• pamsa

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    hahaha såg det nu att du hade svarat. Lycka till med grannens hund{#lang_emotions_wink}
  • pamsa
    Emma skrev 2010-05-10 11:19:06 följande:
    HäRLIGT SEPHIROTH!!! Grattis!! Pamsa: Jag funderar antingen på läkarsekreterare eller socionom... Men jag har ett tag till på mig att fundera. Jag vill nämligen ha barn 2 innan jag börjar plugga. Tycker att ca 2 års mellanrum mellan barnen är lagom. Någon mer som planerar så? Hur tycker du att det funkar att plugga när Saga är så liten? Hur är det med ekonomin när en pluggar och en är föräldraledig? Men visst får man mer pengar från csn när man har barn? Nu blev det mkt frågor här. Räkna med fler Balder: Jag tycker verkligen att det är jättebra att ni står på er. Fler sådana föräldrar behövs!
    Vad roligt! JAg tog tillägslånet, räknar på inkomsterna man hade när man börja jobba. JAg valde att ta extra lån eftersom jag hade jobbat ganska länge innan. Funka inte för oss ekonomiskt att bara ha vanlig CSN.
    Det som är skönt med plugget är att jag planerar min egen tid. Oftast är söndagar eller kvällarna mina pluggdagar :). Det funkar, oftast jobbar man i grupp när man pluggar, skulle man missa en dag så kan alltid en gruppmedlem ta anteckningar. 
    Det finns bidrag med csn när man har barn, jag tror den ligger på 500:- för ett barn..
    Ekonomin i övrigt fungerar ganska bra när den ena pluggar, glöm inte att täcka upp för dom månader man inte får så mycket csn, så ordnar det sig:)
    Håller alla mina tummar att du kommer in på det du vill söka, bara och fråga på ;)
    Grattis Sephirot till lägenheten! 
  • pamsa

    Balder: har du jobb efter mammaledigheten? Tycker det ser mörkt ut på lärarmarknaden idag :/.. känns sådär eftersom jag har bara hösten kvar. Jag får inte heller en krona mer från CSN. Från och med mars det här året så hade jag utnyttjat alla mina veckor.... jag visste om det så jag hade lagt undan i somras. Så jag börjar jobba den 7 juni hltid på mitt gamla jobb, iofs bara under sommaren :). Sen är det tillbaka till skolan igen.


    Om 11 dagar åker vi på vår minisemester:) ...längtaaaarrrr
  • pamsa

    Hej tjejor!


    Sedan igår har min Saga varit sååååååååååååååååååå gnällig! hon vill inte sova, hon vill inte äta, hon bara gnäller o gnäller o gnäller o gnäller.
    Förstår inte varför dom förbannade tänderna inte bara kommer fram!!!
    är helt slut i huvudet och jag vet inte snart vart jag ska ta vägen lr göra för att underlätta. VAr tvungen att skriva av mig lite.... Känner mig helt slut mentalt:/
  • pamsa
    Knubbe12 skrev 2010-05-12 10:28:56 följande:
    Samma här... Jag trodde att jag skulle förlora förståndet i går. Och jag som har mässat om att man ska ta det lugnt och räkna till tio... Arvid gnällde hela dagen fram till kl. 18 när några husspekulanter dök upp (när Magnus kom hem strax efter 5 var jag grinfärdig...). Då blev han plötsligt hur glad som helst och charmade dem totalt  "Men oj vilken glad kille! Är han alltid så här?" Arvid har varit rätt nöjd och belåten tidigare, men sista dagarna har han varit riktigt missnöjd. Antar att det är tänderna (ibland tycks han dock glömma bort att uttrycka sitt missnöje, som då vi t ex har besök och det händer mcket runt omkring). Två tänder har kommit fram i underkäken än så länge. Sedan tror jag också att han är väldigt frustrerad över att inte kunna krypa ännu. Han har dock börjat ställa sig i krypställning och gungar, men sedan tar det stopp. Inget ålande alls ännu. Här är det kanonväder i dag! Strålande sol och ca 10 grader. Ska påta på lite ute på gården; kratta löv osv. Vad ska ni andra göra i dag?
    precis så är Saga nu... hon gnäller o gnäller och gråter, men så fort ngn annan kommer skiner hon upp son en liten sol....busfrö...Jag tycker väldigt synd om min tjej son har ont... men det är inte lätt att höra 24/7 konstant gnäll, skrik och gråt.
    Nu har hon somnat så jag ska ta mig en kaffe och läsa min mama tidning som kom idag {#lang_emotions_laughing}
  • pamsa

    hej flickor!


    idag har jag skaffat barnvakt{#lang_emotions_laughing}... Min mamma ville så gärna ha lilltjejen idag så jag har lite ensamtid idag. Idag ska jag inte göra någonting! Jag ska bara glo på tv, prata i telefon :).
    Jag börja fundera på om det här gnällandet är mer än bara tänder. Hon gapar och skriker så fort hon inte får uppmärksamhet. Så har hon inte varit förrut. Jag stod och diska igår och hon verkligen skrek tills jag vände mig om och titta på henne. Då började hon le. Hur är det med era små?
    Radeklev: det finns reseskydd att köpa till barnvagn ifall man inte vill plasta in dom.
    Vad duktiga ni är som inte faller för cigaretter, det har jag gjort *dumt*. JAg sluta när jag fick reda på att jag var gravid och börja igen i januari. Försöker att inte röka mkt, men men...ska försöka och sluta någon gång igen.
    Sephirot: Förstod vad du mena med det, det hjälper vissa stunder att tänka så. Så absolut det funkar det med:)
  • pamsa

    Tjenare flickor!


    Bubba80: Men har du superbebis?? SÅ himla duktigt!!!!
    Den här helgen har det varit massor att göra, har haft fullt upp med kalas, 30 årsfester, you name it!
    Idag skulle jag ha gått till skolan men men, har haft fullt upp sedan kl 7. 
    Saga kryper för fullt här hemma och är livsfarlig att lämna rummet nu utan henne. Hon är snabb och hon  lyckas alltid hitta något olämpligt att bita i :S. Då tycker jag att jag har varit överallt för att barnsäkra rummet.
    Idag har vi inhandlat gummimattor lr lekmattor kanske det heter. Får se vad hon tycker om det. Inga tänder har kommit ännu, men hon är på mkt bättre humör än sist:)
    Nu ska jag sätta mig ner och skriva ner listor på vad som ska tas med inför resan. Funderar på att vara duktig och baka pizzabullar inför resan :)
    Kul att du är tillbaka igen Strimma!!!
    Åsa1976: Hoppas du får sova lite under dagen:)
  • pamsa

    javisst har jag det Bubba80:)


    jag brukar göra den här från matklubben, brukar variera med fyllningen:)
    Ingredienser Grunddeg:
    50 g jäst för matbröd
    1 msk salt
    1 msk honung
    7 ½ dl vatten
    2 msk olivolja
    Ca 1 ½-2 liter vetemjöl

    Fyllning:
    8-10 msk tomatpuré
    1-1 ½ påse riven ost, jag använde mozzarella (finns färdigriven på påse från Arla)
    ½-1 liten burk soltorkade strimlade tomater i olja
    2 msk flingsalt
    4 tsk torkad oregano
    2 tsk svartpeppar
    4 msk olivolja

    Gör så här
    Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt salt och honung. Värm vattnet och låt det bli fingervarmt (37º). Slå lite av vattnet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt resten av vattnet, oljan och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och tills den släpper från degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och lägg över en bakhandduk, låt jäsa i ca 30 minuter.

    Arbeta ut degen på mjölat bakbord och dela degen i fyra bitar.

    Kavla ut degbitarna till en platta, ca ½ cm tjock. Bred ut tomatpuré tunt, över hela degplattan. Strö över ost och tomater. Smula över lite salt, oregano och svartpeppar (nymalen). Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i bitar, ca 2 cm tjocka. Lägg bullarna i bullformar på plåt. Droppa över lite olivolja på bullarna och smula över ytterligare salt och oregano. 

    Låt frallorna och bullarna jäsa (ej under bakduk!) i ca 20-25 minuter.
    Sätt ugnen på 225º-250º. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
    Enjoy ;)
    mina vart så goda att det finns knappt några kvar till resan nu hahahaha... ska göra nya på onsdag istället ;)
  • pamsa

    o herregud vad det har skrivits idag, vad roligt:)


    Sephirot: but what?? var tvungen att gå in och läsa din blogg. My God, det finns verkligen människor till allt!
    Radeklev: det är till Gotland vi sticker, inte lika lång resa som ni:) Måste erkänna att jag är avis på dig. Jag ÄÄÄÄLSSSSKAr Spanien, jag har bestämt mig för att när jag blir gammal ska jag flytta dit:)
    Idag har jag varit och skrivit tenta, det gick inget vidare...jag känner på mig att jag har kuggat men men... nu ser jag fram emot torsdag:)
    Nu tänkte jag fira med att ta en rom och cola såhär på en tisdag att jag är klar med alla måsten den här veckan:)
  • pamsa

    godmorgon flickor!


    Radeklev: Aldrig roligt med bilkrångel. Jag och sambon bila ner till Spanien för typ två år sen. Bilhelvetet paja på vägen hem i Frankrike, vi blev kvar där i typ fem dagar extra pga det + att vi fick spotta ut 20 lapp bara sådär....roligt minne dock såhär efteråt. Vart i Spanien ska ni? du har säkert skrivit det, men minnet är kort här:S...
    Måste säga att här köpslår vi inte om nåt, det är ganska jämt fördelat det vi gör hemma och vem som tar lilltjejen på morgonen , kväll. Det kan nog bero på att min sambo är pappaledigt och jag har skolan, så vi är  hemma tillsammans ganska mkt. Det hade nog varit annorlunda ifall han hade jobbat och jag hade varit mammaledig.
    Balder77: Om du har lagt på under dom tre veckorna som du inte kunnat röra dig ska du snart se att dom försvinner igen. Men det är aldrig roligt att gå upp i vikt !!Lycka till med huset! Håller tummarna att det går bra, kan vara roligt med ett renoveringsobjekt att få till det precis som man sj vill :)
    Vad ska ni göra för roligt idag?
    Idag har vi tänkt att ta en fika i stan och planera vad vi ska ta med oss imorgon. Sen blir det att packa och baka pizzabullar igen :S
Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3