• Emma

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    Då är vi inne på den tredje tråden och våra små söta barn har redan hunnit bli lite drygt 6 månader! Här fortsätter vi att diskutera vitt och brett, delar med oss av tips och erfarenheter.

    Tidigare Septemberbarn trådar:
    Septemberbarn 2009: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m47488443.html 
    Septemberbarn 2009 del 2: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49584450.html

    Bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Basilikaté -tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-13/m46828313.html

    Vi som hänger här är:
    Tridde: Fabian 090901
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Miliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Myart: Olle 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3
  • pamsa
    lupin84 skrev 2010-03-30 21:28:26 följande:
    Pamsa - vi skickade in anökan om plats i januari. Har sökt dagis från mitten på september!...
    var du och besökte dagiset innan? lr ansökte du bara ..? f*N det är en djungel allt detta för mig just nu
  • Saga09

    Godmorgon,

    Pamsa: Vi skickade in ansökan om dagisplats typ i februari eller nåt. Fast vi har inte sökt plats förrän till december.. jag vet ju inte hur lång tid det tar och jag har hört skräckhistorier från just Huddinge där vi bor om att det tar såååå lång tid med dagisplats. Eftersom vi har 2 dagis nära där vi bor har vi sökt dessa men jag har inte varit och tittat på dem.. man kanske skulle ha gjort det.... bara läst information om vilken typ av verksamhet de har där...


    Sephriroth:
    jag är inte säker på hur du menar med om barnen står upp.. alltså Saga kan ju stå om jag håller henne i händerna men sitter hon och jag håller henne i händerna drar hon sig inte upp till stående själv...

    Ang blöjbyten så byter vi kanske var 3:e timma om det inte händer stora olyckor.. haha.

    Visst är det skönt nu när solen börjar komma fram lite mer... har känt mig så himla instängd hela vintern... nu kommer man ju liksom ut och kan promenera igen.. ahhhh {#lang_emotions_smile}

  • Sephiroth
    Saga09 skrev 2010-03-31 08:29:31 följande:
    Godmorgon, Pamsa: Vi skickade in ansökan om dagisplats typ i februari eller nåt. Fast vi har inte sökt plats förrän till december.. jag vet ju inte hur lång tid det tar och jag har hört skräckhistorier från just Huddinge där vi bor om att det tar såååå lång tid med dagisplats. Eftersom vi har 2 dagis nära där vi bor har vi sökt dessa men jag har inte varit och tittat på dem.. man kanske skulle ha gjort det.... bara läst information om vilken typ av verksamhet de har där... Sephriroth: jag är inte säker på hur du menar med om barnen står upp.. alltså Saga kan ju stå om jag håller henne i händerna men sitter hon och jag håller henne i händerna drar hon sig inte upp till stående själv... Ang blöjbyten så byter vi kanske var 3:e timma om det inte händer stora olyckor.. haha. Visst är det skönt nu när solen börjar komma fram lite mer... har känt mig så himla instängd hela vintern... nu kommer man ju liksom ut och kan promenera igen.. ahhhh
    Jo stå upp har han länge gjort om man håller honom i händerna. Men jag menade att de ställer sig upp från sittande. =)

    Jag håller tummarna för er Pamsa!
  • Tridde

    vilket lyx ni verkar ha med vårsol, här i norrland är det grått och trist och blött. fast jag är glad bara jag slipper vinterkylan, vi hade minusgrader från november till början på mars oavbrutet och ett antal veckor med mer än -20. vi slog tillochmed nytt rekord för hur kallt vi haft vid vårt hus sen vi flyttade in, -31grader. just den natten gick en av huvudsäkringarna för huset så jag fick pulsa ut i snö upp på låren och byta, ligger ca 150meter från huset...
    Sephiroth> ang sinnesrobönen och religion, inom AA (där jag hämtat bönen ifrån)används begreppet Glad Utan Droger tex för de som har svårt för det religiösa och de markerar även att Gud inte är den kristna guden utan vad Gud är för var och en som läser texterna. det handlar mer om att det finns hjälp att få från en högre makt, men vad den högre makten är är upp till var och en att bestämma blev kanske lite snurrigt men ville bara förklara att man kan ha användning av sinnesrobönen oavsett religion eller ickereligion
    jag själv är inte uttalat religiös men visst tror jag på en högre makt av något slag. det är svårt för mig att tro att mina underbara barn tex bara är resultatet av slumpen och att det inte finns en mening med saker och ting.

    dagis, det måste vi söka ganska snart. vi bor i en liten by som faktiskt har eget dagis och skola upp till 3:e klass och då vi haft en babyboom under -09 med 9 (!) bebisar födda så måste kommunen få veta om det så tidigt som möjligt så de kan planera för hösten när det gäller anställda osv.

  • Tridde

    glömde ju skriva...jag fick extrajobbet jag sökt så jag börjar jobba den 19:e april tack för tummarna tjejer, de hjälpte skönt att få jobba lite och dessutom kunna spara dagar, så nu vet jag inte alls hur vi gör med dagis. han får nog börja ändå till senhösten och gå korta och få dagar istället för att vara hemma på heltid. vi måste verkligen börja diskutera det här, jag och min sambo.

  • Sephiroth
    Tridde skrev 2010-03-31 08:49:20 följande:
    vilket lyx ni verkar ha med vårsol, här i norrland är det grått och trist och blött. fast jag är glad bara jag slipper vinterkylan, vi hade minusgrader från november till början på mars oavbrutet och ett antal veckor med mer än -20. vi slog tillochmed nytt rekord för hur kallt vi haft vid vårt hus sen vi flyttade in, -31grader. just den natten gick en av huvudsäkringarna för huset så jag fick pulsa ut i snö upp på låren och byta, ligger ca 150meter från huset... Sephiroth> ang sinnesrobönen och religion, inom AA (där jag hämtat bönen ifrån)används begreppet Glad Utan Droger tex för de som har svårt för det religiösa och de markerar även att Gud inte är den kristna guden utan vad Gud är för var och en som läser texterna. det handlar mer om att det finns hjälp att få från en högre makt, men vad den högre makten är är upp till var och en att bestämma blev kanske lite snurrigt men ville bara förklara att man kan ha användning av sinnesrobönen oavsett religion eller ickereligion jag själv är inte uttalat religiös men visst tror jag på en högre makt av något slag. det är svårt för mig att tro att mina underbara barn tex bara är resultatet av slumpen och att det inte finns en mening med saker och ting. dagis, det måste vi söka ganska snart. vi bor i en liten by som faktiskt har eget dagis och skola upp till 3:e klass och då vi haft en babyboom under -09 med 9 (!) bebisar födda så måste kommunen få veta om det så tidigt som möjligt så de kan planera för hösten när det gäller anställda osv.
    Det är möjligt. Men eftersom jag är Ateist så tror jag inte på någon högre makt heller, lika lite som jag tror på spöken. =) Att använda ordet "gud" i bön är därmed för mig totalt otänkbart. Att överhuvudtaget be ligger mig inte i fatet. Jag är en sån person som vill ta tag i problemen och kan stånga mig blodig tills det är löst. Eftersom farsan inte är intresserad av att ses så kommer jag att gå och må dåligt över det hela tiden, och emellanåt skälla på honom och tjata på honom.

    Glad utan droger gillar vi iaf. ;) Jag är nästintill helnykterist.
  • Knubbe12
    Pamsa: Självklart håller vi tummarna för er! Det kommer att ordna sig ska du se!

    Vi har inte sökt någon förskoleplats ännu. Våra andra barn har börjat när de varit 13 respektive 16 månader, och personligen tyckte jag att sonen som började tidigast var alldeles för liten när jag tänker på det så här i efterhand. Efter att ha arbetat inom förskolan är jag helt på det säkra med att jag inte vill att Arvid ska börja när han bara är ett år, så han kommer nog inte att börja förrän i januari. Vi har tre riktigt bra förskolor i närheten, men jag hoppas att han får plats på den av dem som våra andra barn gått i och håller tummarna för att den personal som arbetar där nu är kvar även när han i så fall börjar där.

    Tridde: Grattis till jobbbet!{#lang_emotions_flower}

    Ja, det här med tro är ju rätt komplicerat... Själv tror jag nog att jag kan kalla mig agnostiker. Jag vill gärna ha något slags bevis innan jag kan säga att jag tror på något. 

    Men, Sephiroth, menar du att du inte tror på spöken?! {#lang_emotions_tongue_out} Med spöken, menar du då typ andar? Jag har avfärdat allt sådant förut, men efter en kompis till mig var med om något riktigt jäkla ruggigt (fast fantastiskt på samma gång!) så är jag nu mer öppen för sådant.

    Apropå spöken och tro, så streamade jag "Flickan från ovan" i går kväll. Bra film, fast glorifieringen av himlen stör jag mig på.

    I dag blir det en lugn dag hemma. Barnen ska ta med sig kompisar hem från skola/förskola och min pappa kommer på besök efter lunch. Sedan blir det träning i kväll. I går cyklade jag 1,5 mil. Pust, men oj vad skönt efteråt!
  • Emma

    Hej hej! Pamsa: håller alla tummar och tår för er idag!

    Igår var vi i stan en heldag. Började med fotografen och M var superlätt och glad där! Får se bilderna på hans hemsida idag! Sen så gick vi promenad, hälsade på min morfar på lasarettet, tog en promenad, hälsade på en kkompis, åkte och grattade min moster, sen hem och då var man så slut att man landade sovande i sängen.

    Vi har inte sökt dagis än... Men borde verkligen ta tag i det. Vi har tänkt att M ska börja dagis i januari eller februari nästa år. Men sen beror det ju lite på hur det går för mig att hitta jobb också.... Får jag ett jobb så kanske han börjar lite tidigare.

    Men gud, höll på att glömma det... Vi var så jävla nära att krocka igår Mattias och jag. Var så jävla obehagligt... Vi åker mot avesta dit vi skulle. Jag ligger i ytterkurva. Ser att vi får möte med en lastbil längre fram. Sen ser jag en bil i mitt körfält.. Då kör fanskapet om en LASTBIL i en KURVA där det dessutom är UPPFÖRSBACKE!!! Jag fick ställa mig på bromsen för att vi inte skulle krocka, samtidigt så hittar jag tutan. Sen samtidigt i backspegeln att vi har en bil bakom som fick bromsa lika snabbt den. När det är §10 meter kvar så svänger bilfanskapet in framför lastbilen... Som också hänger sig på tutan för att visa fanskapet hur otroligt intelligensbefriad omkörning det där var. Fy så rädd jag blev... Hade jag varit själv i bilen så hade jag nog blivit mest arg. Men när man har det käraste sötaste och mest älskade man har med sig så blir man rätt skakad... Började grina och letade efter en rastplats att stanna på. Men jag struntade i att stanna, för då skulle jag aldrig ha vågat börja kköra igen..  Vi hade som tur var inte så långt kvar heller. Bara ca 7 kilometer.

    Så kör försiktigt därute tjejer. Saker händer snabbare än man tror.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Sephiroth
    Knubbe12 skrev 2010-03-31 10:03:44 följande:
    Pamsa: Självklart håller vi tummarna för er! Det kommer att ordna sig ska du se! Vi har inte sökt någon förskoleplats ännu. Våra andra barn har börjat när de varit 13 respektive 16 månader, och personligen tyckte jag att sonen som började tidigast var alldeles för liten när jag tänker på det så här i efterhand. Efter att ha arbetat inom förskolan är jag helt på det säkra med att jag inte vill att Arvid ska börja när han bara är ett år, så han kommer nog inte att börja förrän i januari. Vi har tre riktigt bra förskolor i närheten, men jag hoppas att han får plats på den av dem som våra andra barn gått i och håller tummarna för att den personal som arbetar där nu är kvar även när han i så fall börjar där. Tridde: Grattis till jobbbet! Ja, det här med tro är ju rätt komplicerat... Själv tror jag nog att jag kan kalla mig agnostiker. Jag vill gärna ha något slags bevis innan jag kan säga att jag tror på något.  Men, Sephiroth, menar du att du inte tror på spöken?!  Med spöken, menar du då typ andar? Jag har avfärdat allt sådant förut, men efter en kompis till mig var med om något riktigt jäkla ruggigt (fast fantastiskt på samma gång!) så är jag nu mer öppen för sådant. Apropå spöken och tro, så streamade jag "Flickan från ovan" i går kväll. Bra film, fast glorifieringen av himlen stör jag mig på. I dag blir det en lugn dag hemma. Barnen ska ta med sig kompisar hem från skola/förskola och min pappa kommer på besök efter lunch. Sedan blir det träning i kväll. I går cyklade jag 1,5 mil. Pust, men oj vad skönt efteråt!
    Jag tror inte på något övernaturligt. Men vem vet, man kanske ändrar sig någon gång i livet. ;) Men isåfall måste jag uppleva någon själv. Tror inte på andras historier heller så.

    Fan nu har jag fått en knöl i tungan också. Vad är det frågan om? Hoppas det är någon infektion eller något bara. :-S
Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3