runtomkring och det kommer ett i normala fall lågt ljud som tex knarr i en stol, så blir hon också rädd..

    Nevadita: Ja, fram för glada bebisar som jollrar och skrattar!

  • kajsamupp

    Ammiz: Skönt att transporten börjar gå bättre K började bli känslig för ljud för ett tag sedan efter att inte ha brytt sig alls.. Men bara vissa ljud och när hon ammar/ska sova.

    Nevadita: Inte klagar du, du berättar ju bara hur du upplever det.. och det måste man väl få göra! Och visst är det väl så att vi oftast kommer att ha lite lättare för att trösta/lugna eftersom vi har tutten Så är det hos oss också, även om det ofta går bra för J också. Sen kommer säkert en tid då den andra föräldern är den som är mest poppis och vi får titta avundsjukt på.

    ÖnskanS: Det där med skikande bebisar känner jag igen.. K börjar ofta gråta då men inte av rädsla utan för att det smittar.

    Ego: Idag har vi haft ett par vänner över på middag, med sig hade de sina två minsta sagt hyperaktiva söner på 3 och 5 år. Var lite rädd att K skulle bli rädd för dem och för ljudnivån, men hon fann sig snabbt och var på bra humör hela tiden. Glömde bort att bli hungrig och trött. När klockan började närma sig 20.00 fick vi förklara att nu skulle hon nattas och de behövde nog börja dra sig hemåt.. Först slocknade K vid bröstet, men när vi skulle byta till det andra (vilket var dumt av mig att göra) så vaknade hon till och blev klarvaken coh jätteglad! Hon pratade, åt och pratade om vartannat, men somnade inte. Gick med henne i vagnen en lång stund. Totalt tog det 2 h 30 min innan hon nu tillslut somnade! Jisses, så länge har det aldrig tagit. Något överstimulerad bebis, eller vad tror ni?

    Kram

  • kajsamupp

    Turbo: Alla bebisar blir nog inte rädd för främlingar.. Vi håller tummarna för att dina slipper sånt, för du behöver ju ha några fler famnar i närheten ibland. Tror säkert att de flesta gärna tar emot en söt bebis och så länge alla är nöjda är det väl bara bra Det där med tv var att någon hört om någon koppling till adhd för de små som tittar väldigt mycket på tv, men hur välgjord studien var vet jag ej eller om det är en vedertagen rekommendation. Alla bebisar verkar ju gilla att kolla på tv.. Men vi märker snabbt på K att hon blir distraherad så vi måste ofta slå av tvn för att hon ska kunna komma till ro när vi ammar/nattar henne.

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009