Inlägg från: SchumiFerrari |Visa alla inlägg
  • SchumiFerrari
    Monsterpannkaka skrev 2010-05-16 17:42:51 följande:
    Hej alla!Mig behöver ni verkligen inte oroa er för, jag är tillbaka och hemma med världens sötaste och vackraste lilla pojke! (:Han förblir namnlös ett tag till eftersom jag som tidigare nämnt inte hade några bra namn alls.. Linda: Vad är det med mannen din? Får ni reda på något? Jobbigt att inte veta.Min förlossning blev inte alls som tänkt, fullspäckad med kemisk smärtlindring och inblandning :PMen den var ändå jätte bra och blev hur bra som helst. Jag ska lägga upp flörlossningsberättelsen i bloggen sen, så snart jag har tid. Jag är bara fruktansvärt upptagen med att titta på världens vackraste varelse.. (;Hur har Chakito det? Är du "förlikad" med ditt öde?
    Jag som låg i badet härom kvällen och "såg" att du fått en Lilly med en förlossning som gått helt enligt din plan... ja ja så bra var min cconection med dig
    Muppen mars-08 Smurfen aug-09
  • SchumiFerrari
    Made in Taiwan skrev 2010-05-18 07:24:45 följande:
    Ni kanske har diskuterat detta förut, men varför görs det ingenting åt vattenfödslar i Sverige?!!!! Land efter land ansluter sig till skaran som erbjuder vattenfödsel, Sverige dock håller fast vid att det är farligt. VARFÖR? Hur kan man ändra detta? 
    För att Sverige är lite korkade och pga en händelse för typ 15 år sedan där ett barn dog efter en vattenfödsel hemma där det inte ens bevisats att det var pga att det föddes i vatten som det dog så har man sagt nej till det på sjukhus. Hemma får man dock

    Någon som såg länken i ett tidigare inlägg? Om kängurumetoden i Lund
    Muppen mars-08 Smurfen aug-09
  • SchumiFerrari
    Monsterpannkaka skrev 2010-05-18 11:54:32 följande:
    Linda: Så läskigt med din man.. Men hoppas verkligen att ni får korrekt svar snart och att det är på väg tillbaka. Tur att han inte var i mexico, det hade blivit många timmars flygande i ovisshet och rädsla. :/Nu har jag skrivit min förlossningsberättelse i bloggen! Och nu ska jag in o väcka min underbara vackra lilla prins (:De här läckande mojängerna jag har under hakan är hopplösa.. Finns det något bra knep att tvinga dem att sluta läcka konstant?
    De ställer snart in sig på rätt produktion och slutar då läcka konstant
    Muppen mars-08 Smurfen aug-09
  • SchumiFerrari
    Ellani skrev 2010-05-18 14:14:18 följande:
    Kängrun används även på SÄS. Hur flitigt vet jag inte nuför tiden, men det sitter uppe bilder och anslag som visar på effekterna av det och hur man vårdar bebisen i korrridoren så alla mammor och pappor kan se.
    jag tyckte att det var kul att det stod och att de påpekade hur "duktiga" (missförstå mig rätt) det föräldra paret var som turades om att dygnet runt har sitt barn på bröstet.
    Muppen mars-08 Smurfen aug-09
  • SchumiFerrari
    Petrellie skrev 2010-05-18 17:31:56 följande:
    Nu är han här! Jag hade en likadan natt igen mellan söndag och måndag, dvs 10-15 minuter mellan värkarna från sju på kvällen. Vid sex på morgonen höll jag på att bli galen och hade svårt att andas mig igenom värkarna på ett avslappnat sätt efter två dygn utan sömn/vila. Värkarna var långa och gjorde sjukt ont men kom inte med någon större täthet. Ringde till förlossningen för jag ville få råd. De ville att jag skulle komma in på en kontroll och så skulle jag få lite värktabletter så att jag fick vila.Kl. 08.30 var vi där och då var jag trots allt öppen 6 cm. Hjärtljuden var inget bra så vi blev inlagda. Värkarna kom fortfarande inte tätare men jag var helt knäckt av bristen på vila och att ha haft ont så länge.Man började prata värkstimulerande trots allt men plöstligt sa det bara pang. En halvtimme utan värkuppehåll och sedan 13 minuter krystvärkar. Kl. 10:53 är han född, Theodor. 3910 gr tung och 53 cm lång. Navelsträngen var lindad hårt runt halsen och hela kroppen därav dåliga hjärtljud.Man läste mitt brev omedelbart och redan i inskrivningsrummet sa både läkaren och barnmorskan att de inte såg några konstigheter i mina önskemål.Jag fick upp honom direkt (tog några sekunder att linda av honom bara) och efter kanske tio minuter hade allt pulserat klart och moderkakan var ute så min man klippte navelsträngen. Sedan gick de och vi fick vara ensamma i ett par timmar, med undantag för en fikabricka, innan de kom tillbaka för att kolla till oss och mäta/väga osv. Man uppmuntrade mig att inte klä på vare sig mig eller honom på ett dygn utan ligga hud mot hud hela den tiden. Han diade efter ett par minuter och har i princip inte släppt sedan dess.Det var min värsta förlossning smärtmässigt men deras bemötande var fantastiskt. Både coachningen under tiden och inställningen till avnavling och bondingen. Samma sak på BB. Nu är vi hemma efter ett dygn där och ska hitta rollerna i vår nya och utökade familj. Storasyster är väldigt skeptisk men det har ju bara gått ett par timmar.
    Det var ju bra att han blev sent avnavlad trots dåliga hjärtljud och att navelsträngen var runt hela honom. Det gör mig glad!!
    Muppen mars-08 Smurfen aug-09
  • SchumiFerrari
    Dipsy skrev 2010-05-21 22:06:36 följande:
    brukar vara inne i denna tråd med jämna mellan rum...jag ska föda om några veckor...men jag blir lite förvånad att det inte blir något nytt...det är alltid samma ämne...med tidig avnavling...det finns inget annat som inte bm talar om???
    Självklart finns det det man som det står i TS så är den här tråden främst en tråd om sen avnavling
    Muppen mars-08 Smurfen aug-09
  • SchumiFerrari
    Made in Taiwan skrev 2010-05-31 06:47:17 följande:
    Jag vet inte riktigt vars jag kan fråga så jag frågar här, vad är det som ÄR normalt att ta tester och undersökningar efter födseln. T.ex. den där häl-screeningen.  Hur är det med ultraljud av mage, höft, hjärta och hjärna? Görs sådant i Sverige? Är det nödvändigt?
    Häl-screening? Aldrig hört om . Inga UL görs när barnet fötts om man inte misstänker att något är fel
    Muppen mars-08 Smurfen aug-09
  • SchumiFerrari
    Lia och bäbisen skrev 2010-05-31 22:57:16 följande:
    Jag tycker det är märkligt att de envisas med att ta i handen på många ställen, enligt min "svägerska" som jobbar på typ neo så är det mycket smidigare, lättare och mindre smärtsamt för barnet att ta i huvudet. Jag har två negativa upplevelser av PKU test i handen tyvärr. Inte så kul.
    Funkade super när de tog på mina pojkar... Inga problem alls.. Ammade precis innan, gav lite sockerlösning och de värmde där de tog...
    Muppen mars-08 Smurfen aug-09
  • SchumiFerrari

    Ang CTG: Den "skiten" ger jag inte mycket för... Enligt den så hade jag knappt några värkar alls när jag fick lillen och då gick jag ändå från 2- fullt öppen på 1,5 timme med värkar sista 30 min som var så onda att jag hade panik och inte visste vad jag skulle göra..


    Muppen mars-08 Smurfen aug-09
Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över