Inlägg från: Monismonis |Visa alla inlägg
  • Monismonis

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Turbo: jobbigt med knäont. Jag har samma problem. Så det brukar bli att jag småjoggar och går om vartannat.

    ÖnskanS: vi har en hoppgunga som väntar på att börja användas. Det står att man måste vara 4-5 månader gammal för att använda den. Så vi har en vecka kvar innan vi ska testa. Ska bli roligt. Hon studsar redan när hon står upp på mina ben.

    nevadita: Tur att du håller ordning på tråden!

    Kram till alla

  • Monismonis

    Hej alla, Alva är också mycket arg just nu. Jag tror hon testar sin röst. Jag har bokstavligen ont i öronen. Tror också att tänderna är på gång. Lite tidigt tycker jag...

    Dessutom har hon börjat bli riktigt rädd för främlingar, eller rättare sagt, alla utom mig och pappan. Alla snälla bekanta och släktingar som så gärna vill hålla... hon blir livrädd och skriker sig hes.

    Ah, just det. Foglossning har jag också kvar. Ont i höften och ländryggen.

  • Monismonis

    megamuppen: Jag är imponerad! Vad gör du om dagarna om du inte tittar på tv? Själv sitter jag och tittar på allehanda skräpprogram mest hela dagen. Med lillan i famnen, bortvänd från tv:n och ljudet nästan av.

  • Monismonis

    megamuppen: wow, jogga! Det vill jag också kunna göra... Idag nådde jag en all time high på vågen. Detta hemmaliv är inte bra för min karaktär. Hoppas ni får ett fint dop till helgen!

    Påskgodis var det ja...

    Kram tillbaka nevadita!

  • Monismonis

    nevadita: Gillar du inte godis? Vilken planet är du ifrån? Känner igen det där med att pappan inte tar egna initiativ till att ansvara för barnet. Som när jag får några minuter över att sitta framför datorn eftersom han "passar Alva", då står han och flåsar mig i nacken med henne gnällandes i famnen. Istället för att gå iväg och låta mig vara ifred i tio minuter.

    Glad påsk på er alla

  • Monismonis

    megamuppen: Haha! Så söt hon var i prästens famn! Ah, den där "du vet väl om att du är värdefull", är ju jättefin! Den ska jag också föreslå för prellen om tre veckor.

    Men som sagt, trist att behöva fundera på bebiskläder till begravning... Den enda åsikten jag har hört är att man alls inte brukar ha med bebisar på begravningar. Vet inte riktigt varför. Himmelsblått skulle jag ha valt som färg iallafall, eftersom det är dit man hoppas att folk tar vägen.

    nevadita: Här gör vi tvärtom för att få Alva att gilla badbaljan, dvs vi har höjt temperaturen. I början hade vi 38 grader men då skrek hon och hackade tänder. Sen höjde vi till 42 grader och nu trampar och cyklar hon i vattnet och kucklar av skratt. Antagligen är det förbjudet att ha så varmt men hon gillar det och fördelen är att hon dessutom håller sig varm ett tag när man tar upp henne ur baljan. Annars gallskriker hon så fort hon måste upp.

    Något helt annat: Håravfall... jag fäller hår som en hel hund. Överallt och hela tiden. Läskigt mycket. Hade redan tunt hår innan, men nu börjar det bli tragiskt. Hur ska detta sluta?

  • Monismonis

    ÖnskanS: Kul med riktig mat! Provade ni med köpegröt eller egengjord? Hur är det med potatis och sånt, skulle man inte börja med sånt?

  • Monismonis

    megamuppen: jag blev också lite inspirerad att påbörja lite nya sovrutiner igår. Men det slutade som vanligt med att hon somnade vid bröstet och jag bar in henne i sängen samtidigt som jag själv gick och la mig. Hennes spjälsäng står kant-i-kant med min säng och den ena fronten är borttagen så hon har fri passage till min säng (madrasserna är lika höga så hon kan rulla över till mig). Väldigt bekvämt att bara kunna sträcka sig efter henne och stoppa in nappen eller dra henne till sig och amma i sömnen.

    Lustigt att Agnes och Kajsa fastnar i magläge. Alva kan inte rulla över till magläge, men lägger jag henne på mage så rullar hon genast över på rygg. Måste vara nåt fel på henne

    Undrar också var alla tagit vägen? Fullt upptagna med sina små antar jag.

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009