Inlägg från: Monsterpannkaka |Visa alla inlägg
  • Monsterpannkaka

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    abuelita skrev 2010-03-29 22:14:42 följande:
    Glädjande att höra tt ni känner er så trygga med era män och inte tycker att deras närvaro skulle vara minsta hämmande, utan tvärt om gärna vill ha dem med.. Men håll med om att om man skulle råkat bli med barn med en sån här tjomme så skulle det allt vara skönt att slippa ha honom med när man föder barn ?  ss11i01.stream.ip-only.net/images/blog/images... (har just lärt mig att det finns url- adresser till bilderna i mitt bloggarkiv, hoppas det funkar)
    Hahaha!
    Om jag blev på smällen med den där så vet jag inte om jag faktiskt skulle erkänna att det var han. .. Förlossningen kan han glömma!
  • Monsterpannkaka
    abuelita skrev 2010-03-30 14:57:37 följande:
    BRA, då har du förstått vad jag menar
    Ja alltså, jag förstår tanken med att det är pappans barn lika mycket som mitt- självklart, för det är ju sanningen. Men det är jag som ska förlösa och behöver all trygghet och allt lugn jag kan hitta, enligt mig måste det prioriteras för att förlossningen ska bli så bra som möjligt. Som du tänkte?

    Känner vissa sig tvugna att ha mannen med? Blir inte det lite gränslöst.. eller liksom, jajg tänker rent fysiskt: Mina gränser är viktiga för mig, att jag inte känner mig utlämnad och utsatt. Risken måste vara väldigt stor att jag kan uppleva det, om jag har med mig någon som jag inte är trygg med?
  • Monsterpannkaka
    Party of five skrev 2010-03-30 19:04:11 följande:
    Jag läste ett inlägg i den här tråden av en tjej som var adopterad från Colombia och som har ett starkt "minne" av ljudet från skor i en korridor som hon tror att kommer från när hon låg på BB som nyfödd. Och du gav ett väldigt bra svar på hennes inlägg. Min sak ligger på ett sätt ganska nära detta. Vill höra vad du tror om saken...Min man är adopterad, och hans början på livet startade så här: Hans mamma var 19 år, fick inte hålla honom för sin egen mor, pappan "okänd". Min man föddes 6 veckor för tidigt och tack vare att barnmorskan var vän till min mans adoptivföräldrar, har han fått veta ett par saker från förlossningen. Mamman hade skrikit "för den där ungen till helvetet!" när han kom ut. Hon hade aldrig hållit i honom och första tiden på sjukhuset låg han ensam i en kuvös. Hans adoptivföräldrar hämtade honom från BB när han var någon vecka gammal. Som barn hade han en ganska bra relation med sin adoptivmamma, men jättebra med sin adoptivmormor. Sin adoptivpappa hade han ganska dåligt förhållande med. Han har fått kontakt med sin biologiska mamma men hon vägrar säga vem hans riktiga pappa är. Nu har de ingen kontakt - mamman vill inte. Adoptivmamman har supit ihjäl sig efter ett olyckligt äktenskap och nu senaste åren har vi fått svaret på det - adoptivpappan är homosexuell. Min man har väldiga svårigheter att lita på folk. Jag är typ den enda. Har alltid haft problem med självkänslan. Han är en UNDERBAR man och pappa (vi har tre flickor) och nu har han en enorm önskan att få många barn och få starka blodsband (vi väntar nu nr 4). Enligt honom är hans nuvarande familj det enda bra han någonsin haft.Så till min fråga: kan hans första möte med livet ha fått honom att känna så här? Han tar ofta fram det här med att han nog blivit förbannad från första stund och därför har han fått en sådan mängd olycka över sig...
    Libragirl: Det är mig du talar om, och jag är från Brasilien.
    Jag blir faktiskt riktigt provocerad av ditt inlägg. Du har ingen som helst "rätt" att ta upp din mans livssituation med oss, på det här gränslösa sättet. Det är inte alls våran -eller DIN- sak att spekulera i hans historia eller livsöde, utan hans närvaro.
    Du försöker diskutera djup psykologi, i ett forum där vi talar om Förlossning och förväntningar, regelvärk och rättigheter. Djup psykologi, i relationer som Du inte har rätt till och som inte är dina.

    Jag ber dig att vända dig någon annanstans.
  • Monsterpannkaka

    Det här är visserligen inte min tråd, och inte jag som bestämmer vart du får ta upp dina frågor. men jag har vänt mig till den här tråden för att jag vill tala om min kommande förlossning; INTE om min historia som adopterad.
    Inte heller bör du diskutera din mans historia, som adopterad.. i en tråd där det inte finns utrymme eller erfarenhet för att faktiskt ha den diskussionen med den kunskapen som krävs.
    Det finns jätte mycket bra böcker om anknytning och om adoption, jag föreslår att du läser dem och samtalar med din man istället.

    Mig, stör det här otroligt.

  • Monsterpannkaka
    syrra skrev 2010-04-02 12:10:55 följande:
    Konstigt att inte fler är amfetaminmissbrukare i detta land med tanke på hur otroligt många som är födda av mammor som använt sig av lustgas..Hoppas ni som läser denna tåd inte tror på allt som står i en tråd på FL, utan har lärt er att tänka kritiskt och dessutom vet var man finner vetenskapliga artiklar. På Pubmed kan man själv söka artiklar och skaffa sig en egen uppfattning om vad man vill tro...En forskares hypotes om ett ämne behöver inte vara den sanna..Bara för att denna TS tycker så.Tänk själv!

    Men snälla..
    Snacka om att idiotförklara.
  • Monsterpannkaka
    Blgebo skrev 2010-04-02 12:33:50 följande:
    Jag skulle inte säga att det handlar om att idiotförklara. Snarare belysa ett alltför vanligt problem på FL. Dvs. att många som läser i en tråd, tror på allt som står utan att tänka till själva. För personer som inte klarar av att "sålla", kan det bli skrämmande och orsaka mer oro än nytta med all information, särskilt när man inte har tillgång till hur stor risk det egentligen är att råka ut för något. 
    Du har rätt, det är ett väldigt vanligt problem på FL och i den "riktiga" världen med.
    Men vi har verkligen disktuerat och belyst alla möjliga frågor och problem från många olika håll i just den här tråden, under en lång period.
    Vi har både fått och haft alla möjligheter till att göra just det; "sålla", tänka "kritiskt" och samla egen information.

    Alla människor är kapabla till just det, att tänka kritiskt, dividera och välja vad man vill tro på eller inte. Det är - enligt mig- att idiotförklara, när man utgår ifrån att jag inte är kapabel till det.
  • Monsterpannkaka
    Libragirl skrev 2010-04-02 14:08:10 följande:
    Tack och hej!Först och främst har du ingen anledning att ljuga - eftersom jag är aktiv i TVÅ andra trådar här på FL och du är garanterat inte aktiv i dem! Så en person med DITT tankesätt är jag inte ens det minsta intresserad av att diskutera med.
    Ja, just nu är du aktiv i två andra trådar som jag definitivt inte är aktiv i..
    Det jag talar om hände för ett par månader sedan, och jag lämnade dem trådarna ganska snabbt eftersom det blev aldelles för gränslöst.

    Jag väljer medvetet bort att diskutera i trådar där du är aktiv och skriver, eftersom jag tycker det är rent obehagligt att diskutera/samtala under den gränslösheten som jag upplever att du har/får tag i/utökar.
  • Monsterpannkaka
    Party of five skrev 2010-04-02 18:30:35 följande:
    Jag förstår faktiskt inte vad du talar om för andra två trådar, snälla vän. Jag har bara varit aktiv i dessa två långlivade trådar i ungefär 2 års tid! Så du förväxlar nog mig med någon annan! Jag bad om ursäkt redan för att jag REFERERADE till dig, det jag skrev om handlade inte om dig ett dugg! Och jag "fortsätter" inte att skriva om det, jag skrev ETT inlägg och så ska du späda på så här. Allvarligt talat. Om inte ett förlåt räcker, så vet jag inte vad jag ska säga. Ha det så bra!
    Nej, jag förväxlar inte dig med någon annan. Jag vet precis vad jag referarar till och jag har exakt samma känsla nu som jag hade då, när jag lämnade de trådarna jag talar om.
    Jag har hört din ursäkt och även noterat den.
    Jag försöker förklara för dig vad problemet är, eftersom du inte förstår vad det är som gör mig upprörd, men vi talar inte på samma nivå- märker jag. Det du hör är inte det jag försöker förmedla.
    Du behöver inte säga någonting mer alls, och jag tror inte att jag ska göra det heller, eftersom vi inte verkar nå fram till varandra alls.
  • Monsterpannkaka

    Liia och bäbisen: Så lustigt.. det verkar ju lite knepigt?
    Förstår att du blir frustrerad, magen och tarmarna mår ju sådär av allt järn :/
    Finns det inget annat alternativ där kroppen kan välja själv hur mycket den behöver ta upp? Så det inte blir överdoserat?

    Fossa:
    Hej du förlösta!
    Kollar ditt galleri.. Vilken knut! Den ser ut att verkligen sitta fast?
    Bita av navelsträngen.. det tror jag att jag skippar.. (:
    Kul att höra hur andra gjort och haft det!
    Mår du och lilla familjen bra? :)

  • Monsterpannkaka

    Abuelita: Gå in på Frivoltens sida och läs hennes förlossningsberättelse.. Man blir helt glad! (:

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över