• Emma

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    Då är vi inne på den tredje tråden och våra små söta barn har redan hunnit bli lite drygt 6 månader! Här fortsätter vi att diskutera vitt och brett, delar med oss av tips och erfarenheter.

    Tidigare Septemberbarn trådar:
    Septemberbarn 2009: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m47488443.html 
    Septemberbarn 2009 del 2: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49584450.html

    Bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Basilikaté -tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-13/m46828313.html

    Vi som hänger här är:
    Tridde: Fabian 090901
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Miliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Myart: Olle 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3
  • nadia bk
    Strimma skrev 2010-03-27 19:46:18 följande:
    På tal om aprilskämt. Inget att rekommendera att göra som sambon gjorde när han var 14 år. Han och sin tjej gick till sina mammor och sa att tjejen var gravid, varvid min sambos mamma höll på att svimma. Tjejens mamma listade snabbt ut att det ej var sant, men inte sambons mamma. Både sambon, tjejen och hennes mamma fortsatte lögnen i TVÅ hela veckor innan de avslöjade allt.  Erkänn rått. Först hade hon ju fått panik då hennes son kunnat göra något sådant... sen när hon väl äntligen börjat smälta det så fick hon reda på att det var en lögn. Hon blev ganska arg kan man säga... Inget att rekommendera...
    hahaha fy
  • nadia bk

    Nån som är barnbajs expert här? Tidus har börjat bajsa småå små mini bajsar nu efter jag börjat med vällingen??....kul Lördags snack va=)

  • Bubba80
    Strimma skrev 2010-03-27 19:46:18 följande:
    På tal om aprilskämt. Inget att rekommendera att göra som sambon gjorde när han var 14 år. Han och sin tjej gick till sina mammor och sa att tjejen var gravid, varvid min sambos mamma höll på att svimma. Tjejens mamma listade snabbt ut att det ej var sant, men inte sambons mamma. Både sambon, tjejen och hennes mamma fortsatte lögnen i TVÅ hela veckor innan de avslöjade allt. Erkänn rått. Först hade hon ju fått panik då hennes son kunnat göra något sådant... sen när hon väl äntligen börjat smälta det så fick hon reda på att det var en lögn. Hon blev ganska arg kan man säga... Inget att rekommendera...
    Nej men usch vilket rått aprilskämt{#lang_emotions_undecided} 

    Nadia: Har Tidus ont i magen oxå? Blir väl till att vräka på med plommon, päron osv då...

    Här blev det ett glas rött nu till kvällen {#lang_emotions_cheers}
    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Emma

    hej på er! nu kanske inte jag svarar på dom frågor som brukar ställas om mat och så. hoppas ni har överseende med det. Var så himla skönt att träffa morfar igår iallafall. Han var glad, men har problem med ena benet som han inte kan röra riktigt ordentligt, likadant med ena handen. men han var glad för att han lever iallafall och det är jag också!

    Samtidigt så var ju johan och Mattias hos svärisarna. Han sov ca 40 minuter innan vi kom dit. jag åkte därifrån ca 13.15. Sen kom jag tillbaka dit 17.45. Jag hade alltså varit borta 4½ timme. M hade inte somnat igen någonting, det hade bytts 4 blöjor på honom, han hade inte ätit så mkt mat mitt på dagen.... kan tillägga att vi brukar byta blöja ca ar 4 timme. men så fort svägerskan är där så blir det väldigt ofta för hon går och känner ofta som fan. Sen byter hon när hon tycker.

    När jag kommer in så äar han först jätteglad, men sedan så börjar han surna till. Det är klart för han är ju såååå trött. Ammar honom till sömns, han sover ca 30 minuter. Sen är det klippt. Vi stannar ett tag och käkar pizza sen börjar ju M ledsan ur totalt såklart.

    Jag kunde ju bara gissa hur natten skulle bli. och den blev värre än jag trodde. jag trodde han skulle vakna typ tre gånger, men det räckte ju inte. Om jag säger såhär: Jag har inte sovit en timme i sträck inatt... Vid tre tog jag honom till våran säng, men han bökar ju och måste ha tag i tutten så fort han tappar den, med tanke på det så har ju mina bröstvårtor blivit ganska ömma så man har ju legat och haft ont. Tillslut så orkade jag inteha honom i vårran säng och lade honom i hans säng och muttrade till johan att han får fan se till att M sover dagtid nästa gång. m börjar skrika direkt igen. Då tänkte jag att jag skulle fan inte gå upp. Så tillslut så gör johan det. Klockan är nu 5, nej, 6 sommartid kom jag på ,-9 Nu kom dom tillbaka från promenaden. skriver mer sen.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Sephiroth
    Emma skrev 2010-03-28 06:52:38 följande:
    hej på er! nu kanske inte jag svarar på dom frågor som brukar ställas om mat och så. hoppas ni har överseende med det. Var så himla skönt att träffa morfar igår iallafall. Han var glad, men har problem med ena benet som han inte kan röra riktigt ordentligt, likadant med ena handen. men han var glad för att han lever iallafall och det är jag också! Samtidigt så var ju johan och Mattias hos svärisarna. Han sov ca 40 minuter innan vi kom dit. jag åkte därifrån ca 13.15. Sen kom jag tillbaka dit 17.45. Jag hade alltså varit borta 4½ timme. M hade inte somnat igen någonting, det hade bytts 4 blöjor på honom, han hade inte ätit så mkt mat mitt på dagen.... kan tillägga att vi brukar byta blöja ca ar 4 timme. men så fort svägerskan är där så blir det väldigt ofta för hon går och känner ofta som fan. Sen byter hon när hon tycker. När jag kommer in så äar han först jätteglad, men sedan så börjar han surna till. Det är klart för han är ju såååå trött. Ammar honom till sömns, han sover ca 30 minuter. Sen är det klippt. Vi stannar ett tag och käkar pizza sen börjar ju M ledsan ur totalt såklart. Jag kunde ju bara gissa hur natten skulle bli. och den blev värre än jag trodde. jag trodde han skulle vakna typ tre gånger, men det räckte ju inte. Om jag säger såhär: Jag har inte sovit en timme i sträck inatt... Vid tre tog jag honom till våran säng, men han bökar ju och måste ha tag i tutten så fort han tappar den, med tanke på det så har ju mina bröstvårtor blivit ganska ömma så man har ju legat och haft ont. Tillslut så orkade jag inteha honom i vårran säng och lade honom i hans säng och muttrade till johan att han får fan se till att M sover dagtid nästa gång. m börjar skrika direkt igen. Då tänkte jag att jag skulle fan inte gå upp. Så tillslut så gör johan det. Klockan är nu 5, nej, 6 sommartid kom jag på ,-9 Nu kom dom tillbaka från promenaden. skriver mer sen.
    Det är just det där jag har fasat för med att lämna bort Puppe till min far och hans käring. De tycker tydligen inte att det är nå viktigt för en liten att sova. När vi var där i julas och jag försökte få honom att somna en timme så var båda två fram hela tiden och pratade med honom och sådant. Hade de haft honom själv så vet jag inte hur jäkla övertrött han skulle bli. :-S

    Jag förstår inte hur svårt det kan vara att se till att en bäbis får sova. Övertrötta barn är KAOS!
  • Emma

    nej, exakt. Johans föräldrar gör likadant och är där och pratar när han äter välling å så. Han måste verkligen ha lugn och ro. Johan är iallafall helt på det klara med att det är hans fel, det var han själv som sa det Och gick därför på en promenad nu imorse och M sover fortfarande ute i vagtnen. Johan har städat köket och jag har betalat räkningar. Så på ett sätt så var det en nyttig erfarenhet för Johan. Och skönt för Mattias som nu snart har sovit två timmar i sträck iallafall. Hoppas han sover någon timme till.

    Det med trötthet så är det likadant med Johans föräldrar att dom lixom "nejmen, inte är du trött nu heller" Dom fattar fan inte vilken trevlig natt det blir när det är såhär... Men ringer dom idag eller så så ska jag minsann tala om hur trevlig natten blir när han inte får sova. Även om han inte skriker och är trött så ser man ju på ögonen och då är det dags...

    Fan va jobbigt det är när alla ska lägga sig i jämt. Kan man inte få köra sin buisness lixom?

    Hur ofta brukar ni byta blöja förresten?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Sephiroth
    Emma skrev 2010-03-28 07:48:22 följande:
    nej, exakt. Johans föräldrar gör likadant och är där och pratar när han äter välling å så. Han måste verkligen ha lugn och ro. Johan är iallafall helt på det klara med att det är hans fel, det var han själv som sa det Och gick därför på en promenad nu imorse och M sover fortfarande ute i vagtnen. Johan har städat köket och jag har betalat räkningar. Så på ett sätt så var det en nyttig erfarenhet för Johan. Och skönt för Mattias som nu snart har sovit två timmar i sträck iallafall. Hoppas han sover någon timme till. Det med trötthet så är det likadant med Johans föräldrar att dom lixom "nejmen, inte är du trött nu heller" Dom fattar fan inte vilken trevlig natt det blir när det är såhär... Men ringer dom idag eller så så ska jag minsann tala om hur trevlig natten blir när han inte får sova. Även om han inte skriker och är trött så ser man ju på ögonen och då är det dags... Fan va jobbigt det är när alla ska lägga sig i jämt. Kan man inte få köra sin buisness lixom? Hur ofta brukar ni byta blöja förresten?
    Mjo exakt samma som här då. Nej han är inte trött, sa farsans käring minst fem gånger i julas. Likadant med andra "äldre" som vet lite bättre. :P Jag tror att de kanske tycker att det är tråkigt när de sover? Det bästa är nog att markera hur jobbig han blir när han inte får sova skulle jag tro.

    Direkt när vi kom dit i julas också så sa hon att jag skulle lägga in Loke i sovrummet för att han inte fick plats i köket? Så att han inte skulle vara i vägen. Kan säga att jag inte blev så imponerad av den kommentaren.

    Vi byter var 3-4 timme, mao innan eller efter varje måltid.
  • Bubba80

    Lite lustigt att den (oftast) äldre generationen inte förstår att övertrötta barn sover jättedåligt på natten. Vi har precis samma problem... Ofta när man är ´hos svärisarna så får man höra "Ska han sova nu igen" "Om du låter han sova så där mycket så kommer du inte få sova inatt" Ungefär som om jag inte känner mitt barn eller? Har förklarat tusen ggr att om lilleman inte får sova när han behöver, så sover han inte på natten heller. Men det verkar som om det går in genom ena örat och ut genom det andra

    Nu e det iaf slut på lugnet här Emil lärde sig åla igår och kan säga att det går fortare redan idag. Så idag åker kattmaten upp på bänken


    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Knubbe12
    Strimma skrev 2010-03-27 19:46:18 följande:
    På tal om aprilskämt. Inget att rekommendera att göra som sambon gjorde när han var 14 år. Han och sin tjej gick till sina mammor och sa att tjejen var gravid, varvid min sambos mamma höll på att svimma. Tjejens mamma listade snabbt ut att det ej var sant, men inte sambons mamma. Både sambon, tjejen och hennes mamma fortsatte lögnen i TVÅ hela veckor innan de avslöjade allt. Erkänn rått. Först hade hon ju fått panik då hennes son kunnat göra något sådant... sen när hon väl äntligen börjat smälta det så fick hon reda på att det var en lögn. Hon blev ganska arg kan man säga... Inget att rekommendera...
    Fy f-n, vad rått! Nä, vissa saker ska man inte skämta om helt enkelt.

    Sephiroth: Är du duktig på att arbeta i lager i Photoshop? Fattar fasiken inte hur det hela går till trots att jag läst hjälpavsnitten (och ja, jag är normalbegåvad, men det verkar rätt komplicerat...{#lang_emotions_wink} ). Det kanske finns någon bra beskrivning på You Tube, fast man brukar ju få flera tusen träffar, så det är ju ett enormt arbete att sålla... Vet du någon bra sida som enkelt beskriver hur detta med lager går till?

    I dag blir det middag hos svärföräldrarna. Intressant att se vad jag irriterar mig på den här gången! {#lang_emotions_wink} Förra gången de var här avlägsnade jag mig från köket i ca 1 minut och när jag kom tillbaka hade svärmor hunnit klä av lillgubben och t.o.m tagit av honom blöjan. "Jag tänkte att det var dags att byta blöja". Eh... nä, jag bytte för 5 minuter sedan, precis innan ni kom. Annars sköter svärisarna sig rätt så bra måste jag säga {#lang_emotions_tongue_out} Fast det där med att störa vid måltider känner jag igen (när han sover brukar de dock hålla sig undan). Med lilleman fick jag säga till sist och då la de faktiskt av, men när dte gäller våra andra barn håller de på att driva mig till vansinne med detta. Jag tycker att barnen ska få ha lugn och ro när det äter. Naturligtvis samtalar vi vid matbordet, det är ju en del av det trevliga med att äta tillsammans, men man behöver ju inte vara 3 cm ifrån varandra när man pratar. Svärmor är väldigt närgången på det sättet och personligen skulle jag känna mig mycket obekväm om jag satt och åt och någon satt bredvid mig och stirrade på mig och pratade med näsan någon ynka cm från min kind...
  • Sephiroth
    Bubba80 skrev 2010-03-28 14:04:16 följande:
    Lite lustigt att den (oftast) äldre generationen inte förstår att övertrötta barn sover jättedåligt på natten. Vi har precis samma problem... Ofta när man är ´hos svärisarna så får man höra "Ska han sova nu igen" "Om du låter han sova så där mycket så kommer du inte få sova inatt" Ungefär som om jag inte känner mitt barn eller? Har förklarat tusen ggr att om lilleman inte får sova när han behöver, så sover han inte på natten heller. Men det verkar som om det går in genom ena örat och ut genom det andra Nu e det iaf slut på lugnet här Emil lärde sig åla igår och kan säga att det går fortare redan idag. Så idag åker kattmaten upp på bänken
    Duktigt värre! Heja Emil! Loke ålar järnet, men bara åt sidorna. *s* Hoppas det dröjer innan han tar sig framåt. ;)

    Vi har problemet att Loke vägrar sova på dagarna nu, så han blir läskigt övertrött redan runt 16-17tiden. Igår tog han natt kl 16!! Förstår inte hur jag ska kunna få honom att sova på dagen. Hoppas det vänder igen snart. =)
Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3