• Emma

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    Då är vi inne på den tredje tråden och våra små söta barn har redan hunnit bli lite drygt 6 månader! Här fortsätter vi att diskutera vitt och brett, delar med oss av tips och erfarenheter.

    Tidigare Septemberbarn trådar:
    Septemberbarn 2009: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m47488443.html 
    Septemberbarn 2009 del 2: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49584450.html

    Bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Basilikaté -tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-13/m46828313.html

    Vi som hänger här är:
    Tridde: Fabian 090901
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Miliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Myart: Olle 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3
  • Emma
    Bubba80: Schysst jobb som ger friskbårdsbidrag även fast du är mammaledig! Hoppas att jag hittar något sådant bra jobb sen! Vad är det du jobbar med förresten?

    Pamsa: Mattias är ganska hård i magen. Han bajsar iallafall varje dag nu, men han får verkligen ta i. Man märker på honom när det är dags för då börjar han stånka och klämma så de senaste tre veckorna så har vi hunnit in till skötbordet, tagit av kläder och blöja och sedan sätta honom på toan. Det är bra mkt trevligare än bajs i blöjan Men vi försöker ge lite katrinplommon efter frukost och middag. Så han får i sig ungefär en hel burk per dag. Har även försökt ge honom päron. Men det ratade han. Smakade kanske för sött och det är han ju inte van vid. Får prova om några dagar igen.

    Sephiroth: Natten har varit bra här. M vaknade vid två och villa ha mat, sedan vaknade han 6.22 och har varit vaken sedan dess. Han vaknar tidigare och tidigare för varje dag som går kan jag säga.

    Radeklev: Kräk av dig hur mycket du vill! Det är skönt att göra det ibland. Speciellt när man inte kan kräka av sig allt inför personen man lever med. Hos oss är det lite tvärt om. Det kan vara väldigt höga ljud på utan att det är någon som bryr sig. Som på TV:n. Det är verkligen jättehögt så jag nästan funderar om dom är hörselskadade. Nu kanske jag är lite väl överdriven, men jag tycker inte att det ska vara så höga ljud på i närheten av små barn. Det räcker väl med ljud så att man kan prata i vanlig samtalston!?

    Åsa1976: I helgen så har vi ett till födelsedagskalas. Så det blir väl att lägga på sig ett kilo eller två som man redan har gått ner . Ikväll så ska vi förmodligen till svärisarna. Sen så har vi inget mer planerat. Och det räcker gott det som vi redan har tycker jag!

    Tridde: Det är väl klart att du ska stå med på listan när du också hänger här!
    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Förresten, måste bara tillägga en sak: vi var till badhuset igår och tittade när Mattias kusin hade simavslutning. Sen så ville hon att vi skulle bada efteråt med henne. Så jag, mattias, svägerskan, svågern och svärfar sitter på bänkar ute i stora bassängen och tittar när dom simmar förbi. Mattias börjar verkligen tokskratta när han ser dom simma förbi. Det var hur kul som helst! Kanske inte låter så roligt när jag beskriver det, men det var så mysigt att höra det. Vi har bestämt oss för att börja åka och bada lite oftare med mattias för han tycker att det är så mysigt. Och det är han ju verkligen inte ensam om. Är det någon här som går på babysim?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Erkegris

    Hamilton har lite feber idag, men verkar inte förkyld eller något sådant, slö är han ju men det är ju inget onormalt. Kan det vara tänderna kanske? Har hört att de får feber av det ibland.

    Med maten går det fortfarande trögt, han äter päron jättebra, och ibland päron med gröt, men det beror på hur hungrig han är. det svåraste tycker jag är att tajma in rätt tidpunkt när han är hungrig men inte för hungrig, för då blir han ledsen och då funkar bara bröstet.

    Annars är det bra humör här hemma, jag har ju fått syn på en del blommor som letat sig upp i trädgården och snön är nästan borta, då kan man ju inte vara på annat än bra humör :)

  • Sephiroth
    Erkegris skrev 2010-03-26 10:53:11 följande:
    Hamilton har lite feber idag, men verkar inte förkyld eller något sådant, slö är han ju men det är ju inget onormalt. Kan det vara tänderna kanske? Har hört att de får feber av det ibland. Med maten går det fortfarande trögt, han äter päron jättebra, och ibland päron med gröt, men det beror på hur hungrig han är. det svåraste tycker jag är att tajma in rätt tidpunkt när han är hungrig men inte för hungrig, för då blir han ledsen och då funkar bara bröstet. Annars är det bra humör här hemma, jag har ju fått syn på en del blommor som letat sig upp i trädgården och snön är nästan borta, då kan man ju inte vara på annat än bra humör :)
    Klart det kan vara tänder. :P Men ni som misstänker tänder, ser ni något i nederkäken? jag såg tänderna under tandköttet innan de var riktigt på g. Typ som "gropar".
  • Bubba80

    Hua så var det ny dag...lunchen precis avklarad. Lillskrutten bestämde sig för att gå upp 04.30 idag...och jag som till och med gick upp och gjorde ersättning inatt. Men vad hade man för det Tusan oxå...orkar verkligen inte gå upp vid dessa tider på morgonen...jag e ju en livs levande zooombie då

    Emma: Man kan säga att jag jobbar med människor som hamnat snett i samhället. Resten kan ni säkert räkna ut själva Där av min anonyma presentation på min profil...


    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • lupin84

    Vi använder inte babygymmet ... han tycker inte de är så roligt...
    Är mest på vilt... helst sittandes...
    Gåstolen är en hit också!

    Var på bvc i veckan på 6 månaders koll. (Theo var dock 6 1/2 månad) allt var bra. han väger nu 8355 och var 68 cm....

    Ikväll blir de after work...=) (sitter med i en cupgrupp i föreningen - så vi ska ut och äta)
    Så min bror och hans tjej ska vara här och ha Theo...

    Inga tänder vad jag kan se... men de kommer... ingen panik med dem...
    Theo bajsar 2-3 gånger om dagen.. är just nu lite hårt... men han verkar inte ha ont.

    Här har tulpaner och påskliljor börjar kika upp ca 2 -3 cm =)...våren är på G!


  • Bubba80
    lupin84 skrev 2010-03-26 13:06:13 följande:
    Vi använder inte babygymmet ... han tycker inte de är så roligt...Är mest på vilt... helst sittandes...Gåstolen är en hit också!Var på bvc i veckan på 6 månaders koll. (Theo var dock 6 1/2 månad) allt var bra. han väger nu 8355 och var 68 cm....Ikväll blir de after work...=) (sitter med i en cupgrupp i föreningen - så vi ska ut och äta)Så min bror och hans tjej ska vara här och ha Theo... Inga tänder vad jag kan se... men de kommer... ingen panik med dem... Theo bajsar 2-3 gånger om dagen.. är just nu lite hårt... men han verkar inte ha ont.Här har tulpaner och påskliljor börjar kika upp ca 2 -3 cm =)...våren är på G!
    Å vad avundsjuk jag blir...tulpaner o påskliljor Har 1 m snö på hela tomten fortfarande, men där det varit skottat börjar det smälta undan. Solen värmer verkligen härligt nu

    Hoppas det blir en trevlig middag ikväll för er

    Här ska det bli fredagsmys med hela familjen. Nån som har nåt matförslag? Står still i mitt trötta huvud idag.
    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Saga09

    Ah en gåstol hade jag med velat ha till Saga.. men vi bor så förbaskat litet så det finns inte mycket yta för henne att gå runt med den på.. sen när vi flyttar är hon 10 månader och kommer snart lära sig gå själv förhoppningsvis...

    Babysim har vi inte varit på.. min lilla tjej avskyr vatten. Den ni {#lang_emotions_wink} hon skriker nåt helt vansinnigt när hon ska bada.. var enda gång.. vet inte vad jag ska göra för att hon ska bli lite mer bekväm med det där. Verkar som om alla barn gillar vatten förutom hon.... så nej nåt badhus kommer vi inte till {#lang_emotions_smile}

  • Bubba80
    Saga09 skrev 2010-03-26 14:02:38 följande:
    Ah en gåstol hade jag med velat ha till Saga.. men vi bor så förbaskat litet så det finns inte mycket yta för henne att gå runt med den på.. sen när vi flyttar är hon 10 månader och kommer snart lära sig gå själv förhoppningsvis... Babysim har vi inte varit på.. min lilla tjej avskyr vatten. Den ni hon skriker nåt helt vansinnigt när hon ska bada.. var enda gång.. vet inte vad jag ska göra för att hon ska bli lite mer bekväm med det där. Verkar som om alla barn gillar vatten förutom hon.... så nej nåt badhus kommer vi inte till
    Kan trösta dig med att alla barn gillar inte alls vatten. Storebror här var exakt likadan som Saga när han var liten Skrek i panik så fort man satte ner honom i badbaljan. Det först när han var runt 3 år som han började gilla vatten... Nu är han ett vattendjur som älskar att åka till badhuset.

    Emil är inte superförtjust heller, men det går
    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3