Inlägg från: kajsamupp |Visa alla inlägg
  • kajsamupp

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Ammiz och Nevadita: Visst är det ett enormt ansvar vi har, jag har också tänkt på det och då blir jag lite rädd. Jag brukar vara orolig för att vi ska förstöra den fina lilla människan istället för att ge henne styrka och mod. Men jag hoppas innerligt att chansen är stor att vi lyckas vara bra föräldrar bara vi använder vårt sunda förnuft och ger henne den kärlek hon är värd {#lang_emotions_heart}

    Vet ni, idag bajsade Kajsa sin första riktiga bajskorv Om ni nu ville veta, menar jag...

    Kram till er alla vettiga bra föräldrar!

  • kajsamupp

    Turbo: Skoj med bloggen! Jag fick tipset bara för några dagar sedan och funderar sjävl på att fixa en för att vänner och familj som bor långt bort ska kunna titta in regelbundet. Nu blir jag ännu mer inspirerad

    Kram till er alla

  • kajsamupp

    Monamona: HI hi, de där maskarna hade K också för en vecka sen och jag blev också lite rädd tills jag såg att de inte rörde sig

  • kajsamupp

    Oj vad här skrivits idag, skoj att läsa!

    Ammiz: Roligt med vagnen coh att hon kan sitta! Det måste vara skönt att det går bättre med vagnen för att gilla att åka vagn underlättar ju så mkt. Jag kan också förstå S, åtminstone delvis, men tycker det är trist att hon får såna skuldkänslor.

    Monamona: Hmm, känner igen det där med samlivet... Här är det dött från min sida men inte från sambons, känner mig som en glädjedödare när kramar och pussar inte blir mer än så. På något sätt så upptar ju Kajsa allt numer, så att fokusera på något annat är så svårt. Får hoppas det vänder om några månader där amningen blir mindre, för visst är det väl så att amningshormonerna sätter käppar i hjulet för samlivet?

    ÖnskanS: Såklart är hon världens goaste T oavsett vad hon klarar för tricks Verkar som om ni kommit längst vad gäller maten! Vilken härlig aptit! Kajsa äter bara en halv portion gröt och två istärningar puré, men skulle nog kunna äta mer om jag försökte. Men jag tycker det känns lagom än så länge.

    Nu ska jag i säng. Igår vaknade Kajsa efter 3 h sovande, precis som jag försökt sova en timme utan att lyckas. Sen var hon vaken i 3 h innan hon till slut kom till ro igen. Ingen skoj natt med andra ord. Hoppas hon kompenserar oss nu istället

  • kajsamupp

    Trollat: Min sambo är likadan, ungefär. Lägga ut bilder på sig själv vill han inte alls göra. Däremot verkade han itne helt främmande för att lägga ut bilder på Kajsa, vilket förvånar mig.. Själv tycker jag det skulle vara skönast att kunna ha lösenord för bloggen isåfall, som Ammiz skrev att man kunde.

    Monamona: Hur mår du? Fortfarande förkyld? Det var bara jag och Tels på gympan idag, men det var skönt och härligt jobbigt i det fina vädret. Det blir inget på torsdag, så du vet, ifall du hade tänkt gå då.

    Måste ta och köpa mig en kokbok, kanske Första och andra Mosboken, så jag får lite tips på vad man kan laga till henne. Än så länge är inte utbudet så varierat här hemma. Men jag köpte min första burk igår; aprikos-päronpuré. Har inte testat än dock.

  • kajsamupp

    Hej alla

    Ego: Har varit borta hela helgen i svärföräldrarnas stuga vid havet och kom hem imorse. Och vilket väder det varit, vi blev helt tagna på sängen och hade inte alls packat för sommarväder utan hade med mössa, vantar och sånt för det brukar vara så kallt där... Kajsa passade på att få sina första två tänder, utan att vi riktigt hann fatta det, för hon var bara tjurig en dag med det trodde vi berodde på för lite sömn, resa och nya människor.. Hon har dessutom sovit bra hela helgen efter alla nya intryck.

    Nevadita: Hmm, inte mycket aktivitet hos er med, läser jag. Men jag slår dig.. En gång sen plusset, och den gången var för typ 2 månader sen.. Om man inte räknar med de gånger då bara han blivit nöjd, då..

    ÖnskanS: Bra med recept, ska nog testas.

    Lek: Ha ha, tvättråden är populära här med Knasigt. Och i helgen har hon bara velat hoppa hoppa och hoppa, så vi har fått träningsvärk allihopa för hon är ju inte lätt direkt. Måste nog köpa en hoppgunga. Piplekasker gillar hon också, och skallror och sånt. Hon verkar börja fatta titut först nu. Brukar sjunga Prästens lilla kråka och Klappa händerna när du är riktigt glad.

    Turbo: Grattis till er alla tre!

    Ammiz: Fint av dig att vilja bli donator, tänk vilken glädje du kan sprida!

    Mat: Tror inte heller det spelar så jättestor roll hur man börjar med maten. Det viktigaste är nog att vara lyhörd på bebisen coh göra det så lustfyllt som möjligt, för att få upp intresset och visa att mat är något som ger njutning. Träffar många barn som inte ökar i vikt eller som matvägrar och det är aldrig lätt, men alla börjar så småningom att "äta bättre" och blir "normala" som vuxen. Så att slappna av och göra som man känner är bäst för sitt barn är nog viktigare än att till punkt och pricka följa rekommendationer.

    Kram

  • kajsamupp

    Nevadita: He he, att han kommer nöjd ur leken ibland är ett nytt påfund som just nu passar ganska bra när behoven är olika

    Här hemma blev K akut trött redan halv sju, så nu sover hon på bara ett knappt bröst. Bäst att lägga sig tidigt själv med, misstänker jag, för det lär bli en alldeles för tidig morgon.

    Ammiz: Kanske stämmer det där med öronen.. Fast jag har tänkt att hon ju bara upptäckt dem och det är därför hon krafsar, drar och klöser sig där.

  • kajsamupp

    Ammiz: Jag har för mig att man inte når klimakteriet tidigare pga IVF, utan att det bara blir fler ägg den månaden man behandlas men att äggreserven inte påverkas. Borde isåfall vara detsamma även om man överstimuleras.? Kajsa tycker också om sånt som fladdrar och att tex dra en ny blöja eller tröja över magen.

    Nevadita: Hi hi, det bjuder jag på Har däremot inga vettiga tips ang badandet. Kajsa tyckte inte om det första gångerna men nu plaskar hon som bara den. Kanske kan hon närma sig vattnet på egen hand, genom att sitta bredvid och plaska med händerna bara?

    En fråga: Nu när det är så varmt, märker ni något på era små? Jag tycker Kajsa har varit mycket grinigare nu

  • kajsamupp

    Hej alla

    Lugnt här på tråden i helgen! Hoppas alla har det bra trots dagens regnväder.

    En fråga: Hur många timmar sover era bebbar om natten (borträknat den tid de ev ammar)? Hur många timmar sover de om dagen?

    Kajsa sover mellan 8-10 timmar om natten och 1,5-3 timmar om dagen. Hon gäspar ofta, men är svår att få att sova mer än så. Läste att bebbar i den här åldern oftast behöver 11 timmar om natten och 3 timmar om dagen.

    kram

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009