Inlägg från: samban |Visa alla inlägg
  • samban

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    hanna elise skrev 2011-07-25 16:30:32 följande:
    Hej.
    jag undrar om någon här kan hjälpa mej med lite argument :)

    Jag är gravid i v 33 och på onsdag ska jag tillsammmans med min bm skriva en förlossningsplan.
    Saken är den att jag har sagt till henne att jag inte vill ha någon EDA eller spinalbedövning. Det sa jag förra träffen.
    BM tycker att jag ska läsa på mer (och alltså ändra inställning) och hon säger att de kommer säkert att vilja sätta det på mej iaf. (om förlossningen blir jobbig)

    Största anledningen till att jag INTE vill det är att förra förlossningen så slutade värkarbetet efter det lagt epiduralen, de blev då tvugna att ta hål på hinnorna och sätta ett värkstimulerande dropp. Vilket i sin tur ledde till att dotterns hjärtljud skönk drastiskt. (38 slag/minuten i ca 3-4 minuter)

    Jag är rädd att samma scenario ska återupprepas, men bm menar att denna rädsla är obefogad då man inte kan säga att hjärtludens nedgång berodde på epidural/dropp/hinnborttagningen.

    Jag är dålig på att stå på mej och låter mej övertalas väldigt lätt av auktoriteter (vilket jag känner att bm är i detta sammanhang)

    Hur kan jag uttrycka mej, vilka argument bör jag använda för att få med det jag vill i min (?) förlossningsplan.
    Måste du ha några argument? Det är din förlossning, din kropp. Du bestämmer.
     "Jag har dålig erfarenhet av EDA/spinal så därför vill jag inte ha det igen. Jag vill verkligen inte ha det igen, vad du än säger om det. Om de vill sätta det på mig är det deras problem, jag tänker inte ta emot det. Jag vill inte ha det. Jag har bestämt mig och det blir som jag vill."
    Lycka till med förlossningen! :)
  • samban

    Jag undrar om man kör sen avnavling i Luleå, sunderbyn? Någon som vet?

  • samban

    Ställer min fråga igen, den kom bort i bruset sist. :) vet ni vad som är praxis på sunderby sjukhus i Luleå?

  • samban

    Tack för svar abuelita! Ska prata med min barnmorska i veckan och om hon inte har någon koll så ringer jag och frågar, eller, jag kommer nog ringa och fråga i vilket fall som helst. Har en del andra funderingar kring rutinerna på sunderbyn.

  • samban

    Var på besök på sjukhuset där jag ska föda om sex sju veckor. Barnmorskan berättade att de tar blodprov från navelsträngen på alla barn som föds, men hon sa inget om det görs från pulserande eller klippt navlsträng. Har jag förstått rätt i att provet bör tas från pulserande sträng? Jag vill väldigt gärna ha sen klampning och avnavling. Vet personalen generellt hur man gör för att ta blodprov från pulserande sträng?

  • samban

    Okej, tack för svar allihop. Ska skriva i mitt förlossningsbrev och även min sambo ska hålla koll. Pulserande navelsträng som kläms åt med fingrarna alltså. Enligt barnmorskan tas testet för att kolla om barnet är Rh-positivt eller inte..

  • samban

    Tzetze: hoppas du återkommer här i tråden, vore intressant att se hur det går. Vad är egentligen de främsta anledningarna att skippa k-vitaminet?

  • samban

    Okej, jag har ägnat mig åt lite googling och enligt FASS innehåller k-vitamininjektionen Natriumhydroxid som är detsamma som kaustiksoda. Alltså kan det stämma? Hur sjukt?!

  • samban

    Men Gud, så smart! Givetvis ska JAG klippa själv. Min sambo vill inte, han är lite skärrad inför det hela och tycker nog att en förlossning är lite kladdig på en otrevligt sätt. Att jag klipper är ju då helt naturligt eftersom han inte ör intresserad av det. Det är ju en kanonbra och superenkel ide som jag inte ens tänkt på. :) ska skriva mitt förlossningsbrev vilken dag som helst nu (eftersom ungen kommer när som helst) och då ska jag verkligen skriva detta med fetstil. Jag vill själv klampa och klippa. Utmärkt tips!

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över